Oğulcuk ve Kılıçkaya Köyleri...

Serkan Taşdelen

Forum Bağımlısı
Kayıt
27 Şubat 2006
Mesaj
2.660
Tepki
4.806
Şehir
Türkiye
Dağın yamacına kurulu iki güzel Köy. Soğuk suları ve cana yakın insanları beni çekti oralara bi anlamda. Şu an İstanbul'da yaşayan arkadaşım ve forum arkadaşlarım için bu hafta sizlere Oğulcuk Köyü ve Kılıçkaya Köylerini gezdireceğim.
Gece 1:00-1:30 gibi daldım uykuya. Yine sabah çıkacağım gezinin hazırlıklarını tamamlayarak. Sabah 8:30'da kalkıp Saat 9:00'da yolda çıkacaktım. Sabah uyandığımda nasıl sabah olduğunu anlayamadım bile. Bir an içimden "Serkan bırak, yat gitsin" der gibi oldum. Ama olmazzz dedim ve hemen kalktım. Hazırlıkları tamamlayıp saat 9'u 10 geçe çıktım yola. Yolun Molla Köy kısmına defalarca gitmiştim önceden. Oraya kadar yol çok kötü. Stabilize zeminde bisiklet sürdüm 20 Km kadar. Arabalar tozu dumana katarak gidiyordu. Bir yandan sıcak terletiyordu, bir yandan arabaların çıkardığı toz duman beni çamura buluyordu, bir yandan da hasat mevsimi olduğu için köylerde samanlar Traktörlerle taşınıyordu. Bunlarda Traktörlerden savrularak gelip benim terli vücuduma yapışıyordu. Böylece 20 Km nasıl gittim gelinde sorun bana.
19.85 Km sonunda Oğulcuk Köyü Kavşağına geldim. Saatim 9:55'i gösteriyordu.
(link)
Oğulcuk Köyü kavşağını geçtikten sonra yol asfaltlaştı. Kavak ağaçlarının oluşturduğu gölgelerden gitmeye çalışıyordum. Hava epey sıcak.
(link)
Gittikçe yaklaşıyoruz Oğulcuk Köyüne. İhtişamlı dağın yamacında görünen köy Oğulcuk.
(link)
Oğulcuk Köyünün çatıları parlıyor ağaçların ardından. Dağın yamacında olduğu için kan-ter içinde çıkıyorum yokuşları. Sıcak hava sürekli su içmeme neden oluyor. Ortalıkta kimsecikler görünmüyor. :(
(link)
Köye yaklaşırken bir ağaç dikkatimi çekti. Üstünde kırmızı kırmızı meyveleri vardı. Yaklaşınca bunun Kızılcık olduğu anladım. Tabii yanlış hatırlamıyorsam. Bir kaç tane yedim tadmak için. Ekşimtırak bir tadı vardı.
(link)
Oğulcuk Köyünün içindeyim. Saat: 10:40 Km: 24.50
Köyün çeşmesinde biraz soluklanıyorum. Su takviyesi yapıyorum. Kana kana Köyün soğuk suyundan içiyorum tezek kokusu eşliğinde.:D :D İşte köy budur.
(link)
Ben Köyün çeşmesinde dinlenirken yanıma küçük arkadaşımız DORUK geldi. Merakla Kask ve bisikleti inceliyor. Abi nereye gidiyorsun dedi bende ona Kılıçkaya diyince Abi uzak orası gidemezsin diyordu.:D Kendisi Oğulcuk Köyünde yaşıyor. Hemen karşımızdaki dağa çıktınmı diye soruyorum. Evet diyor. Arkadaşlarla çıkmıştık diyor.:D :D
(link)
Doruk bana abi seninle köyün çıkışına kadar geleyim mi diye sordu bende tabii ki dedim. Sağolsun bana eşlik etti. Yani gezimin 1 Km'sini yalnız gitmedim. Yanımda Oğulcuk'lu Doruk vardı.:D :D :D Tabi ki 1 Km sonra Doruk Köyüne döndü. Ben yine yalnızlığımla başbaşa kaldım..:(
(link)
Dağın yamacından yoluma devam ediyorum Oğulcuk Köyünü geride bırakarak. Sessiz sakin ve bir o kadarda güzel yollarda gidiyorum. Toprak köy yolları. Sol tarafım dik yamaçlı dağlar, sağ tarafım dik uçurumlar.. Aşağıda tarlalarda patos yapılıyor.
(link)
Sonunda asfalta yine geliyorum. Kılıçkaya Köyü kavşağından sonra yolum yine asfalt oluyor. Çıkış başlıyor. Asfaltın sıcağı yüzüme vuruyor. Yukarıdan da güneş yakıyor. Kızardım anlayacağınız.
(link)
Kılıçkaya Köyüne Hoşgeldiniz Tabelası göründü. Kılıçkaya Köyüne giriyorum.
Saat: 11:22 Km: 30.96
(link)
Kılçkaya Köyü içine kurumuş bir dere.
(link)
Köyün merkezine girene kadar yine yokuş devam ediyor. Biraz dinlenme zamanı..
Saat: 11:31 Km: 31.58
(link)
Dinlenirken geçen köylülerden birisine soruyorum köy merkezine daha ne kadar var diye. O da bana şurası hemen diyor. Ama biraz daha yukarıda Havuz var istersen git gir dedi bana. Bana uyardı aslında bu sıckata serinlemek için en iyi yöntem.
Aşağıdaki manzara harika. Gezimin en can alıcı noktasıydı. Bisikletimi dayadığım yerden kaysa aşağıya düşerdi anlayacağınız. Onun için bu riskli fotoğrafı ellerim titreye titreye çektim.
(link)
Evet Kılıçkaya Köyünün içinden geçtikten sonra Havuza varıyorum. Havuzda bir tane aile var. Pikniğe gelmişler anlaşılan. Bende hemen kendime bir masa bulup kuruluyorum.
(link)
Hemen soyunup sıyrılıp atlıyorum havuza. Üstümdeki terler kurumadan suya giriyorum. Harika su çakı gibi. Oyyyyyy oyyy.
Bu fotoğrafıda Antalya'daki Ender Abime ve Kıyı şeridinde yaşayan arkadaşlarıma armağan ediyorum. Bakın doğuda nasıl serinlenirmiş. :D :D :D
(link)
Daha sonra kalabalıklaşıyor havuz. Benimde gitme vaktim gelmişti zaten. Üstümdeki tozu,çamuru,samanları attıktan sonra rahatlıyorum. Ohh be dünya varmış..:D
(link)
Dönüşün bir bölümü yokuş aşağı olduğu için rahatca gidiyorum ana yola kadar. Küçük Kadağan köyünü geçtikten sonra Mertekli Köyü Mezrasında derenin oluşturduğu küçük gölette dinleniyorum. Saat: 13:02 Km: 54.86
(link)
Fırat nehri üzerindeki köprüden geçerken gözüme insanların yüzmesi takıldı. Kimisi serinlemek için yüzüyor, kimiside güneşleniyor. Sanki Antalya Lara Plajı...:D :D :D
(link)
Son fotoğrafta Erzincan'a 10 Km kala geliyor. Erzincan Ekşisu sazlığıydı eskiden buralar. Binlerce kuşlar ürerdi,yaşardı. Şimdi ise susuz. Çatlamış topraklar.
(link)
Bu gezimizide geride bırakıyoruz. Erzincan'a varış Saati: 14:28 Km: 82.68
Güzergah Haritası;
(link)

