Scudo Sports

Okullarda ders olarak okutulacak mevzu, kargoyla bisiklet gönderme :)

Kargo yoluyle bisiklet gönderirmisiniz?

• Kesinlikle göndermem, babamın oğluna güvenmem.

• Gönderirim, kargoya güveniyorum, zaten dünyanın en güvenli ülkesinde yaşıyoruz.

• Çoğunlukla yüz yüze satım veya alım yapmayı tercih ederim.

• Konuya sahip çıkmak lazım!

• Almam da satmam da, açıkçası konuyla alakasızım, buraya kamera şakası videoları ararken ulaştım.

• Toplam katılım
    90

Gökhan Kuş

Daimi Üye
Tepki
528
İsim
Gökhan
Başlangıç
1990—91
Bisiklet
Corratec
Bisiklet türü
Cyclocross
Selamlar arkadaşlar, yeni bir ağlama duvarı konusu daha size :) Geçen gün tesadüfen facebook'ta bi konu okumuştum, kısaca olay şöyle: çocuğun biri 15000 tl değerinde bisikleti mng kargo ile karşı tarafta babasının bir tanıdığı varmış ona göndermiş, o tanıdığı da bisikleti teslim alamadan güya biri aynı o isimle kimlik çıkarmış ve onun yerine teslim almış. Profillere bakınca olay bana muallakta geldi ve çocuktan iletişim no istedim. Konuyu açan çocukta, arkadaşları da 14-15 yaşlarında ve fotoğrafları koydukları bisiklet ciddi bir makinaydı, sonra bende babasının telefonunu istedim ve onunla da konuştum mng'de tanıdık dostlar var bi ilgileniriz diye ve inanmayacaksınız ama olay gerçekmiş :D:D yani 15000 tl'lik bisiklet mng kargo ile gönderilmiş. Neyse bu trajıkomik bir olay. Gelelim kargo gönderme olayına şu mübarek günlerde size soruyorum ey forumdaşlar, kargo ile bisiklet göndermek caizmidir, nasıl bakıyorsunuz bu konuya ? Bu arada kargo ile gönderilen bisiklet şuna benzer birşeydi. :D41.jpg

Scudo
1. Durum Sigortalı gönderi neden yapılmadı.
2. Durum Sahte kimlik ile kargo alınıyor ise kimlik ibrazı neden istenmekte
3. Durum Kargo şirketinden teslim alınıyor ise ürün her kargo şubesinde güvenlik kamerası var, Neden kamera görüntülerine bakılmamakta.
4. Durum Yollarda sağda solda moboseler zebil gibi olayın gerçekleştiği güne ait güzergahda ve çevrede ki mobose ile güvenlik kamerası kayıtlarına neden bakılmıyor.
5. Durum Bilmiyorum ama olay polise intikal etmedimi veya ettimi . Yani etmedi ise 15bin TL gitti bye hoşçakal güle güle adios mu denilmekte..

@Aykuttasdelen haklısın ! Katılıyorum sıraladığın maddelere.

of of of ! Bisiklet kayıpsa yazık ki ne yazık !

saygılarımla.

Ankara erdoğanlar bisiklette topladığımız Giant Xtc advanced SL bisikletim ankaradan orduya kargo ile geldi. Ve herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Kargo ücretide göndermedim. Otobüs bagaj tartışmaları 2 saat muavin şöför ikna çabalarıyla uğraşmadım. İyi de oldu. Yarışa giderken böyle birşey yapmazdım. Çünkü bi kargonun ulaşması 3 - 5 günü bulabiliyor. Bu da vakit kaybı demek oluyor.

@Aykuttasdelen bu sorduğun soruların hepsini yönelttim, polis görüntüleri vs. hepsi varmış. yani anlattığım konu komik bir olay sadece, benim sorum kargo ile gönderim yaparmısınız, yaparsanız derdiniz ne :D:D

@Gökhan Kuş

Hocam o olay kesinlikle yalan. Dikkat cekmek isteyen bir ergenin hayal dünyasindan baska bir sey degil:harika:

Herhangi bir marka sıfır bir bisiklet, herhangi bir şehirdeki, herhangi bir bayiye ulaştırılırken kargo kullanılıyorken kitabına uygun bir şekilde paketlenmiş ikinci el bir bisikletin alıcısına kargo ile ulaştırılmasındaki beis nerededir?

