Scudo Sports

Öldükten sonra yaşamak ister misiniz?

Öldükten sonra yaşamak ister misiniz..?

• Evet Organlarımı Bağışlayarak

• Hayır Organlarımı Bağışlamam

• Toplam katılım
    74
@devilmycarlos Patlama sonrası bir arkadaşımla numune hastanesi önünde buluştuk. Benden 5-10 dk erken varmış oraya. Numune hastanesine yaralılar için kan vermek istediğini ancak hastane tarafından Kızılay'a yönlendirildiğini söyledi. Ben de kendisinden alınan kanla o insanın hatalı bir iş yapabileceğini; aynı durumda olsaydı kan verdiği kişinin kendisine belki kan vermeyeceğini söyledim. O da kan vermenin güzel bir şey olduğunu; onların yaralı olduğunu; kan verdiği insanı muhtemelen vatanına, milletine daha çok bağlayabileceğini söyledi. Ben de haklısın dedim. :)

@emancipation Her insanın, her canlının hayatının kıymetli olduğunu düşünüyorum. Allah abes iş yapmaz. Yarattıysa bir hikmeti vardır. Tabii ki hukuken, fıtraten ölmesi veya öldürülmesi gerekiyorsa durum farklıdır.

Scudo
@hogutmen. Hayir benim demek istedigim. Bu organlar ayrim yapilmadan dagitiliyor.demek istedigim,adam oldurmus yada sapik tecavuzcu vs gibi insanlarada gidebilir yani. Nyse aslinda guzel bir sey bir cocugun hayatinin kurtulmasi buyuyunce doktor olup yada ogretmen olup insanlara guzel seyler ogretmesi. Ama karisik iste biraz benim icin

• Beğen
Tepkiler: hogutmen
Cogu insan oldukten sonra organlarinin degersiz ya da kotu insanlara gideceginden supheli oldugu icin bagislamayi reddediyor. Bunu genele soyluyorum ve kendi fikrimi belirtiyorum. Kimse alinganlik yapmasin.
Oncelikle sizin degerli gormediginiz insanlar aslinda bazi insanlar icin cok degerli olabiliyor. Siz aslinda bir kisiyi hayata degil onlari sevenleri de hayata bagisliyorsunuz. Bu sayede bu bagislariniz en az bir iyi insani sevindiriyor. Insani sevindirmek cok guzel bir duyguyken, duygulariniz olmadigi bir zamanda iyi bir insani sevindirmek tarif edilemez bir guzellik olacaktir.
Ayrica benim kotu insanlarla ilgili gorusum sudur ki; iyilik gormeyen insan iyiligi bilmez ve yaptigi kotulugu kotuluk oldugunu bilmez. Kotu insanin hayatinin kurtulmasi organ bagisina kaldiysa zaten hem fiziksel hem de psikolojik olarak aci cekiyordur. Birisinin iyiligi dokunarak bu acisina son verilirse bazi seylerin farkina vararak eski yasamini degistirecektir.
Etrafinizdaki cogu kotu insan, cocuklugundan beri kotu bir hayat suruyordur ve cevresi bu tur insanlardan ibarettir.
Bu insanlara 2. Sans vermek, olu bedenlerinize bir sey kaybettirmez

Organ bağışı yapıp sadece bir insanın hayatını kurtarıp mutlu olmasını sağlamıyorsunuz, onu seven, en az onun kadar duygusal anlamda acı çeken, ailesini, çevresinde ki insanlarında mutlu olmasını sağlıyorsunuz. Allah'ın insanların beynine böyle bir bilgiyi yerleştirmesi ve bir takım insanlarında bu bilgiyi değerlendirip uygulamaya koymuş olması mucize değilde nedir ki. Hala günah olduğunu düşünüp organlarını bağışlamaktan kaçınanları anlamak zor. Öldükten sonra bedenimizde ki organların, bir çok insanın hayatını kurtarmaya yaraması, Dünyaya geliş amaçlarımızdan biri de olabilir. Bunu bulup uygulamaya koyan doktorlar gibi. Bir çok yönden düşünürsek, bunun doğru olduğunu anlamak çok da zor değil.

