Oguz üzerindeki tahditleyici vidalar var yani sırnırlayıcı L-H yazar uzerlerinde bunlardan bir tanesi üstte en yukarıdaki sınırı belirler bir tanesi altta ineceği en alt noktayı seninki en alt noktada biraz ileride kalmış onu gavşeteceksin.
Ben aynı sorunu arka aktarıcıda yaşıyorum. Birinci vitese çıkamıyorum. 'H' vidayı sıkıyorum sorun düzeliyor ancak bu kez de en küçük dişliye inemiyorum. Sorun 'H'de mi yoksa 'L'de mi çözemedim? Ya da vites telini mi ayarlamam gerekiyor?
Öncelikle en büyük dişliye cıkabılmen ıcın ayar cıvatasını sıkman değil gevşetmen gerekir daha ileriye gidebilsin diye.Ondan sonra: Ayar civatasından ayarlayınca en küçük dişliye inemiyorsan ters yay arka aktarıcı kullanmıyorsan telin çok gergindir.vites telini ya aktarıcının girişindeki yerden veya hangi kolu kullanıyorsun bilemiyorum ama kolda varsa kol girişindeki ayar yerinden hangisinde boşluk varsa oradan serbest bırak biraz daha sonra ayar civataları ıle ayarla.eğer aktarıcı ve koldaki ayar yerlerinde boşluk bırakacak alan yoksa sonuna kadar sıkılıysa bu sefer vitesi en büyük dişliye al (arkada) ve pedalı cevırmeden sadece vites kolundan sanki alt dişliye indirecekmişsin gibi kollara sonuna kadar bas. teker ve aynakol donmedıgınden zincir yukarıda sıkışık kalır fakat arka aktarıcının teli serbest kalır bu şekilde de teli cok az daha uzatman mümkün.resimsiz anlattım umarım anlatabilmişimdir.
bisikletimin ön aktarıcısını daha üst bir modele geçmek için değiştireceğim
ön 3 arka ruble ise 8 li internette baktığım bir sitede tüm aktarıcılarda 3*9 şeklinde yazıyordu bn bunlardan alsam benim açaımdan bir sorun olurmu çünki benimki3*8 sonuçta
bi yardımcı olabilirseniz sevinirim
Ön aktarıcının genişliği 9lu zincire göre ayarlanmış olduğu için 8li zincir kullandığınız zaman zincirin çapraz konumda ön aktarıcıya sürtmesi daha sık olacaktır.
Fakat kullanımda herhangi bir sorun çıkmaz, diye düşünüyorum
astro 210v ön aktarıcımdan memnun degilim ayarı çabuk kaçıyor ve 2*3--2*4 viteslerde sürtüyor geçişler iyi degil aktarıcı tourney ben acera taksam bi sorun olurmu viteslerin 2*3 de sürtmesin ve geçişleri rahat olsun benim için yeter..
1.500 km de sanmı yorum normal şartlarda bi 1.500km daha getmesı lazım
ama eger hep serti viteslerde ve rampalar hep serti vites kulanıyosan bozluma olasılı yüksek ama genelikle biyere vurunca sürtünçe filan bozulu yolar
sana tavsiyem atırıcın işleyen yerlerıne sipreyi türü inçe yag sıkman ve vitese giden teli çıkartıp greslemeni ve güzel bi ayar çektir bisikletçiye düzelmese atırıcın gitmiştir (
Bende ön aktarıcıyı değiştirmek zorun da kaldım.
Dün arka aktarı problemim vardı sorunu hallettim bugünde az önce sürüş esnasında arasına paçam kaçtı baya zor durumda kadım aktarıcı yamuldu en kısa zamanda daha kalitelisi ile değiştireceğim uyum konusunda sorun çıkartmaz diye tahmin ediyorum.
uyum konusunda sıkıntı yok ama şunu da yazmadan edemeyeceğim 10 yıl tourney aktarıcısını değiştirmeden binenler de mevcut 1500 km de bozulur diye birşey söz konusu değil.
Zincir sürtmesi ayar problemidir çaprazlarda biraz sürtme normaldir.Ön vites ayarı daha basit gözükse de eğer aktarıcınızın yeri kaydı ise arka aktarıcıdan daha zordur.Eğer ilk defa ön vites ayarı yapacaksan kendin yapma bir bilen arkadaşın yada bisikletçi yaparken izle derim.Ön aktarıcının kadroya bağlantı noktası çok önemlidir.
Vites geçişlerinin yavaşlaması ise aktarıcı ile ilgili değildir.Vites telin paslanmış yada yağsız kalmış olabilir.Vites kolunda sıkıntı olabilir ve vites tel ayarından olabilir.
Kıssadan hisse bu olayları yazarak anlatmak da anlamak da çok zor.
Ben sana tourneyin tx-50 modelinin ayar kısmının linkini vereyim detaylı bilgileir okuyabilirsin Türkçesini yolluyorum .
(link)
Abi çok dogru diyorsun ön aktarıcı yeri kayarsa gerçekten ayar tutturması çok zor oluyor ben bir aydan fazla süredir daha ön aktarıcı ayarını yapamadım önceki yerini ayarlayamıyorum