Scudo Sports

ön amortisör 1-2 cm içe girik kalıyor

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
1
astro 270 sv kullanıyorum kilit açık iken kullandığımda durup yukarı çektiğimde amortisör 1-2 cm yukarı geliyor normal midir?

Scudo
Siz bisikletten indikten sonra mı 1 2 cm yukarı çıkıyor,eğer öyleyse normal.

Çekmeyle değil, üzerinden inince çekmeden kalkması lazım.

normal tabi,yoksa kazık gibi kiltlense maşa kırılır bir mtb de her maşa 1-2 cm içeri girer kilitliyken.Tabi her sınıf maşa değil

• Beğen
Tepkiler: enes savaş
@enes savaş
Kullanmadigin sey hakkinda yorum yapma o swiss maşa kullandin mi girmiyor diyorsun bizzat kullandigim maşa yi benden daha iyi biliyorsan sen bir alimsim
O dedigin maşalar da 3 cm esneme payi vardir biraz arastirirsan bulabilirsin

@enes savaş

15-20cm'lik kaldırımdan, gidonda 10kilo yükle, ayağa kalkıp ağırlığı da ön tekere vererek inersen emin ol ya o maşa oynar, ya da uzun vadede illaki kırılır.
bu aşırı sert darbelerdeki oynamalar zararlı değil, koruma amaçlı ve yararlıdır.
2 kez kilidi açmayı unuttum bu şekilde, 1cm'ye yakın bir oynama yaptı, fazlası değil...

kullanmadığın ürün hakkında kesin yorum yapmadan, tahmin belirttiğini söyleyerek yazarsan daha doğru olur.

@Mert C.

Pekala TAHMİNİM di sadece :D Tartışma olmasın lütfen :)

@enes savaş
Bence bu cevap dogru.

@Orhanalkaya
Bence enes dogru bir cevap vermis, swiss masalar 1mm bile oynamiyor. Oynasa zaten sabitligin bir anlami kalmaz. Tabiki sizden iyi bilemeyiz, siz nede olsa kullanmisiniz. :in: Insallah herkesse nasip olur kullanmak.

@Mert C.
Peki sen kullandinmi o masa dan da 1cm oynama yapar diyorsun. bence 1cm degil 1mm bile kesin yapmaz.

@enes savaş
Senin tahmini dogru enes üzme canini.

@murat cömez

Buraya yorum yazmak zorunda değilsiniz, bilgisi olan arkadaşlar yorum yazıyor zaten...

@sonerveozerSoner bey Murat beyin bu konularda ben bilgisine güvenirim ...Dediğiniz gibi bilgisi olan yazıyor :)

• Beğen
Tepkiler: enes savaş
@sonerveozer

Iyi bildiniz bigisi olan yaziyor. Ben de zaten bilgim var diye yaziyorum. Kim nekadar swiss masasi kullanmis bilmiyorum ama ben senelerdir swiss kullaniyorum ve su an da swissin en kalitelisi olandan, iki bisikletim de var.

Maşalar, benim bildiğim bakımları gecikince oynama yapar. Hatta maşayı bakımda geçirdiklerini adım adım fotoğraflayıp forumda anlatımını paylaşmışlardı ve bakımdan sonra videoda maşayı ne kadar bastırırsa bastırsın milim oynamıyordu. Ve maşalar öyle kolay kolay kırılmaz, kırılacak bir darbe alsa da o milimlik oynama onu kurtarmaz. Ben sabi maşayla orta araziye defalarca girdim 45 + hızlara çıktım bisiklete bir şey olmadı olan benim bileklerle kollara olmuştu.

@murat cömez
kullandığını söyleyen var, oynadığını söyleyen de o. enes ise kullanmadan tahmin ediyor...
ayrıca düzgün okuyalım lütfen... oynar dedim, 1cm ya da 1mm demedim o maşalar hakkında. 1cm'yi kendi maşam için dedim...

sözleri olduğundan farklı gösterip yorumları çarpıtmazsanız sevinirim.

@Mert C.Kimsenin bir şeyi çarpıttığı yok Mert bey siz bu Swiss maşayı kullandınız mı ? Kullanmadınız bende kullanmadım. Kullanmadığım için ben bilmiyorum Esner mi ?Amuda mı kalkar ?:) Bilmiyorum ama Murat bey biliyor emin olabilirsiniz

@ertunga

orhan bey'in yorumuna göre yazdığım bir yorumdu o.
ancak dediğiniz gibi çarpıtma yok değil. " 1cm'ye yakın bir oynama yaptı, fazlası değil... " dediğim kendi maşam yani xcm.
diğeri hakkında sadece oynama yapar şeklindeki tahminimi yazdım. 1cm ya da 1mm gibi net bir rakam vermedim.
kısacası "swiss 1cm oynar" demedim. değil mi? bana söylenen ne? " o masa dan da 1cm oynama yapar diyorsun"

çarpıtma yok mu acaba?
yanlışım olabilir, o kısmı düzeltilir. ancak olmayan yanlış var gibi gösterilmez.

@Mert C.Boşverin Mert bey kafaya takılacak bir şey yok ..:)

@Mert C.

Bu yorum da XCM diye bir söz gecmedigi icin, ne kullandigini bilemezdim öyle degili. Neyse ben tartismak istemiyorum sen haklisin ve senin dedigin gibi olsun. Simdi konuyu dagitmayalim.

Arkadas masanin markasini yazsaydi daha iyi olurdu. Masasi havalimi yaylimi? Eger havali ise havasi azdir diye düsünüyorum. Ama bir seyi görmeden hatasi böyle tahminlerle bulunmaz, Bilen anlayan birkisi görürse daha iyi sonuclara ulasa bilir.

Geri