Scudo Sports

Okuduğunuz ve beğendiğiniz kitaplar

Kindle veya e-kitap okuyucu kullanan varsa ingilizce e-kitap paylaşabilirim. Özelden iletişime geçelim, yalnız ingilizce okuyorum bilginize.

Scudo
Ben maalesef yavaş okuyorum ama özellikle Zebraska'dan çıkan bisiklet temalı kitapları öneririm. Yarışçı - Tim Krabble ve Bisiklete Övgü - Paul Fournel mutlaka tavsiyelerim arasında. Hem hızlıca bitirebileceğiniz kalınlıkta hem de oldukça keyifli.
Bisiklet temalı devam edersek Marco Pantani'nin Ölümünü geçen hafta bitirdim. Açıkçası biraz hazin bir öykü. Son kısımları oldukça sıktı. Ama pro peleton ve bisiklet dünyasına farklı bir bakış kazandırıyor yine Pantani'nin dünyasına bakmak farklı bir deneyim. Yine Rüzgara Karşı adıyla çevrilen Juliana Buhring'in dünyayının çevresini en hızlı dolaşan kadının hikayesi de keyifli.
okuduğum kitaplarla ilgili fikir vereceğini düşündüğüm bir karalama bloğum var wordpress giciknuri yazalınca çıkıyor, göz atabilirsiniz. Herkese keyifli okumalar ve bol pedallar dilerim.

*Bu arada z library e-book konusunda pek çok kişinin aradığını bulabileceği bir site aklınızda olsun

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
çok güzel ve sürükleyici bir kitap iyi okumalar dilerim.
Ben de bu hafta buna başladım, çok vakit bulamıyorum, yavaş ilerliyorum, pek sevmediğim bir durum maalesef, başladığımda ortalama 10-15 gün arasında bitirmek daha güzel oluyor benim için.
Ve sanırım benim için telefondan ekitap okumak daha pratik oluyor, telefondan olunca her fırsatta okuyabiliyorum, kitap olunca özel vakit ayırmam gerekiyor.
0001875573001-1.jpg

Son düzenleme:
Facebookta birkaç grup var; okuduğun kitabı paylaşıyorsun ve yöneticiler kargoyu karşılayarak o kitabı yorumlarda okumak isteyen kişilere ücretsiz armağan ediyorlar. İnstagramda da benim okuduğum kitaplarla ilgili yorum ve düşüncelerimi aktif paylaştığım aktif sayfam var. İlgisini çeken arkadaşlar olursa takip edebilirler bu grupları.

1000kitap diye bir site ve aynı zamanda uygulaması da okuyan kişiler okuduğu kitaplar hakkında yorum, alıntı vs şeyler paylaşıyor. Bir kitap hakkında ön bilgi edinmek için kullanıyorum.

@abidin3714 Uygulamayı yeni öğrendim, kayıt oldum. Gerçekten güzel bir platform, senelik okuma listesi, hedefler, ön bilgi için beğendim. Teşekkür ederiz..

Kitap alma hastalığım var. Aldığımı da okuma. Bunu odtü kütüphanesine kitap bağışlayarak tedavi etmeye çalıştım. Sağolsunlar çok yardımcı oldular. Bu hayatta en gurur duyduğum şeydir. 2000 kitabı geçti bağışlarım. Bir kitabın bir kişi tarafından okunması taraftarı değilim.

En sevdiğim kitap Oktay anar İn suskunlar adlı kitabı. Her sene birkez okurum çıktığından beri.

Bkmkitap'ta indirimler başladı🪄📚 Tavsiyeler varsa alabiliriz. İhtiyacı olanlar varsa da armağan edebiliriz. 13 günde 11 kitap bitmiş.. Bu seneki hedefler umarım fazla fazla tutar.

"İnsan içinde bulunduğu umutsuz koşullarda bazen bir zinciri bir saç teliyle koparabileceğini sanır. "

280635 dosyayı görüntüle

Geçen sene eksiklerimi büyük oranda kapattım, şu an 3 yıl yetecek kitabım var :D Aralık ayında çılgın gibi zam geldi kitaplara, ucuz tek hobimiz kitaptı, o da yalan oldu. Artık cv'sinde hobilerine "kitap okumak" yazanla da dalga geçmeyeceğim :D

(link) uygulama aranan kitabın farklı sitelerden fiyatlarını buluyor.
artık kitap almıyorum indiriyorum.
sene 2000, yer Ankara Karanfil sokak, kitapçılar çarşısı. 100 liraya bir kitap almak istedim peşin. şaaaak diye 75 lira dedi dükkan sahibi sıfır kitaba. nasıl oluyor dedim?
-bu kitabı Ankara dağıtımcısından 3 ay sonra ödemek üzere 50 liraya aldım dedi. senle 50 lirayı 25er lira bölüşüyorum. nakit ödediğin için diye ekledi. şimdi ankara dağıtımcısından 3 ay sonra ödemeli kitabın yenisi alacağım dedi.
sonra anlatmaya başladı. ankara dağıtımcısı, istanbuldaki ana dağıtımcısından kitabı 25 liraya alıp, ankaradaki kitapçılara 50 liradan satıyormuş. istanbul dağıtımcısı da, kitabı basımevinden 12.5 liraya alıyormuş, basımevi -matbaa- yayın evinden 6.25 liraya alıyormuş. velhasılı, 6.25 liralık kitap rafa 100 liraya geliyor. o nedenle çevrimiçi siteler 100 liralık kitabı 65 liraya hatta 60 liraya bu kadar rahat işte bu yüzden satıyorlar.
alasım gelmiyor kitap artık. bazı yazarlar görürsünüz cebinden para verip yazdığı kitabı bastıran. sebebi biraz da bu sistem. tarladaki domatesin kilosu 25kuruştan market rafındaki 8-10 liraya uzanan hazin öyküsünün kitaplar cephesindeki durumu bu.

