Scudo Sports

Okan Bayülgen'in bisiklet hakkındaki düşünceleri.

@Deniz Tezcan

Ben severdim kendilerinide bir konferansta elinde sigara içiyor öğrencilerin olduğu bir ortamda bir öğrencide sitem ediyor rahatsız oluyorum diyor okan bayülgende sanane falan yapıyor o kişiyi aşağılıyor o videoyu izledikten sonra kendilerinden biraz soğudum..

@Fırat Y.
  • 1
    KadroYeni alüminyum kadro (6061) , S boyda 1,450 kg'dır. (Eski 8.2 kadro ağırlığı 1,850 kg)
    Yarışa uygun XC karbon kadrodan esinlenilmiş tasarım.Yeni standartlar:
    - Konik alın borusu ;
    - Hight Direct mount ön aktarıcı,- Post mount arka fren kaliperi,- Pess fit 92 göbek. XC karbon kadroda olduğu gibi yüksek sürüş konforu sağlayan bir tasarıma sahiptir.
  • 2
    SüspansiyonGidon sabitleme. Konik eksen 1 1/8" Alüminyum 1.5" Taper
    ISO AIR sistemi.
    9 mm göbek.
    Ağırlık 1 kg 589.
  • 3
    Vites sistemiSRAM Aktarıcı: X9 arka aktarıcı; Yeni X7 kolay takılır ön aktarıcı; SRAM aynakol.

Push pull Sram X7 vites kolları.
  • 4
    Aynakol / KasetKaset 11 X 36 (10 vites)
    Ayna kol 44 X 33 X 22
  • 5
    FrenYeni jenerasyon Avid DB3 (Ön ve Arka)
    Ağırlık 305g (disk hariç)
    Alüminyum fren kolları
    Kaliper tasarımı: Çift piston, 2 parça, alüminyum
    DOT 5.1 Sıvı kullanılır.
  • 6
    Gidon / Gidon boğazı / YönlendirmeYeni Rockrider XC yarı yükseltilmiş gidon.
    Yeni Rockrider XC gidon boğazı; Kapalı rulmana entegre furş yatağı.Oversize gidon ve gidon boğazı."Lock on" kilit sistemli yumuşak elcik.
  • 7
    TekerleklerYeni Mavic Cross tekerlekler. Güçlendirilmiş jantlar: H2 sıkıştırma
    Tekerlek göbeği: FTS-X serbest düzenek, QRM rulmanlar
    Ağırlık (tekerlek çifti): 1900 gram
    ön tekerlek: 880 gram
    9 mm göbek
  • 8
    LastiklerHutchinson Python ön ve arka lastik 26 x 2.00 tube tipi (iç lastikli)
  • 9
    Sele / Sele borusuYeni yarışa uygun alüminyum Rockrider sele borusu (31.6mm)
    Prologo sele X10
  • 10
    PedalWellgo otomatik pedallar
  • 11
    AğırlıkM boyda 11 kg 500 (pedalsız)

Yani bu RR 8.3 Aşırı iyi bir bisiklet değil mi ?? :)

Scudo
@MertAG
ben yol bisikleti kullanıyorum 1000 avroya bırak aşırı iyi bisikleti sadece jantını satıyorlar dostum

• Beğen
Tepkiler: Sinan Uyar
@MertAG
O konferansta sigarayı yaktığını hatırlamıyorum. Sadece elinde gezdirdi ki anlattığı şeyin anlamını güçlendirmek içindi sanırım buda..

Birde sana cevap olarak değil bu.. Amma büyüttünüz konuyu gerçekten. Adam 1000 Euro kafadan sallamasyon söylüyordur ne bekliyordunuz kuruşu kuruşuna hesap mı yapacaktı? Birde motosiklette sürer arabada bisiklette kendi özel hayatı adamın... Kasmayın yani fazla böyle şeylere, siz kendinizinkini yaşayın güzelce

@Ardaa

Al bakalım yakıyor mu yakmıyor mu?? Sen baya coolsun galiba cool çocuk :).

Vurun abaliya!
Ukaladir, sigara icer, bildigim kadari ile sporla pek arasi yoktur, entellektuel bir yapisi vardir, sovmen olmasi geregi zipciktiliklari, populerlik sonucu ve unlu psikolojisi ile yerli yersiz pek cok aciklamasi vardir.
Kimi begenir kimi begenmez!

