Scudo Sports

Omurga ameliyatı oldum

gungor17

Aktif Üye
Tepki
485
İsim
Ercan Güngör
Başlangıç
1971—72
Bisiklet
Trek
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Selam herkese,
2022 Eylül ayı başında mtb ile düştüm ve belim kırılmış benim haberim yok sadece zedelendiğini düşündüm zamanla ağrı geçer deyip üzerine düşmedim. Bisiklete de devam ediyorum bu arada. Zaten kazadan sonra gittiğim acilde röntgende ve tomografide birşey yok dendi.
Kazanın üzerinden üç ay geçmesine rağmen ağrım azalmadı. Belimde zaten ağrı oluyordu dikildiğimde veya uzun yürüdüğümde ama artık belim beş dakikada ağrımaya başladı ve yürümek bir işkence olmaya başladı. Bende ortopedi doktorlarına randevu aldım doktorlar bel kırık dediler ve acil ameliyat olmam gerektiğini söylediler. Benim ayrıca Kifoz yani hafif kamburluk ta vardı sırtımda. İstanbul da hemşirelik yapan yeğenime de söyledim ne yapabiliriz diye. Oda bana ortopedi değilde beyin cerrahi doktoruna ameliyat olmamı söyledi ve bir doktor ismi verdi. O doktora sıtımın mr ve tomografi görüntülerini gönderdim doktor hemen gelsin acilen ameliat olması gerekli felç riski var demiş.
İstanbula gittim hem omurga kırığı hem kamburluk düzeltme ameliyatını oldum. Ameliyat baya zor geçmiş ama başarılı dedi doktorum. 7 saat sürmüş çok kan kaybetmişim üç torba kan verdiler, vücudumda hissizlik olmuş ve narkozdan çok geç uyanmışım yani bir öbür tarafa gidip geldik galiba. Ameliyat sonrası 5 gün çok acı çektim intiharı bile düşündüm çok zor bir dönem. Doktor sekiz kemiğe vida takmış sırtım düz olmuş. Otururken ve yatarken hariç çelik korse kullanıyorum hergün biraz yürümeğe çalışıyorum sşırıya kaçmadan. Bisiklete bir sene binemeyeceğimi söyledi doktorum çok üzülüyorum. Bir karbon Trek Domane yol bisikletim birde karbon Scott Scale mtb varbir buçuk aydan beri yatıyorlar oğluma her hafta beşer km ikisini de sürmesini söyledim paslanıp kalmasınlar diye.
Böyle ameliyat ile ilgili soru alabilirim.
458FF280-E0D7-4B97-A1D8-2AC020B0B449.jpeg

Scudo
Çok geçmiş olsun umarım tez zamanda düzelirsiniz. 😔

• Beğen
Tepkiler: gungor17
@gungor17
Sevgili Ercan Güngör arkadasimiza gecmis olsun dileklerimle, Allahtan sonsuz acil sifalar diliyorum.

• Beğen
çok geçmiş olsun. iyilleştikten sonra bol bol bisiklet sürersiniz merak etmeyin. şimdi dinlenin ve vücüdunuza dikka etmeye çalışın.

• Beğen
Çok geçmiş olsun , en kısa sürede sağlığınıza öncekinden daha iyi bir şekilde kavuşursunuz inşallah.
Bisiklet duruyor orada merak etmeyin.

• Beğen
Geçmiş olsun iyileşme sonrası bisiklet hayatınızı etkilemez umarım

• Beğen
Geçmiş olsun 3 ay kırık belle gezip kalıcı hasar almamak büyük bir şans. Süremeyecek olmanıza üzüldüm ama sağlıktan önemli hiçbir şey yok. Umarım eskisinden de iyi hale gelirsiniz.

• Beğen
Geçmiş olsun, çok zor bir durum, yazdıklarınızı okuyunca resmen hissettim yaşadıklarınızı , moral çok önemli bu dönemde, er veya geç iyileşeceksiniz, sabırlı olmak ve sevdiğiniz insanların sizin bu dönemde çok iyi destek olması lazım. En kısa sürede iyileşmeniz dileğiyle

• Beğen
Geçmiş olsun. Acil şifalar.

• Beğen
Geçmiş olsun . Ertelediğim bir omurga ameliyatı benim de var. Egzersizler ile rahatlıyorum ama daha da yaşlanmadan olacağım artık. Acil şifalar dilerim.

• Beğen
@gungor17 büyük geçmiş olsun. 3 ay kırık bir omurga ve bel ile gezip bir şey olmaması ayrı bir mucize. Gördüğüm kadarı ile acillerde eskisi kadar bilgili doktor bulunmuyor. Yakın zamanda mtb kazası ile köprücük kemiği kırılan arkadaşımı acilde saatlerce beklettikten sonra birisi kırık birisi çıkık demiş. Geçenlerde farklı bir doktora gidip yaptırdığı kontrolde parçalı kırık olduğu ve kaynamaya başladığını öğrenmiş.

Yaşınız profildekine göre 56 görünüyor kendi dediğiniz gibi 1 yıl bisikleti unutun ağıra kaçmadan illa ki verilmiştir fizik tedavinize devam edin. O süreci yaşamayan bilemez ama moraliniz bozmayın. Tekrardan gelmiş geçmiş olsun acil şifalar.

geçmiş olsun

• Beğen
Çok geçmiş olsun. İnşallah tez zamanda sağlığınıza kavuşur, yine özlediğiniz şekilde bisikletinizi süresiniz.

• Beğen
geçmiş olsun kemik ağrısı kadar zor bir ağrı yoktur. vücut illaki adapte olucak ama bir süre zor olur. çok geçmiş olsun tekrardan.

• Beğen
Geçmiş olsun.

• Beğen
Gelmiş geçmiş olsun Allah beterinden korusun.

• Beğen
@gungor17 büyük geçmiş olsun. 3 ay kırık bir omurga ve bel ile gezip bir şey olmaması ayrı bir mucize. Gördüğüm kadarı ile acillerde eskisi kadar bilgili doktor bulunmuyor. Yakın zamanda mtb kazası ile köprücük kemiği kırılan arkadaşımı acilde saatlerce beklettikten sonra birisi kırık birisi çıkık demiş. Geçenlerde farklı bir doktora gidip yaptırdığı kontrolde parçalı kırık olduğu ve kaynamaya başladığını öğrenmiş.

Yaşınız profildekine göre 56 görünüyor kendi dediğiniz gibi 1 yıl bisikleti unutun ağıra kaçmadan illa ki verilmiştir fizik tedavinize devam edin. O süreci yaşamayan bilemez ama moraliniz bozmayın. Tekrardan gelmiş geçmiş olsun acil şifalar.
Genelde hastaneden hastaneye değişiyor. Ben sürüklendiğimde özel bir hastanenin acilinden faydalanmıştım. Tüm tetkikler eksiksiz yapılmıştı ve tetanoz aşısı uygulanmıştı. Ayrıca gayet ilgililerdi. Eşref saatine denk geldik heralde :)

• Beğen
Tepkiler: gungor17 ve MakRo
Geçmiş olsun. Ucuz atlatmışsınız gerçekten. Ya bisiklet sürerken tekrar düşseydiniz, Allah esirgesin düşünmesi bile insanın tüylerini diken diken ediyor

• Beğen
Geri