Scudo Sports

Olurda yolda lastiğiniz yarılırsa

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
310
Pazar günü tur yapalım dedik lastiğim yama yerinin yanından patlayınca diğer lastiğimi takmak zorunda kaldım e oda durur mu yarıldı tabi :D bizde böyle bir şey denedik buda birkaç km gittikten sonraki hali sorun yok :D abartmıyayım ama rahat 10km gitmişimdir bu haliyle sürtünme çok olduğu için fazla yoruyor ama kesinlikle işe yaradı tabi şehire girdikten sonra pazar saat 7 den sonra açık bisikletçi aradım neyse ki buldum lastiğin içinden çıkan ot tek parça olmuş :D

Scudo
Serdar abimiz söyler de işe yaramaz mı hiç.

@Ali Dursun

aynen

[video=dailymotion;x16n99c]http://www.dailymotion.com/video/x16n99c_dogada-tek-basina-serdar-kilic-dag-bisikleti-03-04-2011_lifestyle[/video]

Rahat 10 kere izlemişimdir dağ bisikleti bölümünü :D

@adapolat

aynen :)

tüm bölümleri güzeldir ama bisikletli bölümü kışın bir ara sürekli izliyordum...

@adapolat

aynen :)

tüm bölümleri güzeldir ama bisikletli bölümü kışın bir ara sürekli izliyordum...

Bir başka (bence daha iyi olan) yöntem ise lastiğin yarılan kısmını kocaman bir düğüm yaparak iyice sıkmak, ve lastiği gererek janta oturtmaktır. Tabi pompa da yoksa çalı çırpıya devam :)

İlk galiba Yeşil Bisiklet miydi tam hatırlamıyorum ama bir yerde okumuştum bu yöntemi. Hep merak ederdim işe gerçekten yarıyor mu diye. Hiç bu şekilde lastiğim yarılmadığı ve hazırlıksız yakalanmadığım için deneme fırsatım olmadı (ne fırsat kaçırmışız ama, cümleye bak :D ). Canlı örneğini ilk kez görüyorum. Yalnız Bozdağ inişi son çeşmeden itibaren (yanlış bilmiyorsam o civarda patladı?) 10 km'den fazla tutar gibime geliyor.

@Serden Us
dediğiniz gibi bozdağdan iniyorduk şansımıza son çeşmede yarıldı ordan vişneliğe kadar geldim orda açık bisikletçi bulunca hemen iç lastik taktırıp eve gittim :D samanyolu okulunun ordan bile 10kmyi geçer aslında :D

Yalnız şaka maka cidden çok pratik ve zekice bir hareket gerçekten tebrik ederim :D

@Gün A.

Bende kaçırmam sürekli yeni bölümlerini izlerim :D

@Ozan Güneri
Şimdiye kadar görmemiştim bu bölümü paylaşmanız çok iyi olmuş teşekkürler.Anlamıyordum spd mantığını. ''Çekme kuvveti çekme kuvveti nedir ulan bu çekme kuvveti ?''Aklımda bütün gün düşünüyordum. Serdar abimiz de uygulamalı olarak göstermiş hem ona hem Ozan abi sana teşekkürler :)

Janta yada jant tellerine herhangi bir aksama zarar vermiş m

İç lastiği yarık olduğu yerden kesip, açık 2 ucuna güzelce düğüm atarsanız (gerekirse 2-3 kere), bu şekilde şişirip kullanabilirsiniz.

(link)
(link)

Global Cycling Network Youtube sayfasından How To başlığı altında çok yararlı bilgiler çıkıyor.Takip etmenizi öneririm.
İç ve dış lastik tamiri adına olanları sizinle paylaştım. Akla gelmeyecek ne varsa videolar çekmişler..

• Beğen
Tepkiler: Okay Gunay
Geri