@Mehmet Metin Levent Ben o domatesi de alıyorum kitabı da.. Bir kitaba dokunmadan, koklamadan nasıl okuyabilirim bilmiyorum. Kitabı okurken bana mutluluk veren şeyler aynı zamanda bu söylediklerim.. Dijital ortamda kitap okuma çağına atlayamayacağımı düşünenlerdenim. Söylediklerinizde malesef acı gerçekler, alıştık, alışıyoruz. Sorgulamıyoruz, kabullenip yine satın alıyoruz..

@Mehmet Metin Levent Ben o domatesi de alıyorum kitabı da.. Bir kitaba dokunmadan, koklamadan nasıl okuyabilirim bilmiyorum. Kitabı okurken bana mutluluk veren şeyler aynı zamanda bu söylediklerim.. Dijital ortamda kitap okuma çağına atlayamayacağımı düşünenlerdenim. Söylediklerinizde malesef acı gerçekler, alıştık, alışıyoruz. Sorgulamıyoruz, kabullenip yine satın alıyoruz..
bir ekitap okuyucu alıyorsunuz. 4-6 ay öyle köşede duruyor. sonra ufak ufak elinize alıp kurcalıyorsunuz. hafif, onlarca kitap 300 gramın içinde, aynı anda çantanızda. dilediğinizi açıp okuyorsunuz. daha keyifli.

artık kitap almıyorum indiriyorum.
sene 2000, yer Ankara Karanfil sokak, kitapçılar çarşısı. 100 liraya bir kitap almak istedim peşin. şaaaak diye 75 lira dedi dükkan sahibi sıfır kitaba. nasıl oluyor dedim?
-bu kitabı Ankara dağıtımcısından 3 ay sonra ödemek üzere 50 liraya aldım dedi. senle 50 lirayı 25er lira bölüşüyorum. nakit ödediğin için diye ekledi. şimdi ankara dağıtımcısından 3 ay sonra ödemeli kitabın yenisi alacağım dedi.
sonra anlatmaya başladı. ankara dağıtımcısı, istanbuldaki ana dağıtımcısından kitabı 25 liraya alıp, ankaradaki kitapçılara 50 liradan satıyormuş. istanbul dağıtımcısı da, kitabı basımevinden 12.5 liraya alıyormuş, basımevi -matbaa- yayın evinden 6.25 liraya alıyormuş. velhasılı, 6.25 liralık kitap rafa 100 liraya geliyor. o nedenle çevrimiçi siteler 100 liralık kitabı 65 liraya hatta 60 liraya bu kadar rahat işte bu yüzden satıyorlar.
alasım gelmiyor kitap artık. bazı yazarlar görürsünüz cebinden para verip yazdığı kitabı bastıran. sebebi biraz da bu sistem. tarladaki domatesin kilosu 25kuruştan market rafındaki 8-10 liraya uzanan hazin öyküsünün kitaplar cephesindeki durumu bu.
Bu çok tuhaf bir sistem. Herkes birbirine bindiriyor ve olan son tüketiciye oluyor.

Ben de 2 senedir kitaplık oluşturmaya çalışıyorum. Tabii bu sıralarda üniversite sınavı dolayısıyla ara vermek zorunda kaldım ama fırsat buldukça elime alırım. Üniversite sınavı için de tonlarca kitap gerekiyor. Her dersten 3'er 4'er kitap dediğimizde ortaya üst üste konulunca 2 metre uzunluğunda kule meydana geliyor. Son kitabımı almaya gittiğimde 300 sayfalık fizik kitabının 70 tl olduğunu öğrendim ve sesim titredi. Bu istemsizce oldu nasıl oldu bilmiyorum ama gerçekten sesim titredi. Biz öğrenciyiz. Bu kadar bütçeyi nereden ayarlayabiliriz ki? Allah alamayanlara yardımcı olsun. Asgari ücretle 2 3 öğrenci okutmaya çalışan insanları düşünemiyorum bile. Devletin bu konuya müdahale etmesi gerekiyor yoksa bir nesil heba olacak. Belki hikaye ve romanları kütüphanelerden alıp okuyup geri verebiliriz ama okuma kitaplarından daha önemlisi ders kitapları ulaşılamaz boyutta.

E-kitap olarak Domestique (C. Wegelius) ‘i okudum. Profesyonel bisiklet yarışçılığının tüm yönlerini anlatmış. F96F2EC6-9EE1-4D8F-BDD9-F77AA7A39F68.jpeg
E-kitap olarak Domestique (C. Wegelius) ‘i okudum. Profesyonel bisiklet yarışçılığının tüm yönlerini anlatmış. F96F2EC6-9EE1-4D8F-BDD9-F77AA7A39F68.jpeg

Geri