Scudo Sports

Oksijen Yetersizliği

mcyc

Daimi Üye
Tepki
144
Dün yokuş aşağı 50km üstü bir hızla inerken nefesim yetmemeye başladı. çok sık nefes alıyordum ama yine de aldığım nefes yetmiyordu. nabzımı bilemiyorum ama çok yüksek olduğunu düşünmüyorum.
ilk defa böyle bir şey oldu. acaba ciddi bir sorun olabilir mi? yani bu kadar az belirtiyle ne yorum yapılabilir bilmiyorum ama belki size de olmuştur yorum yapabilirsiniz belki?

Scudo
yokuş inmeye baslamadan once muhtemelen bir yokus tırmandın sanırsam, bu onun yorgunlugundan kaynaklanıyor olabilir. veya hız yapmak için kendini fazla yormus da olabilirsin ama 50 km dedigin için pek imkan dahilinde durmuyor.

• Beğen
Tepkiler: mcyc
Nefes egzersizi yapmanı öneririm gün içerisinde. Ayrıca ısınmadan da atak yapmaman senin için hayrlı olur.

• Beğen
Tepkiler: mcyc
ilginiz ve cevaplarınız için teşekkürler.

Yokuş aşağı inerken aynı zamanda pedal çeviriyorsan ve bu halde nefesin yetmemişse, senin yaşındaki biri için yetersiz antrenmandan bahsedilebilir.
Eğer pedal çevirmediğin halde nefes almakta zorlanmışsan karşıdan esen sert bir rüzgar sözkonusu olabilir.. Eğer durum sık sık tekrarlarsa bir göğüs hast. uzmanına kontrol olmanda fayda vardır.

pedal çeviriyordum. antrenmansızlık belki olabilir. tekrar teşekkür ederim ilgilenip cevap veren herkese..

• Beğen
Tepkiler: macerakolik
Yokuş aşağı inerken 50 km hız yüksek bir hız değil. Bisikleti kendi halinde bırakırsan zaten bu hıza ulaşır. Solunum sorunu yaşadıysan 1. olasılık çok heyecanlandın kendini kastın (hatta birazcık korktun). 2.olasılık sağlık sorununuz var.

yada hızlı basınç değişimi ve adrenalin nedeniyle nefes sorunu olmuş olabilir...

Geri