Scudo Sports

Ön Aktarıcı Uyumu?

Kamil Yıldız

Daimi Üye
Tepki
453
Merhaba arkadaşlar, benim kafama takılan bi şey var; alışveriş sitelerine baktığımızda ön arttırıcıların özelliklerinde arka vites uyumundan bahsediliyor! 7-8 veya 8-9! Mesela Alivio, Acera ve daha alt model ön arttırıcılarda 7-8 yazıyor! Deore ve üstü olanlarda ise 8-9! Ön arttırıcı dediğimiz parçanın işi sadece zincirin aynakoldaki 3 dişlide gezmesini sağlamak değil midir? Ben sistemimi 9' luya çevirmek istiyorum, Acera veya Alivio ön arttırıcı kullanamaz mıyım? Cevaplayanlara şimiden teşekkürler, saygılar..!

Scudo
kullanırsınız ama 9luda zincir dar 8lide geniş olduğu için aktarıcılarda bu zincir genişliklerine göre imal edilir bu yüzden çok hassas ayar gerektirebilir yani sağlıklı çalışmaz.

• Beğen
Tepkiler: Kamil Yıldız
Tam da açacağım konu başlığı olduğu için yeni konu açmadım.

Elimde 9x3 Sora 3500 STI kollar var. Bunların 9x3 Acera ön ve arka aktarıcım ile kullanmak istiyorum. Arka aktarıcı açısından bir sıkıntı yok ama ön aktarıcı bazen sıkıntı olabiliyor yazılmış. Bu konuda tam net bir bilgi yok ama. Shimano'nun sitesinden yararlanmaya çalıştım ancak çekme oranları hakkında net bir bilgiye oradan da ulaşamadım. Deneyip görmek gerekecek artık herhalde.

@Işıklar Gazisi
selamlar,
9lu ruble ve sti için 8li mtb arka aktarıcı kullanabilirsin, bence durum tam tersi, ön aktarıcıda büyük bi değişim olmuyor, asıl sorunsuz olan ön aktarıcı olmalı.

Arkadaşlar merhaba, tiagra 10 vites sete Claris ön aktarıcı takılsa sorun yaşar mıyım?

Rica ederim drkemankesh.

Tiagra Aynakol ile Sora 3300 model ön aktarıcıyı (Soranın eski 8v versiyonudur) yıllardır sorunsuz kullanıyorum. Clarıs de bugünün 8v versiyonu zaten.

Tiagra Aynakol ile Sora 3300 model ön aktarıcıyı (Soranın eski 8v versiyonudur) yıllardır sorunsuz kullanıyorum. Clarıs de bugünün 8v versiyonu zaten.
Teşekkür ederim Haluk bey

• Beğen
Tepkiler: Haluk Eke
Geri