Scudo Sports

Omurga ameliyatı oldum

Genelde hastaneden hastaneye değişiyor. Ben sürüklendiğimde özel bir hastanenin acilinden faydalanmıştım. Tüm tetkikler eksiksiz yapılmıştı ve tetanoz aşısı uygulanmıştı. Ayrıca gayet ilgililerdi. Eşref saatine denk geldik heralde :)
Acillerde bu çeşit basit kazalara değil de trafik kazalarına bakılıyor. Tetanoz aşısı yapılması da çok önemli.
Gördüğüm kadarı ile acillerde eskisi kadar bilgili doktor bulunmuyor. Yakın zamanda mtb kazası ile köprücük kemiği kırılan arkadaşımı acilde saatlerce beklettikten sonra birisi kırık birisi çıkık demiş.
Buna biz karar vermiyoruz, sağlık hizmet yönetmeliği var. Böyle durumlarda sizi acil servislerde bilgilendiriyoruz ortopedi bölümüne randevu alınsın diye. Ottowa kriterleri diye birşey var, hani bilesiniz acilde çok el bebek gül bebek bakılıyor. Kimsenin tahlilinin eksik bırakılmadığını söyleyebilirim çünkü en kolay şey doktorun kendisini güvenceye alması. Şunu da ek yapayım İstanbul İl Sağlık Müdürünü 21 Eylül'deki il sağlık kongresinde dinlediğim için de en azından İstanbul genelinde işlerin nasıl işlediğini iyi düzeyde bildiğimi söyleyebilirim. Her ilin şartları birbirinden farklı olacağı için Türkiye genelinde yorum yapamam, sizin yaşadığınız yere göre farklar olabilir.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Scudo
Acillerde bu çeşit basit kazalara değil de trafik kazalarına bakılıyor. Tetanoz aşısı yapılması da çok önemli.
Ne demek basit kaza? Burada kazazedenin omurilik kemiği kırılmış basit olur mu hiç? Ayrıca kaza ayrımı yapılamaz. Her türlü kontrolü ve tetkiki yapmak zorundalar. Herhangi bir hastanenin acilinden girerseniz ücret de talep etmiyorlar özel hastane dahi olsa.

• Beğen
Tepkiler: gungor17
Ne demek basit kaza? Burada kazazedenin omurilik kemiği kırılmış basit olur mu hiç? Ayrıca kaza ayrımı yapılamaz. Her türlü kontrolü ve tetkiki yapmak zorundalar. Herhangi bir hastanenin acilinden girerseniz ücret de talep etmiyorlar özel hastane dahi olsa.
Hayır değiller, size anlatmaya çalıştım. Hastaneler branşlara ayrıldığı için farklı doktorlar yer alır. 1. basamak hekimleri acillerde çalışır, 1. basamak hekimlerinin görevi ön müdahaleyi yapmaktır. Tedavisini uzman hekimler yönetir. Bu nedenle de acil olmayan tedavileri bölüm randevuları alarak tamamlayabilirsiniz.

2012 senesi gibiydi üniversitede okulun hentbol takımındaydım, bir antrenmanda ısınırken bileğimi çok fena burktum. Sadece sert bir burkuk gibi düşünüp evde kendi çapımda bildiğim müdahaleyi uyguladım. Aradan 4-5 saat geçmesine rağmen şişmesi ve morarması durmadığı için ev arkadaşım yürü dedi gidelim hastaneye. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Hastanesi'ne gece 12-1 gibi acilden girdik, röntgen çektiler, 3 tane gencecik çocuk eller bellerinde benim filme bakıyorlar. Biri yandakine dönüp diyor ki "Sence kırık mı?", diğeri de diyor ki "Yok kırık olsa bu kadar muntazam görünmezdi.". Karar veremediler, benim ayağı komple alçıya aldılar ve devlet hastanesinden randevu alıp polikliniğe gitmem gerektiğini söylediler. 1 hafta sonraya Yunus Emre Devlet Hastanesi'nden randevu buldum, doktor tekrar röntgen çektirip baktı ve "Çatlamış ama sıkıntı yok." dedi. Konuyla direkt alakalı olmasa da son bir kaç mesajla alakalı olarak böyle bir anımdır.

Konuya geliyorum; @gungor17 çok geçmiş olsun, tıpla pek alakam olmadığından belki de okurken bile dehşete kapıldım. Benim başıma gelmiş olsaydı kaza anı, hemen sonrasında yaşadıklarınız, durumun anlaşılması süreci ve şu an yaşadığınız sıkıntılarla önümüzdeki iyileşme süreci sadece fiziksel değil psikolojik olarak da etkilerdi beni diye düşünüyorum. Yanlış anlamayacağınızı umarak, psikolojik destek almayı da değerlendirmenizi tavsiye ederim. Tekrar geçmiş olsun.

