Scudo Sports

Olmo Competition Team 85

Murat Cömez

En yeni üye - Kayıt: Az önce
Tepki
20.710
İsim
Murat Cömez
Bisiklet
Colnago
Merhaba Arkadaşlar,
Bu sefer sizlere restorasyon değil de bir klasiğin neovintage benzeri olarak toplamasını sunacağım.

Bundan yaklaşık 1 ay öncesi bir olmo satılık ilanı gördüm ve satıcıyla irtibata geçtikten sonra hemen almak için yola çıktım. Bana yaklaşık 250km uzaklıktaki adrese giderek karşılaştığım manzaraya ben bile inanamadım.
Satıcı +/- 70 yaşlarında birisiydi ve bana kadroyu gösterdiğinde gözlerime inanamadım, inanamayacaksınız ama 1985 senesinde üretilmiş ve hiç toplanmamış, öylece tam 33 senedir rafta duruyormuş.

Kadroyu aldım ve hayırlısı ile uzun bir yol yaptıktan sonra evime geri döndüm.
Malesef decallari(etiketler) herhalde devamlı sıcak yerde kaldığı için kurumuş ve pul gibi dökülmeye başlamıştı, bende eve gelince kurtarabildiğimi kurtardım, bozulanları da söktüm.
Yenileri için Olmoya 2 defa mesaj gönderdim ama malesef geri dönüş yapmadılar. Neyse ki çalıştığım yerde sağ olsun Italyan bir arkadaşım ilgilendi ve yaklaşık 2 hafta sonra decallarini(etiketleri) italyada bir arkadaşına yaptırarak bana getittirdi.

Kadromuz Olmo Competition Team 85 ve bu efsane Campagnol’un Centaur 10lu sistemi ile buluşarak 33 sene sonra huzura kavuştu.

DIP NOT: Fotograflardada göreceginiz gibi Jant seti ile gidon bogazini bir kac deneme sonucunda dogrusunu buldum.

Detaylar:

Marka: Olmo
Model: Competition Team 85
Borular: Columbus Acciaio Speciale (Tubi Rinforzati Garantiti)
Üretim senesi 1985

Aynakol: Campagnolo Centaur
Arka Aktarici: Campagnolo Centaur
Ön Aktarici: Campagnolo Centaur
Vites Kollari: Campagnolo Centaur
Orta Göbek: Campagnolo Record
Vites Telleri icin NOKON seti kullandim.

Frensistemi:
Bacaklar. Campagnolo Centaur
Kollar: Campagnolo Centaur

Seleborusu: Campagnolo
Sele: Ferrari Novus
Gidon ve bogazi: Modolo
Gidon Bandi: Cinelli

Jantseti: Campagnolo Eurus G3

Ve artik NOS Olmo Klasik kadronun 10lu Campagnolu set ile bulustugu an....

1,0.JPG
1,2.JPG
1,3.JPG
1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg
7.jpg
8.jpg
9.jpg
10.jpg
11.jpg
13.jpg
14.jpg
15.jpg
16.jpg
17.JPG
18.JPG
19.JPG
20.JPG
21.JPG
24.JPG
25.JPG
26.JPG
27.JPG
28.JPG
29.JPG
30.JPG
31.JPG
32.JPG
33.JPG
34.JPG
35.JPG
36.JPG
37.JPG
38.JPG
39.JPG

Scudo
Maşallah. Bu nedir böyle:) Yorum yapmadan edemedim, garajınız çok güzel gözüküyor. Türkiye'de olsaydınız garajınızı gezmeyi çok isterdim:)

Siyah ve kirmizinin renk uyumus cok hos olmus. Guzel gunlerde kullanin bisikletinizi.
Ben de chorus setimi bir celik kadroya tasimak istiyorum. Keske celik kadrolar aluminyumun yerine gecse yeniden.

Murat çömez yine fevkalade bir iş çıkarmışsın. Her haliyle güzel bir bisikleti hayata döndürmüşsün. Benim şu aşamada size sormak istediğim bir şey var. Bu bisikletleri günlük hayatta aktif olarak kullanıyormusunuz veya klasik bir bisikletin günlük kullanımı ona zarar verirmi.

Sormak istediğim bir kaç soru daha olacak, özel değilse bisikleti ne fiyata aldığınızı öğrenebilirmiyim. Bir diğer sorum klasik bisikletler için özel üretim gidon bandı varmı. Yoksa günümüz gidon bantları kullanılabilirmi. Birde decalleri nasıl kurtardınız.

@SamiKayhan
Tesekkürler, insallah birgün nasip olursa tabiki gelebilirsiniz.

