Scudo Sports

Ön aktarıcı sorunu

sami ulus

Aktif Üye
Tepki
29
10 liraya yeni taktırdığım ön aktarıcıyı 3 dişliyede atacak şekilde ayarlandığındada arkayı bütün viteslerde rahat kullanamıyorum zincir ön aktarıcıya sürtüyo.Sürtmemesi için ancak ön viteste en büyük dişliye geçmiycek şekilde ayarlamak zorunda kaldım.Yani bisiklet 21den 14 vitese düştü ayarlamanın bir yolu olmalı.Ama pişman oldum 25 liraya shimano alıvio varken gittim çin malı markasız bişey taktırdım.

• Beğen
Tepkiler: erdem öncel
Scudo
Ön en büyük dişteyken arka en büyük dişliye gelirse aktarıcıya sürter, bu normal. Ön en küçük dişlideyken de arka en küçük dişlideyse yine sürter. Hem sürtmemesi hem de zincir ve dişlilerin daha uzun ömürde olması için doğru vites oranlarında kullanmak lazım.

Sorunu tam olarak anlamadım aslında. Vites hangi dişlilerdeyken nereye sürtüyor tam olarak? Ön aktarıcı üzerindeki H ve L vidaları sizin sorunu çözecek diye tahmin ediyorum.

Bu normaldir, zaten zinciri çapraz şekilde kullanmak önerilmez.

Eğer ön en büyük dişlideyse arkada küçük dişlilerden en çok 4, bilemedin 5ini kullanabilirsiniz (7li rubleye göre).

• Beğen
Tepkiler: sami ulus
değmesi normaldir diyen arkaşlara katılmıyorum 24 vites sistemine sahibim zincir hangi konumda olursa olsun zincirim ön aktarıcıya değmiyor.güzel bir ayarlama ile kusursuz olur.
her ön aktarıcı bütün bisiklet kadrolaraına uyum sağlamaya bilir orta borunun eğeimine göre dizayn edilmiş aktarıcı kullanılırsa problem yaşamassın ama buna hiç kimse dikkat etmez.
akatarıcı mı ? aktarıcı vitesi attırıyo mu ? attırıyo ozmn problem yok denilerek işin içinden çıkıyorlar.bunu büyük tecrübeli bisikletçiler bile dikkate almaz

Sürtmese bile o şekilde kullanmak yeterince zararlı zaten.

Merhaba;

Buradaki videoda görüldüğü gibi aktarıclarla ilgili bir sorun olduğunu düşünüyorum.

(link)

Ne yapmak gerek? Önce neyi sökmeli?:=)

Merhaba arkadaşlar. Bisikletimde fren ve vites kolu ayrı. ikisinin bir arada olduğu shimano st f41 set alacağım. bir de ön attırıcım dandik ötesi markasız birşey. onun yerine de shimano alivio fd-m412 alacağım. vites sistemim 7x3 frenim v fren. benim merak ettiğim bu şekilde herhangi bir ön attırıcıyı 7x3 olması şartıyla kafamıza göre alıp takabilir miyiz. Uyum sorunu olur mu. bir de alacağım ve yukarıda belirttiğim bu iki ürün birbirine uyar mı?. Bisikletimi birkaç ay önce aldım. Bu konularda hiç bilgim yok. yardımcı olursanız sevinirim.

Arkadaşlar merhabalar, Salcano xrs044 bisikletimin sora ön aktarıcısının kadroya bağlantı alyanının girdiği aktarıcının içi yalama olmuş. Turda iken üst vitese geçemeyince farkettim. Bisikletimi 4 ay önce Sundu bisikletten almıştım, şimdiye kadar o vidayı hiç sıkmamıştım. Fabrikadan sorunlu geldigini düşünüyorum. Sundu bisiklet ile iletişime geçeceğim. Bu sorun hakkında tutumları nasıl olur acaba?
20210621_230611.jpg20210621_230419.jpg

Son düzenleme:
@Cenkay Aker Yuvaya sıkı sıkıya giren hatta girmesi için çekiçle çakman gereken bir torx anahtar bulursan rahatça sökülür o civata.

@Cenkay Aker Yuvaya sıkı sıkıya giren hatta girmesi için çekiçle çakman gereken bir torx anahtar bulursan rahatça sökülür o civata.
Cıvata sökülüyor gevşemiş hatta ama sıkılmıyor boşa dönüyor. Montaj esnasında tork miktarına dikkat edilmeden fazla sıkılmış ve yalama olmuş olabilir diye kafamdan geçirdim. Çünkü kadro kulağı falan da tam tersi az sıkılmıştı.

Son düzenleme:
@Cenkay Aker Sökülüyorsa sorun ne o zaman? Yeni bir civata takıp hayatına devam et...

• Beğen
Tepkiler: Kadir İLBAY
@Cenkay Aker Civatanın girdiği deliğe "aktarıcının içi" demene ne desem bilemedim. Böyle bir durumda civatanın öbür ucuna takılabiliyorsa bir somun takman işi çözer. Somun takılacak boşluk yok ise, aynı delikten bir boy büyük kılavuz ile (sallıyorum, civata M5 ise M6 kılavuzu ile) yeni diş açılabilir.

@Cenkay Aker Civatanın girdiği deliğe "aktarıcının içi" demene ne desem bilemedim. Böyle bir durumda civatanın öbür ucuna takılabiliyorsa bir somun takman işi çözer. Somun takılacak boşluk yok ise, aynı delikten bir boy büyük kılavuz ile (sallıyorum, civata M5 ise M6 kılavuzu ile) yeni diş açılabilir.
Çok teşekkür ederim

Geri