Scudo Sports

Olmadık yerde uyuşma sorunu

@bonder76 Bence bu sele modelleri macera..İşe yarayacağını sanmıyorum, bu kadar firmada örneği yok, varsada geleneksel modelin yanında hiç adı geçmiyor..

Scudo
İlk zamanlar @mariokaldato ile dalga geçecektim neredeyse :komik: Benim his kaybı! yüzde yüze ulaştığı ya da bağışıklık kazandığı! için ihtiyaç duymuyorum ama kesinlikle iş görür gibi 👇

3-2.jpg

MTB için hangi modeli olur bilemem ama Brooks en rahat ettiğim sele oldu. Mükemmel değil henüz ama olabilir..

Mtblerde dahil tüm bisikletlerimde ince sele var. Bacak hareketlerini kısıtlamaması adına ince yapılı kullanıyorum açıkçası.

Şöyle birşey alıp komple kurtulalım derim :D
(link)

Bu arada yeni aldığım carraroyla dün 30 küsur km yaptım ilk defa. Ve sürekli pedal çeviremediğimi ve malum/bahsedilen yerlerde ağrı olduğunu farkettim.

Birkaç sele tavsiyesi rica edebilirim.
Tertip boşuna çabalama brookslara bak. Oturuş pozisyonuna göre seleleri var. Eğer bütçen müsaitse bir tane al kurtul. Tek sıkıntısı 1-2 ay eğinceye kadar yani vücut şeklini alışıncaya kadar ızdıraplı olacak. Sonrası güzel.
Giyos deri selelerede iyi diyenler var. İstanbulda yaşıyorsun. Görerek veya tavsiye alarak bulabileceğin bir çok seçenek var. Uyuşma illaki oluyor. 30 dakikadan sonra bir iki ayakta devam etmelisin. İmperial bölgeye baskı az olması için imperial kesim olan yarık selelere de bakabilirsin. Ben brooks b17 imperial aldım. Pişik uyuşma 1 aydır yok. Alışma sürem 1 hafta kadar ya oldu ya olmadı. Takdir senin tabi.

Önce Selle Royal Scientia A2 Aldım onu MTB ye taktım yoldan, Yola da gidip Fizik Aliante R5 K:IUM aldım İnanılmaz rahatlar ve uyuşmam sıfıra yakın oldu ...

Koltuğa bisikletten daha çok para vermek lazım ... Birde bisikletin kadrosuna göre sele almak lazım hepimiz 20 derece açıyla yapışıp gitmiyoruz sonuçta.

@necmeddin Valla bütçe daraldı daralacağı kadar.
Zaten ben bu işi anlamadım. Bisiklete dünya para veriyorsun üzerine bir de koltuk masrafı çıkıyor.
Hadi ben yeniyim de gördüğüm kadarıyla herkes perişan :D.

Düşün sıfır binek araç alıyorsun ve gidip 1 hafta olmadan tüm koltukları değiştiriyorsun.
Onun gibi saçma birşey.

Sele seçiminde pelvis kemikleri arası mesafenin önemi Herkesin vücut yapısı bir olmadığı için birinin rahat ettiği sele de diğer kişi rahat etmeyebilir. Doğru ölçüm ve doğru sele seçimi ile uyuşma, ezilme veya sıkışma benzeri durumlar ortandan kalkacaktır. Tabi ki burada sele kadar, selenin doğru bir pozisyonda hizalanmış olmasınında faktörü olacaktır. Kullandığım bisikletteki sele borusunu bir şey için çıkarıp takmıştım, ilk seferinde farklı bir yükseklikte taktığım içi biraz acı olsa da normal haline aldığımda her hangi bir problem çıkmadı.

Bir zamanlar fizik markasının sele gidon seçimi için 3 farklı hayvan ismi ile sınıflandırdığı uygulaması vardı. Bir tane bisikletçide görüp test etmiştim.

Dosyalar

• Fizik16_spine_Concept.jpg
    Fizik16_spine_Concept.jpg
    107,8 KB · Okunma: 25
Muhtemelen sele yere paralel değil, selenin önü yukarı bakıyor siz de eğilince sıkıştırıyor. Selenin önünü aşağı doğru hafif eğimli yapın sürüşünüz rahatlayacaktır. Çok eğimli yaparsanız seleden yavaş yavaş öne kayabilirsiniz. Çok eğimli yaparsanız kollara yük binebilir, sonra kolum uyuştu demeyin :)

Forumdaşlar aynı konudan müzdarip olan bir bisikletçi olarak kendi çözümümü yazayım.

Paçalı ve streç don giymeyin. Mümkünse birkaç beden büyük streç olmayan slip don tercih edin. Streç ve paçalı donda scrotumda baskı yapabiliyor.

Sele değiştirmeden ben bu şekilde çözdüm sorunu.

Geri