Gereksiz bir konu başlığı gibi görünüyor.

@Sadettin Z. Gereksiz görseydiniz okumazdınız, sırf konuya cevap vermiş olmak bile konunun ne kadar önem arz ettiğini gösteriyor ;)

@Auron Sanchez Bende ilk başta öyle sasndım, konu çok uzun babasını filan aradım emin olmak için :) istanbulda isen anlatırım bi ara yüz yüze çok komik :D

@Sadettin Z. Biz zaten ortada beis(sakınca, mahzur, yanlışlık, ayıp anlamlarına gelen sözcük.) aramıyoruz. Amacımız böyle bir konuya bisikletçilerin bakış açısı. Verdiğiniz bir bayinin bir bayiye kargo yolu ile bu tarz ürünleri göndermesi tamamen farklı bir durumdur. Örneğin sıfır üründe kargoda problem varsa teslim almazsın olur biter, ama 3. şahıslarda gönderilen üründe teslim alırsın, alakasız birşey çıkar, satan kişi bendeyken bu yoktu der. Firma sıfır ürün gönderdiği için, bu yoktu, falan yoktu gibi cevap vermez, yoktu dersen yollar. Ama kişiye yoktu dersen banane der. Verdiğiniz örnek sorduğum soru ile tamamen alakasızdır.

• Beğen
Tepkiler: AtamIslam
Kargo ile bisiklet konusuna hiç sıcak bakmıyorum.
Daha önce bu forumdan bir arkadaş ile kadro takası yapmıştık. Bana gelen kadronun arka maşasını; kargocular sağolsun artık üzerine at mı koydular, ne yaptılar bilemiyorum ama bayağı bayağı eğmişler. Arka jantı bir türlü sığdıramadım. O zaman bisiklete de yeni başladığım için "acaba alakasız bir kadro mu gönderdi bana" diyerek gidip çemkirmiştim arkadaşa :). Sonra bir bisikletçi sağolsun 50TL'ye halletmişti. O günden beri çok büyük veya kırılması/bükülmesi muhtemel şeyleri kargo ile göndermemeye çalışıyorum.

Bisiklet almak için İstanbul'dan kalkıp Bursa'ya da gitmişliğim var :).

bu mevzuyu bende facebookta de denk geldim ve açıkçası komik bir şey göremedim.. sonuç olarak kargo şirketi sorumluymuş onlara binecekler.
not: daha dün kargo ile yeni bir bisiklet aldım.

Canyoncular kimliklere sahip çıkın, sizin canyonlar da pek ucuz sayılmaz.:D

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Kuş
O da birşey mi biz kargoyla motosiklet gönderdik yurtiçi kargoyla :D:D

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Kuş
@Edip Dinçer Biz böyle mücadeleleri seviyoruz ;) bende istanbul dışından alıp binerek gelmiştim :D

@Aykuttasdelen dert konusunu senin için yazmadım, gönderirim diyenlere latife yaptım :)

@ozeltimci09 Cbf 150 mi yoksa :D

• Beğen
Tepkiler: Aykuttasdelen
@Gökhan Kuş
Güvenli ticaret sistemleri bu tip durumlar için var. Sıkıntı çıkarsa kargocu gitmeden bakıp, teslim almayıp geri gönderirsiniz. Havuzda bekleyen paranızı da geri çekersiniz.

İşte burada sorduğum soru tamamen güvenli alışveriş vs. Dışında sorulan, yani verdiğim örnekteki gibi bodozlama kargo gönderir misiniz onu soruyorum, yani kargo göndermenin bin türlü güvenli hali var, lütfen anlamamazlıktan gelmeyin [emoji23][emoji23]

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ben gecenlerde 200 tl'ye bir bisiklet aldim. Ve kargo ile gonderdiler. Hic de bile kaybolmadi. Kaybolsaydi da uzulmezdim zaten :)
Zaten 200 tllik bir bir bisikleti calan adam, kendi ocagina incir agaci dikmis olur, boyatican, restore edicen, parcalarini degistiricen falan, geri getirir bide ustune para teklif eder :)

• Beğen
Tepkiler: Volg
Gören duyan da sıfır ürün alıyorsunda satıcıyla hiç papaz olmuyorsun zannedecek. Başa gelen çekilir. Demokraside çareler tükenmez. Hallolur bir şekilde

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
Geri