Ben başkalarının tabiriyle dinciyim, benim organlarımı mesela inanmayan birine verebilirsiniz gönül rahatlığıyla. Onun kaderini ve yapacaklarını belirleyen ben değilim ki. Bu canı bu bedende tutan, ona kudret veren Allah. Kimliği ne olursa olsun o insan bir şekilde yaşayacaksa senin, benim, onun organ bağışlaması teferruattır. Yani atomu parçalamıyoruz şurada. Bu başlık altında yazılan bazı yazıları hayıflanarak okudum. Benim x bir organımı x inançlı bir adam alacak ve ben buna ket vuracağım. Niye benimle aynı inancı paylaşmıyor diye. Yine Allah'ın işine karıştık. Yetmedi insan ayırdık, tür ayırdık falan filan. Hep bir ayırma ve ayrılma durumu söz konusu.

Canım sıkıldı yazarken yemini billah.

Ben bagislayacagim. Burda bir cok arkadas ne bileyim organlarin kotu birine gitmeyecegini demis veya herkesin yasama hakki olduguna inanmiyorum demis. Bana gore bu bencillik Ve kibirle alakali. Boyle biri doktor olsa muayene etmeden once tum hastalarin gecmisini inceler tecavuzcu mu, hirsiz mi, zina mi yapti diye. Cok yakin arkadasimi karaciger yetmezliginden kaybettim. Kucukken kemoterapi esnasinda aldigi hepatit c li kan nakli yuzunden. 27 yasinda vefat etti. Yuce Allah organa mi gunah yaziyor? yoksa irade sahibine mi? Iyilik sadece iman sahibi muslumana mi yapiliyormus. Benim dinim bir cani kurtarmak tum insanligi kurtarmak gibidir dediyse olay bitmistir. Siz ayrimciliga devam edin. Kendiniz veya cok sevdiginiz birinin organa ihtiyac duyunca anlarsiniz.

• Beğen
Tepkiler: chnkrmz ve V3DAT
askerlik sırasında bütün organlarımı bağışlamıştım. ancak bu taahhüt sivil hayat için geçerli değilmiş. onun için 2 sene önce hastanede ilgili birime gidip yeniden bütün organlarımı bağışladım. görevli hemşireye başvuru sıklığını sorunca bana haftada 1 kişi belki oluyor belki olmuyor dedi. bu arada organ bağışı prosedürü kadavra bağışını kapsamıyor. kadavra bağışlamak için nasıl bir prosedür izleniyor başlık altında bu bilgiyi veren olursa sevinirim.
organ nakli için hastalar sıraya sokuluyor. elbette kokuşmuş bir sistem içinde başkalarının hakkı gasp edilerek para, makam, güç sahiplerine ayrıcalık tanınacaktır (saçmalama olmaz öyle şey diyenlere insanların sağlık hizmetleri, adalet, fırsat eşitliği, temel özgürlükler alanında ne kadar eşit muamele gördüğünü sormak isterim). her halükarda kodamanlar organ almadan başkasına sıra gelmeyeceği için organ bağışının düşük olması halinde sırasını bekleyen ihtiyaç sahipleri yine mağdur olacaktır. organ ve kadavra bağışı hem ihtiyaç sahiplerinin hayata döndürülmesi hem de tıp öğrencilerinin sağlıklı bir şekilde gelişebilmesi için elzemdir. öldükten sonra kimse geri gelip ölümden sonra ne olduğu konusunda bilgi veremez. geriye toprağa karışacak ölü bedeniniz kalır. ama öldükten sonra hayatınızın en büyük kahramanlığını yapıp bir hayat kurtarabilir ya da yaşarken hiç ilgilenmemiş olsanız bile tıp eğitimine katkı sağlayabilirsiniz.