• Beğen
2012 senesi gibiydi üniversitede okulun hentbol takımındaydım, bir antrenmanda ısınırken bileğimi çok fena burktum. Sadece sert bir burkuk gibi düşünüp evde kendi çapımda bildiğim müdahaleyi uyguladım. Aradan 4-5 saat geçmesine rağmen şişmesi ve morarması durmadığı için ev arkadaşım yürü dedi gidelim hastaneye. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Hastanesi'ne gece 12-1 gibi acilden girdik, röntgen çektiler, 3 tane gencecik çocuk eller bellerinde benim filme bakıyorlar. Biri yandakine dönüp diyor ki "Sence kırık mı?", diğeri de diyor ki "Yok kırık olsa bu kadar muntazam görünmezdi.". Karar veremediler, benim ayağı komple alçıya aldılar ve devlet hastanesinden randevu alıp polikliniğe gitmem gerektiğini söylediler. 1 hafta sonraya Yunus Emre Devlet Hastanesi'nden randevu buldum, doktor tekrar röntgen çektirip baktı ve "Çatlamış ama sıkıntı yok." dedi. Konuyla direkt alakalı olmasa da son bir kaç mesajla alakalı olarak böyle bir anımdır.

Konuya geliyorum; @gungor17 çok geçmiş olsun, tıpla pek alakam olmadığından belki de okurken bile dehşete kapıldım. Benim başıma gelmiş olsaydı kaza anı, hemen sonrasında yaşadıklarınız, durumun anlaşılması süreci ve şu an yaşadığınız sıkıntılarla önümüzdeki iyileşme süreci sadece fiziksel değil psikolojik olarak da etkilerdi beni diye düşünüyorum. Yanlış anlamayacağınızı umarak, psikolojik destek almayı da değerlendirmenizi tavsiye ederim. Tekrar geçmiş olsun.
Biz acilde çok pamuk pamuk bakıyoruz derken demek istediğim buydu, normalde doktor muayenesi elle yapıldığından bu kadar rahat sağlık turizmine gelmiş gibi geçmez. Her şikayete hemen tetkik alınmaz.

Hayır değiller,....
AMAÇ: Hastanemize acil gelen hastalara Sağlıkta Kalite Standartları kapsamında, acil servise kabulünden tedavisi tamamlanıp acil servisten çıkana kadar veya başka bir bölüme transferinde hastanın teslimine kadar olan süreçte işleyişi tanımlamaktır.

Özel Ordu Sevgi Hastanesi Acil Prosedürü adlı belgeden alıntı. Burada belirtildiği üzere ön müdahaleyi yapmak zorundalar. Sonrasında gerekirse uzman hekimlere yönlendirirler.

Hastaneler branşlara ayrıldığı için farklı doktorlar yer alır. 1. basamak hekimleri acillerde çalışır, 1. basamak hekimlerinin görevi ön müdahaleyi yapmaktır
Acil uzmanları ve pratisyen hekimlerimizden bahsetmişsiniz. Ayrıca farkında olduğunuz görevlerini yapmak zorunda olduklarından da bahsetmişsiniz. Ne diye karşıt bir görüş bildirmeye çalışıyorsunuz? Zaten söylemeye çalıştığımız şeyler aynı doğrultuda.

....acil olmayan tedavileri....
Konu sahibinin durumu veya benim yokuş aşağı 82 km/h ile bisikletten düşmem acil durumdan sayılmıyor mu? Biz zaten bu servise boğazımızın ağrıdığından değil eğer herhangi bir kırık, çıkık, çatlak veya görünmeyen kalıcı hasar var mı yok mu bunun kontrolü için gidiyoruz. Eğer başım dönseydi, midem bulansaydı, bacağım ağrısaydı emin olun hastanenin önünden bile geçmezdim. Eğer sizin acil olmayan durumlar söyleyişinizden kastınız belirttiğim ağrı sızılarsa tabii. Bilemiyorum belki de acil olmayan durumlardan kastınız bu tarz ciddi sayılabilecek kazalardır.

Daha fazla konuyu kirletmenin mantığı yok. Forum'daki genel tavrınızı yine buraya da yansıtmışsınız. Sayın @gungor17 beye tekrardan iyi dileklerimi iletmek istiyorum ve ona duyduğum üzüntü ve saygıdan dolayı gelecek mesajınıza karşılık vermeyeceğim.

Karar veremediler, benim ayağı komple alçıya aldılar ve devlet hastanesinden randevu alıp polikliniğe gitmem gerektiğini söylediler.
Gerçekten de böyle, ilk anda kırık gözükmeyebiliyor, şüphe varlığında da kırık tedavisi uygulanabiliyor, iyileşme dokusu daha sonra seçilebiliyor.
Screenshot_20230208-192401_Video Player.jpg

Geçmiş olsun, acil şifalar dilerim.

