Scudo Sports

Ölümlü bisiklet kazası kameraya yansıdı

Tepki
238
İsim
Hakan
Başlangıç
2008—09
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Bursa'nın İnegöl ilçesinde meydana gelen kazada, otomobilin çarptığı elektrikli bisiklet sürücüsü 73 yaşındaki Şerafettin Kuri hayatını kaybetti.

Bursa'nın İnegöl ilçesinde meydana gelen kazada, otomobilin çarptığı elektrikli bisiklet sürücüsü 73 yaşındaki Şerafettin Kuri hayatını kaybetti. Kaza anı bir sitenin güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. Ahmet Türkel Çevre Yolu üzerinden İtfaiye istikametine seyir halinde olan sürücü Kenan Kaya yönetimindeki 16 NJA 59 plakalı özel otomobil, Kemalpaşa Mahallesindeki evinden gelip çevre yolu yanındaki tarlasına bisikleti ile geçmeye çalışan 73 yaşındaki Şerafettin Kuri'nin kullandığı elektrikli bisiklete çarptı. Çarpışmanın etkisi ile 15 metre sürüklenen yaşlı adam ağır yaralandı.

Ağır yaralı yaşlı adam kaza yerine sevk edilen 112 Acil Servis ambulansında görevli sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından İnegöl Devlet Hastanesine götürülerek tedavi altına alındı. Yaşlı adam yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Kazayı duyup hastaneye gelen yaşlı adamın yakınları, ölümünü öğrenince gözyaşlarına boğularak fenalık geçirdi. Kaza anı ise bir sitenin güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. Kaza ile alakalı soruşturma sürüyor.

Scudo
Allah rahmet eylesin ne diyelim. Dönülecek biyer de göremedim videoda. Sanırım ecel çağırmış amcayı. Otomobil kullanıcısına üzüldüm. Vicdan azabı, şimdi bi ton ifade vs karşı tarafın ailesiyle uğraşıcak.

• Beğen
Tepkiler: Atasoy ve Ozan k.
Yolu ayıran bariyerde bi boşluk var, amca ordan geçmek istemiş. Asıl suçlular, o bariyerleri olması gibi yapmayan veya tamir etmeyenlerdir.

• Beğen
Tepkiler: Ozan k.
@firestone yahu güzel abicim yanlış anlama beni ama bak 35 yaşına gelmişsin ne güzel, Rabbim sana ve tüm sevdiklerine uzun uzun sağlıklı ömürler versin ama sen bu yaşa nasıl geldin diye sormak geldi içimden. Tutamadım valla kusuruma bakma. Madem aradan geçecek,
1) Ayna kontrolü
2) Sinyal
3) Omuz kontrolü
4) hadi romatizması var hadi sinyali yok hadi aynası yok, çek sağa kontrol et öyle geç.

yanlış bilmiyorsam acil durum ve olası yol çalışmaları için belirli aralıklarla boşluklar bırakılabiliyor.

• Beğen
Tepkiler: oys14 ve YusufM
yaşlılık, dalgınlık sebep her ne ise araç sürmek, trafikte olmak cana mal olabiliyor, benim aklıma torunlarını yolun karşısına geçirecem diye tırın altına koşan yaşlı kadın geldi nedense, belli bir yaştan sonra çocuğa tembih eder gibi yaşlılarımıza da trafik kurallarını, yolda karşıdan karşıya geçmeyi falan hatırlatmak gerekiyor arada sırada, çok yaşlı araç sürücüleri zaten Allaha emanet gidiyorlar, ayna kontrolünü pek yapmazlar

• Beğen
Tepkiler: Ozan k.
@GalipKelesoglu Sorun saçma olduğu için ona cevap verme gereği duymuyorum. Bana ordaki bariyer bi şekilde sökülmüş ve tamir edilmemiş gibi geldi. Bariyerin öyle olması gerektiğiyle ilgili bi kaynak gösterebiliyosan paylaş öğrenelim.