İyilik yap denize at demişler arkadaşlar, siz iyilik yaptıktan sonra sizin yaptığınız iyilikle başkasının kötü şeyler yapmasının önünü bilmeden açıyorsanız bu size ne vicdanen ne de dinen bir sorumluluk yüklemez çünkü siz bunu iyi düşüncelerle yapıyorsunuz, her koyun kendi bacağından asılır...

Ayrıca bence de her insan dediğimiz varlığın yaşamaya hakkı yok ama bunu seçmek de bize düşmez ve buna doğru bir şekilde karar verebilecek yetiye de sahip değiliz.

Kötü insanlar, zamanında kötü şeyler yaşadığı için kötü oluyor diye mazur görmeye de yanaşmıyorum. Nice insanlar var kötülük içinde yaşayıp melek gibi olan, nice mahlukatlar var güzellik içinde büyüyüp şeytan olan; herkes kendi seçimlerini yapar bunda çevrenin etkisi elbette vardır ama sadece bununla açıklanamaz.

Maide suresi 32. ayette yazar.
kim bir kişinin yaşamasına sebep olursa. bütün insanları yaşatmış gibi olur....
organlarımdan 1 kişi bile nasiplense cennete girmek işin sevaplarım çoğalır valla :harika::harika::harika::cool::cool::cool: forewer cennet :islik:

cennete girecekse bu ruhum. varsın olmasın hiç organlarum :ssrtcbya:

Direk organlarınızı bağışlamak ister misiniz diye sorsaydınız keşke . Genede önemli bir konu teşekkürler.

@z. usta
O zaman sadece siz okurdunuz..

• Beğen
@Nurullah Ulaşan Ayırım yapmam bir anlık hassasiyetim nedeniyle idi. Çok düşünmemiştim. Ama şimdi kabul ediyorum. Ayırımın hiçbir manası yok. İkna oldum.

• Beğen
Tepkiler: nature_lover
@emancipation ilk bakışta düz mantıkla haklısın ben de senin gibi düşünürüm ama bir de o kişinin belki de yaşadıklarından ders alıp iyi bir insan olmayacağının garantisi var mı?

• Beğen
Yaralandığım bir kazada iyileşme şansım varken fişimin çekilmemesi için organlarımı resmi olarak bağışlamıyorum. O yüzden ehliyetimde bağışladığım organım yok. Fakat beyin ölümüm gerçekleşirse, o zaman yakınlarım bütün organlarımı bağışlayacak... Ki bence olması gereken de budur, yaşarken bağışlamak belalara davetiye çıkartır...

• Beğen
Tepkiler: BetitoXXY
Organ bağışı çok önemli bir husus. Devlet eliyle de destekleniyor ve daha çok desteklenmeli. Bilinçsiz insanlar hemen her konuda olduğu gibi burada da daha çok din kisvesi altında bunun caiz olmadığını dikte etmeye çalışıyor. Organ bağışına karşı olan arkadaşım!!! sen karaciğerin tükenmiş şekilde ölüm döşeğinde çaresiz yatarken ya da ayda bilmem kaç kez diyalize girerken kusura bakma da "nah" düşünürsün sana nakledilecek organın kimden geldiğini. İnsanlığımızı yitirmeyelim.

@Onur YCL hocam yalnız din ile alakalı olarak yorumunuza katılmıyorum ki açıkça ayet numarası vererek açıklama yaptım daha bu konu üzerine fetva verecek insan tanımıyorum...

bu konuda evrensel ahlaka yakın olmak ve modern bilimsel yaklaşımların dışına çıkmamakta fayda var gibi. yoksa anlayışlar mantık yolundan çıkarak aşağıdaki gibi gülünç durumlara kadar yozlaşabilir.

@ozgur908 ahaha adam olaya bildiğin dar çerçeveden bakmış. :D

Bu ney lan?!

Arkadaşlar konuyu saptırmayın çarpıtmayın lütfen...

Geri