Başlama Saati: 09:10
Bitiş Saati: 14:28
Toplam Süre: 05:38
Toplam Km: 82.68
Azami Hız: 57.60
Bisiklet Üstünde Geçen Süre: 03:57:25

Sevgiler...
 
Scudo

Alican

Forum Bağımlısı
Kayıt
31 Temmuz 2006
Mesaj
1.290
Tepki
739
Şehir
Acıbadem, İstanbul
Helal olsun abicim...
Dün ilk defa senin gezilerinden biri olan 160 km gezisini okudum...Ve bundan sonraki gezilerini merakla bekliyorum...Çoğumuzun görmediği yerleri güzel fotolar ve anlatımınla canlandırman çok güzel...

Bu gezinde inanılmaz güzel olmuş...Devamını bekliyoruz...

Bundan sonraki gezilerinde pedalına sağlamlık, bacağına sağlık dilerim...

Teşekkürler, iyi günler...:)

johny/TAXI
 
  • Beğen
Tepkiler: Serkan Taşdelen

Serkan Taşdelen

Forum Bağımlısı
Kayıt
27 Şubat 2006
Mesaj
2.660
Tepki
4.806
Şehir
Türkiye
@johny
Çok teşekkür ederim kardeşim. Ben her hafta Erzincan'ın bir başka köşesiyle birlikte bu sayfalarda olacağım. Takibiniz beni çok mutlu etti.
Allah Pedalımıza ve lastiklerimize zeval vermediği sürece bisikletin üstündeyiz.

Sevgiler...
 
T

Tuğrul

Misafir
Serkan yine nefis resimler.Bu sıcakta yanlız başına......Helal olsun ne diyeyim.

Resimler için çok teşekkürler........
 

