Scudo Sports

Ön aktarıcı ve zincir sürtme sorunu

@Pamuk iyice öğrenene kadar kendim kurcalamasam iyi olacak :D

ön aktarıcının içeride kalan vidasını saat yönünün tersine gevşetsem de hiç kıpırdamıyor aktarıcı, neden ola ki?

Scudo
@OnurYollarda

Bozacaksın cidden bisikleti :) Sol tarafta ki vida küçük dişli için sağda ki büyük dişli için zincir büyük dişlide iken küçük dişili için olan vidayı ayarlarsan hareket etmez

Şu an ki durumu 2-3 fotograf ile anlatırsan daha iyi olur aslında basit bir ayar ama öğrenmesi zor

Bunu incele yardımcı olacaktır

(link)

@Pamuk
burada öyle demiyor ama: (4. dakika 30. saniye)

@OnurYollarda

Ben kendi bisikletime göre anlatmıştım h/l filan yazmıyor videoda da kendi bisikletine göre anlatmış ben video da anlatılanın tam tersini yapıyorum

Böyle yapıyorum ben h vidasını gevşetiyorum ama video da yeri farklı
@Pamuk

Vidaların yeri standart değil galiba senin bisikletinin vidaları video daki gibi ise öyle yap

@OnurYollarda
Bunuda kendi bisikletime göre cevapladım

Aktarıcı ve vites kolunun modeli ne? Doğru vidayı kurcaladığından emin ol 2 vidanın ayarını bozarsan düzeltmekte zorlanırsın

@Pamuk

Hiç bozulmadı valla o kadar oynadım :)
Tel mi çok sıkı acaba?

Ön aktarıcı 105 5700 benim

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

@OnurYollarda

Tamam ben doğru anlatıyorum o zaman. Bende de 105 5800 var hemen hemen aynılar

Pdf yi indirdiysen 52 den 55 e kadar oku benim dediğimi uygulamalı anlatıyor video yu boşver ben youtube yüzünden arka aktarıcıyı çöp ettim :)

Tel ayarıda 54-55. Sayfa da

(link)

@Pamuk

buna baktım ama hemen hemen aynı şeyleri söylüyor. önce ön aktarıcıya giden kabloyu serbest bıraksam mı?

@OnurYollarda

Sorunun çözülmüş olması lazımdı :)

@OnurYollarda

Yakınlarda bisikletçi varsa istediğini yap :) önce serbest bıraksanda olur ama h/l vidasını tam ayarladığından emin olmadan yola çıkma başına bir şey gelmesin

Vites kablosundan teli çok gevşetip sonra low ayarını yapıp teli tekrar gerginleştirebilirsin ondan sonrada vitesi en büyük dişliye alıp high ayarını yaparsın böylede olur ama yol bisikletinin vida yerleri farklı pdf ye göre yap

@Pamuk

Çok geç bozdum bile :( vites telini gevşeteyim derken çıktı. takan bisikletçi telde hiç boşluk bırakmadığı için sanırım telin de değişmesi gerekecek :(

Gidon bandını kurtarabilir miyim acaba :(

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

• Beğen
Tepkiler: bitinya_s
@Pamuk

Kabloyu tekrar takabildim, ama büyük dişliye geçmiyor şimdi de :) O üstteki ayar vidaları ne öne ne arkaya oynatıyor arkadaş, kafayı yiyeceğim :acpsnr:

Dur abi sakin kafa ile düşün bu meseleyi . Tel gerginlik ayarını yaptın mı ? İnce ayar vidası varsa oradan ayarını yaptın mı ?

Birde sürtmenin sebebi ön arttırıcının bisiklet üstündeki duruş konumu olabilir . Biraz sola dönükse attırıcının bisikletle olan vidasını gevşetip yeniden konum verip tekrar sıkmanız gerekebilir

@MAERKEK

Ön viteste gergi ayarı yok :/ Microshift'te bile vardı bunda nasıl olmaz anlamadım.

@Pamuk ile birlikte aktarıcının limit ayarlarını yaptık ancak anladığım kadarıyla gerginliğini ayarlayamıyorum. Gergi vidası olmadan nasıl yapabilirim? Ya da gergi vidası sonradan takılabilen bir şey midir?

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
Sonradan takılabilen bir şey değil genelde ön vites kolunun kablo çıkışında yer alır . Şimdi ne gibi sıkıntı var ? Geçişlerde mi sıkıntı yaşıyorsunuz ?

@MAERKEK komple kabloyu değiştirmem gerekecek, dağıldı maalesef kablo. (bisikletçi ucundan kestiği için, açtıktan sonra ayarlayamadım :( )

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
Merhaba benimde ön aktarıcıda bir sorun var gailba tam anlayamadım ama ben ön aktarıcıdan 2.vitese atarken bir zorlanma oluyor ve ben vites koluna bir kere basınca vitesi atmıyor anca vites kolunu vites atasıya kadar sürekli itili tutmam gerekiyor anca öyle atıyor başka türlü 2. vitese geçmiyor ben bu sorun yüzden kaç kere zinciri attırdım acaba ön aktarıcımın ayarımı bozuk aşağıya fotoğrafları koyuyorum

İşte vitese bir kere basınca bu şekilde oluyor
IMG_20180410_214938.jpg
Bu şekilde aktarıcıya sürtup duruyor ve vites atmıyor bu sorunu nasıl cözerim bilmiyorum sizce ne yapmalıyım :(

@Bisiklet sever 93 tel gerginliğinden gibi duruyor . Kola bastırınca tel salmıyor kendini gereken kadar . Geçerken zorlanma yapıyor .

@OnurYollarda kablo değildir umarım tel değişikliği yapmanız gerekmektedir.

Arkadaşlar acil yardımınıza ihtiyacım var. 3 hafta önce aldığım Carraro Gravel G2 ön aktarıcının çalışmadığını farkettim ayrıca zincir arka dişlilerde ön küçük kısma geldiğinde ön aktarıcıya sürttüğünü farkettim. Yapmam gereken direk bir bisikletçiye gitmek mi yoksa kendim yapabileceğim birşeyler varmı. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
IMG_20200620_112910.jpg

• Beğen
Tepkiler: suat akman
Yotubeda ön vites ayarıyla ilgili videolar var. Onlara bakarak kolayca halledebilirisiniz ama ilk denemeniz olacağı için biraz vakit alır. Bisikletçiye götürürseniz de 10 saniyede halleder ve muhtemelen para almaz.

Tekere hava basmaya bile para alınan bir ülkede ön vites ayarı için her türlü para alırlar.
Bence linki verilen videoyu izleyerek kendiniz yapabilirsiniz. Ben oradan izleyerek kendim yapmıştım.

• Beğen
Tepkiler: Robinson Crusoe
Geri