Madem bisiklet seven, egrisini dogrusunu konusan, bisikletli yasama amator veya profesyonel olarak ilgi duyan insanlariz, bisiklete dair oyle yada boyle olumlu denebilecek yorum ve yaklasimda bulunan kisilere saldirip karalamanin anlami yok bence.
Zaten binmemesi ve rampalarla ilgili durumunu itiraf etmis "bu da benim savunma mekanizmam" :p

Her ne kadar siyasi hayatini ve yaptiklarini begenmesem de eski Cumhurbaskani 100 metrede olsa bisiklete bindi diye uye oldugum bir bisiklet kulubunde paylastigimda cok elestiri almistim.
Ayni sekilde Salcano, Cumhurbaskanligi Turu icin bisiklet hediye etti. Reklami icinde olsa bu tura buyuk destegi var ama forum dahilinde o donemde cok fazla elestirel saldiri yapildi.

Bu tip seylerin elestirilmesi guzel ama kabul edelim:
Kim yaparsa yapsin, kim soylerse soylesin, bisiklete ve bisikletli yasama dair olumlu bir tavir veya yorum ise, kisi veya kurumun pek cok yanlisi olsa da bisiklete dair bir dogruyu ortaya koyduysa, dogruya da "dogru" diyelim lutfen! Bu tip durumlarda kisi veya kurumu sadece elestirelim, karalayip alasagi etmeye calismayalim.

Bu arada 1000 avroya amator, yari profesyonel veya ulasim amacli kullananlar icin asiri iyi bir bisiklet alinir!
3000 avroluk bisiklete binenler ne kadar azsa, 200 avroluk bisikletle gezenler o kadar coktur...
Bu kisiler icin 1000 avroluk bisiklet asiri iyidir!
Benim bisikletimin yenisinin 400 avro ettigini dusunursek hele 1000 avroya neler alabilirim heyt beeee :)

@MertAG
Çok teşekkürler bu konuda beni aydınlattığın için. Hafızam yanılttı beni bu konuda. Cool muhabbetide nerden çıktı anlamadım ama saol onun içinde teşekkürler.

"1000 Euro'ya günlük kullanılacak çok iyi bisikletler var." Bence bunu demek istemiş.:okyrm:
Galata'nın parke taşlı yokuşlarını çıkacak bisikletçiye şapka çıkartırım.:harika:
Aşağıda ana yollardan biri olan Galip Dede caddesinin ortalama eğimini görebilirsiniz.
559641_127653837382837_1309003659_n.jpg

@MertAG
Videonun sonunda sigarayı yakmadığını belirtmiş sonuna kadar izlemediniz sanırım :/

• Beğen
Tepkiler: Mehmet H. ve Ardaa
Valeler bisiklet sürmeyi bilmek zorunda mı?. Ben de oraya takıldım :)

@Betül Ö.

1.45'den sonrasını izlememek benim hakkımdır..

@Betül Ö.

Heh ben biliyorum yakmadığını da uzamasın diye kapatmak istemiştim konuyu teşekkür ederek. Sanırım istediğim vurguyu veremedim orada

Benimde dikkatsizliğim olmuş ben öyle elinde yanıyor zannediyordum sigarayı zaten oradaki kadına hiç yakışmayacak bir cümle kurunca sinirlenmiştim izlemedim sonrasını..

• Beğen
Tepkiler: Ardaa
@SEL PER

Eger bir Okan Bayulgen veya benzeri konumda birisi degilseniz bisikletle gidip kapida teslim etmeye kalktiginizda Vale sizinle dalasir ve is uzayinca kapı güvenliğini (bilinen sekli ile Bodyguard) cagirabilir dikkat edin :)

Koca koca afedersiniz eşşek kadar adamlar,sigara içeni gördü diye mi özenecekler?Güldürmeyin insanı.İçecek olan bir sebep bulur,özenir ve içer.Çok güdük bahaneler bunlar.Yeni nesili miki fare zannediyor bu yaşlılar en çok buna gülüyorum.Ha 15 yıl sigara içip yılbaşında bırakmış birisi olarak belirteyim,kapalı alanlarda içilme yasağını destekliyorum orası ayrı.

• Beğen
Tepkiler: Mehmet H.
@Barış TURAN

Başlayanlar hep özentiden başlamıyor mu ? :)

Küstah kahpe herif desteklemesin arkadaşım.Bıraksın motora binsin ama bu herif desteklemesin bisikleti!
İki gün sonra bisikletlilere laf ederse şaşırmayın ne de olsa döneklik konusunda çığır açmış birisi ;)

• Beğen
Tepkiler: x-rayted
@SEL PER

Yahu sürmeyi bilmiyorsa tutar yürütür, en olmadı yüklenir bi kenara koyar bu kadar zor mu? Ciddi değildiniz umarım bu mesajı yazarken.

@suat akman

bahşişi önden verirsin, dönüşte bir de güler yüzle karşılanırsın :)

• Beğen
Tepkiler: suat akman
Geri