@rodya
Insallah en yakin zamanda chorusa uygun bir celik kadro bulursunuz. :harika::harika:

@Mhmm@
Tesekkürler :)

@can onur
Tesekkürler Can :)

@lightningstrike
Tesekkürler :)

@mehmetsunu
Öncelikle güzel yorumunuz icin tesekkürler Mehmet bey. Ben sahsen hepsini günlük hayatta kullanmiyorum, sadece yaz aylarinda ve güzel havalarda bilyalari bozulmasin diye ve bisiklet hareket etsin diye 3-4 km kadar senede birer defa kullanniyorum ve diger zamanlar duruyorlar. Zaten biryerine bir sey olur diyerekten kullanmaya da cekiniyorum. Ama tabiki de klasik bisikletler de normal yeni nesiller gibi günlük kullanila bilir, hic bir sorun olmaz. Bu arada günlük hayattada kullandigim bisikletlerim var tabiki ama klasik degiller. :)

Bisikletin fiyatina gelince ben bunu ve diger bisikletlerimide sadece kadro olarak aldim ve zevkime göre topladim, kesinlikle komple bisiklet almam hep toplarim. Fiyatina gelince ben fiyat aciklamasini pek sevmiyorum ama bu tür kadrolar pekde ucuz olmuyorlar hele bunun gibi NOS yani sifir olunca.

Gidon bandi olarak tabiki vintage uyumlu bandlar var, mesela deriden kilif seklinde var yada benim kullandigim delikli bandlar var ve bir kac cesit daha var, benim görüsüm en güzel delikli bandlar yakisiyor vintagelere.

Son olarak decallari kurtardim derken bozulmayan üst borudaki olmonun imzasi ve competition decali bozulmamisdi onlari kurtara bildim demek istedim. Digerleri komple bozulmusdu bende söktüm temizledim ve yenilerini tekrar yapistirdim.:)

@Ekrem Yılmaztürk
Amin tesekkürler ekrem.

Murat bey öncelikle tebrik ederim iyi günlerde hep yanınızda olsun.

Beni 25 yıl öncesine götürdünüz. Bu bisiklet kadar düzgünü olmasa da bu kadronun aynısını çok izledim, antrenmanlarda ve yarışlarda... O yılların en iyi kadrolarıydı Columbus o yılların efsanesi epey markası var (Columbus Colnago Olmo Basso Pınarello ...)

Olmolar genelde kırmızı olurdu.

Amo bu kadro için üzüldüm. Keşke arkadaşları gibi yarışsa yağmur çamur rüzgar güneş yese idi.

@Tüfekci Yalnız bu bisikletin hikayesi o yarışlara girmesinden daha güzel. 33 sene rafta bekleyip sonra uzaklardan gelen bi sanatçının eline geçmesi, bir zaman yolcusu gibi dipdiri 2018 senesinde ortaya çıkması, mükemmel bir hikaye. benim ilk yorumum sadece "Mükemmel" olmuştu gerçekten öyle değil mi? Yoksa o yıllarda üretilip yarışlarda kullanılmak o yağmura çamura maruz kalmak daha sıradan bir şeyken bir tanesinin günümüze ulaşması harika.

@Mhmm@
Bana bir sözü hatırlattı "Bad decisions make good stories" :koptum: :D

• Beğen
Tepkiler: Muhammet Ağrı
@Tüfekci
Güzel yorumunuz icin tesekkürler, sizi maziye götürübildiysem ne mutlu bana. :)
Bu kadronun arkasdaslari gibi yaris kosup kosmamasi malesef benim elimde degildi ama ben böyle bir kadroyu NOS olarak bulduguma cok mutluyum. NOS Olarak koleksiyonuma büyük katkisi olacagini umut ediyorum.

@Mhmm@
Cok güzel bir aciklama olmus, tesekkürler.

@mehmet ugur demir
Tesekkürler.

Yine antin kuntin şeyler barındırmayan bundan dolayı garip içeriklere nazaran daha az ilgi görmesi bi garip o_O

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Murat Cömez ne yaptın be reis..ne yaptın sen...
ellerine saglık reis..her zaman kı gıbı döktürmüşsün yine :)

@Umtdgny
Cok güzel yazmissin ama malesef forum bisiklet forumu oldugundan bisikletle alakasi olmayan konu acarsan böyle ilgi görmez. :)

@muhiddin
Sagol Muhiddin, dana iyisi insallah sana nasip olur.

Yakinda bu kadronun toplanisi hakkinda bir konu acacaktim ama artik gercekten düsünmeye basladim ben bu konulari neden ve kim icin aciyorum diye. :-(

DSC_0836.JPG
DSC_0835.JPG
3.JPG
4.JPG
5.JPG
6.JPG
7.JPG
8.JPG
9.JPG

Ateşşş ediyorrrr

@Murat Cömez
Hocam siz bu tip konulara devam edin. İnanın çoğu kişi projelerinizi hayranlıkla izliyordur.

Ben yeni başladım sayılır bisiklete, daha doğrusu, işe gidip gelmekten başka bişey yapmıyordum. Bianchi Nero vardı bende 2012 model yağlamaktan başka bi şey yapmadım bisiklete. Yol bisikletine geçtikten sonra jant setinden, lastiklere, vites ve fren sistemine kadar modifiye ettim, ediyorum ilk üç ayda yaptım bunları. kadrom karbon değil ama sevdim, oynuyorum işte, tecrübe oluyor bana.

Vel hasıl ben sizin yaptığınız işe çok değer veriyorum. Saygılar...

Geri