Bariyerdeki "karşıya geçme tahriğine" katılıyorum, olmaması gerekir. Belli ki bölge halkının işi, belki de üst geçit veya kavşak uzakta, dolanmak istemediler vs.
Allah rahmet eylesin amcam gerçekten yaşlıymış, uzağı göremediği aşikar, bir de anlayışsız bir şoföre denk gelince hakkın rahmetine kavuşmuş.

Değinmek istediğim asıl nokta da bu...
Sürücü çarpana kadar fren yapmıyor. 3 kez ciddi kaza geçirdim, hepsinde bana çarptıktan sonra fren yaptılar. Beni gördüler, bana çarpacaklarını da anladılar, ama fren yapmadılar. Şimdi bana "ayağını gazdan çekecek de, frene basacak da, haklı adam, nasıl pat diye hemen frene bassın" denir belki. O na da cevabım hazır; Arkadaşım, ya yolun karşısına geçmeye çalışan bisiklet değil de TIR olsa? Sıkıyorsa o zaman da fren yapmadan girsin altına? En az 10 metre fren izi çıkartmazsa hiçbir şey bilmiyorum :snzdglsn:

Sonuç: İnsanlar(direksiyona oturanlar da denebilir) gerçekten gaddar,bencil ve anlayışsızlar. Frene saniyenin 10'da biri kadar daha erken dokunsa, yaşlı amcama belkide 5 km/h daha yavaş çarpacaktı ve amcam belki de hayatta olacaktı. İnsafsız.

Son ana kadar fren yapmayan araca acayip tepkiliyim. Umarım bir gün, bir şekilde, aynı ihmalin kurbanı olur!

Amcama tekrar Allah rahmet eylesin...

Allah rahmet eylesin, çok üzücü. Sorun biraz da yakın mesafe takip etmekte ya da yakın mesafe kalana kadar önlem almamakta. Bir yerde sürücünün tepkime süresinin 1,5 saniye olduğunu okumuştum. Yani 120 km hızla giderken, bir sorunu fark edip, ayağınızı gaz pedalından çekip, fren pedalına basmanız yaklaşık 1,5 saniye sürüyor, bu arada 50 metre yol kat ediyorsunuz. Bir de o hızda durma mesafesini üzerine ekleyin. Ne kadar önlem almamız gerektiği ortaya çıkar.

Burada üzgünüm ama rahmetli amcamız kurallara göre hatalı. Maalesef son anda sola doğru geçmiş ve sürücü tepki verene kadar çarpışma gerçekleşmiş.
İnsanın basireti bağlanıyor, kafası meşguldü, dalgindi bilinmez, bakmadan şerit değiştirmiş, amcamiza Allah'tan rahmet dileyelim, sürücüye de geçmiş olsun diyelim...

Allah rahmet eylesin mekani cennet olsun insallah ama.....

1. Ben Videoda ne normal bisiklet nede eletrikli bisiklet gördüm. Kaza yapan arac resmen Motor.
2. Tabiki ölümün bir bahanesi olmasi gerekiyor ama bu yasli adam resmen ölüme kendi yol acmis. En sag seritte gidiyor ve aniden sol seritte hizla gelen arabanin önüne birden kiriyor. Ondan sonra neymis bariyerlerde aralik birakilmis yapmayanlar sucluymus, yok araba vurana kada fren yapmamisda falanda filanda.
Resmen Motoru kullanan yasli adam suclu ve arabanin o an yapacak hic bir reflexide olamazdi zaten.

• Beğen
Tepkiler: oys14
@GalipKelesoglu

Ölen insana,vatandaşımıza Allah rahmet eylesin.Arkadaşlar bir insan ölmüş ilk önce bunu diyelim.Kim suçlu kim sucsuz sonraki durum.Evet biz bisikletliler şoförler tarafından trafiğin bir parçası olarak görülmüyoruz o yüzden tepkiliyiz ama o tepki gösterilecek durum bu kaza değil.Ne yazık ki bisiklet süren amcamızda suç.Ne diyelim ailesine sabır diliyorum.