• Beğen

Psikolojik desteğe ihtiyacım olduğunu düşünmüyorum. Bu süreç ilerledikçe göreceğim duruma göre hareket edeceğim.
Genelde hastaneden hastaneye değişiyor. Ben sürüklendiğimde özel bir hastanenin acilinden faydalanmıştım. Tüm tetkikler eksiksiz yapılmıştı ve tetanoz aşısı uygulanmıştı. Ayrıca gayet ilgililerdi. Eşref saatine denk geldik heralde :)
Bisikletim Scott Scale 930 güzel bir bisiklet ama aldığımdan beri bin km olmamıştır kullandığım üç defa düştüm kolda kırdım acilde kırıkmı çatlakmı anlamadılar özelde de doktora gittim hiç anlaşılamadı özeldeki doktor tecrübeliydi o çatlak dedi yarım alçıyla gönderdi eve
Geçmiş olsun . Ertelediğim bir omurga ameliyatı benim de var. Egzersizler ile rahatlıyorum ama daha da yaşlanmadan olacağım artık. Acil şifalar dilerim.
Doktor seçimine dikkat et kardeş çok önemli. Omurga ameliyatını beyin cerrahi yapar ortopedi değil.

çok geçmiş olsun acil şifalar

• Beğen
@gungor17 , çok geçmiş olsun çok zor ameliyat. Geçen sene kasımda annem omurilik daralması vs yüzünden ameliyat oldu . Ameliyat sonrası 3-4 gün yoğun bakım vs sonra evde devam . Yatarken takılı olmayacak ama yataktan kalkmadan korse takılı olacak hep dedi doktor korse için aylarca ben takıp çıkardım . Pansuman da 1 ay uğraştık . İğneler oldu . 1 ay . Bütün ailenin psikolojisi bitikti . 1.5 ay sonra. Gece tuvalete kalkarken korse takıp çıkarmayın dedi doktor rahatladık. Sonra takma artık dedi. 15 ay oldu ama pek memnun değiliz bide başka doktora gideceğiz . Çok zor bu omurilik olayları, bel olayları vs .

Size de çok geçmiş olsun, zor bir olay sizinki ben korseyi evde takmıyorum sadece dışarıya yürüyüş yapmak için çıkarken takıyorum. Zaten çıkardım 40 gün üzerine(doktor iki ay takıcağımı söylemişti) Çünkü çok sıkıntı yaratıyordu ekstra ağrı çekiyordum korseyle. Şimdi artık herşeyimi kendim halledebiliyorum.

@gungor17
Çok geçmiş olsun. Nekahat dönemini iyi bir şekilde geçirdikten sonra hayırlısıyla yollar sizi bekler :harika:

Hocam geçmiş olsun

• Beğen
Geçmiş olsun kral

• Beğen
Büyük geçmiş olsun hocam. Geçenlerde bende bisikletten düştüm ve suruklendim. Ağrılarım hafifde olsa devam ediyor daha doktora bile gidemedim

• Beğen
Büyük geçmiş olsun hocam. Geçenlerde bende bisikletten düştüm ve suruklendim. Ağrılarım hafifde olsa devam ediyor daha doktora bile gidemedim
Size de geçmiş olsun bir an önce bir ortopedi doktoruna görünseniz iyi olur.

• Beğen
Tepkiler: The Working Dead
Ercan Bey çok büyük geçmiş olsun. MTB eğlenceli ama sizde çok acı sonucu olmuş. Benimde geçmişte köprücük kemiğim çıkmıştı. Sizinkinin yanında sıfır sayılır bir ameliyat. Bu arada Çanakkale'yi görünce demeden edemeyeceğim. Kışın İstanbul, Yazın ise Kilitbahir'de, Tabyaların karşısında ufak bir pansiyon işletip bol bol bisiklete biniyorum. İyileşmiş olacak olsaydınız beraberde binmeyi isterdim.

• Beğen
Ercan Bey çok büyük geçmiş olsun. MTB eğlenceli ama sizde çok acı sonucu olmuş. Benimde geçmişte köprücük kemiğim çıkmıştı. Sizinkinin yanında sıfır sayılır bir ameliyat. Bu arada Çanakkale'yi görünce demeden edemeyeceğim. Kışın İstanbul, Yazın ise Kilitbahir'de, Tabyaların karşısında ufak bir pansiyon işletip bol bol bisiklete biniyorum. İyileşmiş olacak olsaydınız beraberde binmeyi isterdim.
Sağolun inşallah görüşürüz instagram profilim aşağıda ekleyin haberleşiriz. (link)
1678467941484.png

Geri