Öncelikle yaşlı amca için Allah rahmet eylesin, toprağı bol olsun...Videoya bakınca günümüzde sıkça karşılaştığımız ve büyük problemler yaşatan elektrikli motorsiklet ile aracın çarpışması sonucu oluşmuş bir kaza...Yaşlı adam bir anda o bariyerlerdeki boşluğu gözüne kestirip hiçbir şeye aldırış etmeden soldan sağa geçiyor ve ölümle yaşam arasındaki en büyük hatayı burada yapıyor... Bu konumda şöförün hatası ilk önce freni düşünmeyip yanından hızını arttırarak geçmek istemesi olmuş ki o andaki 2 ihtimalden birini gerçekleştirmiş...Zamanında frenlese belki bu şekilde olmayabilirdi ama tabiki bunu kimse bilemez...Herkes birçok hata çıkarabilir kendince şoförü veya amcayı suçlayabilir...Fakat en büyük hata bunca problem yaşatan bu elektrikli motorsikletlerin halen satışına izin vermek ve belli yaştan sonraki sürücülere engel olmamak...Peki neden tabiki herkes keseye girene baktığından...Para hırsı çoktaaaan insanlardan saygıyı ve sevgiyi aldı bile artık canlar almaya son sürat devam etmekte ne yazıkki !!!

Allah rahmet eylesin belki de arkadaşların dediği gibi ecel çağırdı denebilir bazen öyle dalgınlıklarla öyle büyük hatalar yapıyoruz ki yaptıktan sonra kontrol etmek aklımıza geliyor ve kafamızı çevirip derin bir ohh çekiyoruz. Burada suç yada suçlu kavramı artık geride kalanları ilgilendirecek. Bu bizim gibi kaportası kendi bedeni olan motosiklet bisiklet vb tüm araçların hata yapma payını ortadan kaldırıyor. Trafikte çok çok dikkatli olmalıyız. Hele de böyle ani dönüş yapıldığında araç şoförünün bakış açısında çok küçük bir yer kapladığımız için ilk anda farkedilmemiz çok güç.
Ha araç şoförlerinin dikkatsizliği ihmalleri sıkıştırmaları (hatta bazen direk ve kasıtlı olarak) zaten var. Bir de biz dikkatsizlik yaparsak çok çok üzücü haberlerle karşılaşmamız an meselesi olur.

Kaza geliyorum demis, zaten her kaza der geliyorum diyede, olayin onemli olan kismi tepki verme becerisidir..adi ustunde kaza, olumlede sonuclanir yaralanmaylada..hepimizin basina buyuklu kucuklu kazalar gelmistir..nedeni nedir sizce dikkatsilik, bilememek, rehavete kapilmak, ickiliydi bilmem ne vs.vs..yasli amca malesef hatali..kendide istemezdi bu hatayi yapmayi ama yapti iste..arac surucusude istemezdi carpmayi ama ister refleksi zayifmis deyin ister motoru goremedi deyin, ister fren atamadi deyin olan oluyor malesef..ben bile bazen trafikte arac surerken hatalar yapabiliyorum..hic hata yapmadim diyen surucu yoktur..hatta kul yoktur..tehlike olabilecegini anlayip fren atmak yasamla olum arasindaki ince cizgiyi belirleyen sey malesef..

Gecenlerde bisikletle ise giderken saldim yokus asagi iniyorum 25 30 km h civarlarinda, karsi seritte dolmus durdu benim seritimdede dolmusa yetismek isteyen 2 tane 20 25 li yaslarda kizlar vardi, bir anda sol taraflarina bakmadan dolmusa dogru kosmaya basladilar. Aramizda olsa olsa 15 20 mt mesafe anca var..tehlikeyi algiladim yol bostu ve bende dolmusa dogru direksiyonu kirarak her iki frene abanmama ragmen sadece yavaslayan bisikletimle bosta kalan sag bas parmagimlada dandik zilime basarak.hem kizlari uyarabildim hemde kendimi en sol seride dolmusun oldugu yere atabildim...kurtardik ama 5
,10.mt mesafede kizlar onume ciksalardi sabahin korunde kizlara gunaydin diyecektim..
Hata onlarin ama sessiz bir sekilde yaklasanda benim..bisikletim arac kadar sesli olsa belki sol tarafa bakip beni goreceklerdi..sukur bi sikinti yok ama daha dikkatli olmam gerektigini anladim.

Geri