Anıl(shopar)

Forum Demirbaşı
Kayıt
23 Mayıs 2006
Mesaj
568
Tepki
228
Şehir
Erenköy, İstanbul
serkan muhteşemsin eline ayağına sağlık görsel harita gibi her yeri tanıtosun bize senin sayende yer mekan öğreniyoruz çok teşekkürler kardeşim
 
  • Beğen
Tepkiler: Serkan Taşdelen

Serkan Taşdelen

Forum Bağımlısı
Kayıt
27 Şubat 2006
Mesaj
2.660
Tepki
4.806
Şehir
Türkiye
@shopar
Çok teşekkürler Kardeşim. Buraları sizlede tanıyın arkadaşlar. Ben Muğla'da yaşadım 21 yıl. Oradaki arkadaşlarım Erzincan'ı dağ başında kuru biyer sanarlardı. Fotoğrafları gösterince inanamadılar. Buraları bilmeyen arkadaşlara bu bir örnek olsun. Azıcık olsun tanıtıyorsam çok sevinirim. Ayrıca gezilerimi takip ettiğin için çok çok teşekkürler kardeşim.
Erzincan'da gezilecek yerlerin hepsini gezdim. Artık istek alacam bu gidişle.:D

Sevgiler...
 

otec

Forum Bağımlısı
Kayıt
10 Şubat 2006
Mesaj
943
Tepki
712
Şehir
istanbul
vay Serkan kardeşim yine boş durmamış bırak yat demiş ama benim gibi yatmamış. sabah 7 - 7.30 gibi belgratda buluşucaktık Yavuzla. tabii ben kalkamadım. çok yorgun ve uykusuzdum tv ve telefonumu ayarladım ama ne fayda. yat gitsin ne işin var sabahın köründe :D dedim veee.. :D :D uykuya doydum bugün.
bu kızılcıkmı dostum yaaa... tamda bu gün hatta birkaç saat önce arkadaşımla yedik ekşi ekşi. ben severim :lick3: de bu resimdekine pek benzemiyodu
(link)

ahh şu köy evleri, köy ortamı, tezek kokusu, soğuk suları..ahh.. bu yaz bi anadolu turu yapacaktık ama arkadaşım rahatsızlandı, hala ilaç kullanıyo :( artık seneye inşallah.

kardeş bu fotoyu havuzdanmı çektin na'ptın yaaw..:p

(link)

son foto yine beni üzdü :( doğal yaşam devamlı tahrib oluyo.. malesef:(
güzeldi, keyifliydi, bizler için dolaştın;) ;) yoruldun. fotoğraflar çektin hazırladın vs. vs. çok teşekkür ediyorum.

bizde akşam üzeri bi boğaz yaptık. sohbet muhabbet.. gece yarısı ancak eve geldim
 
  • Beğen
Tepkiler: Serkan Taşdelen

hhtatar

Daimi Üye
Kayıt
28 Aralık 2004
Mesaj
255
Tepki
102
Şehir
İçerenköy/ISTANBUL
Aah, ah memleket!

Bu sene henüz memlekete gidemedim. Senin oralara benziyor.
Gidene kadar çektiğin fotoğraflarla idare edicem artık.

Ellerine, ayaklarına sağlık Serkan.

Bisikletine ve fotoğraf makinene zeval gelmesin.
 
  • Beğen
Tepkiler: Serkan Taşdelen

Serkan Taşdelen

Forum Bağımlısı
Kayıt
27 Şubat 2006
Mesaj
2.660
Tepki
4.806
Şehir
Türkiye
@otec
Kardeşim gezmek benim için uykudan daha tatlı geldiki kalktım düştüm yollara. Anadolu turu yapma şansınız tekrar gündeme gelirse beklerim kardeşim buralara.
Fotoğrafa gelince yok kardeş suyun içinden çekmedim. Makineyi suya yaklaştırdım ve çektim. :) :)
Yakında artık doğal yaşam diye bişey kalmayacak. Herşey yok oluyor. O kadar yalvardım ama kimseye dinletemedim. "SIFIR YOK OLUŞ" bizim ellerimizde. Ama biz korumuyor iyice yok ediyoruz. Onun için torunlarımızın halini düşünemiyorum.

Sevgiler...

@bisiklet_tutkunu_engin
Engin'im ne yapalım Yalnızlığın Adamı olalım bakalım senin için.:cool: Yok ki benim gibi bir deli daha gelsin benimle.:D :D Erzincan'da bir ben varım birde kuzenim Burak. Burak çalıştığı için kolay kolay izin alıp çıkamıyor. Onun için tek takılıyorum. Gerçekten canım sıkılmıyor. En azından iki kişi bile olsa zevkli oluyor. Ama ne yapalım kaderimiz buymuş.:eek:

Sevgiler...

@hhtatar

Çok teşekkür ediyorum abi. Allah razı olsun. Senin için daha çok çekerim abicim.

Sevgiler...
 
  • Beğen
Tepkiler: hhtatar

Anıl(shopar)

Forum Demirbaşı
Kayıt
23 Mayıs 2006
Mesaj
568
Tepki
228
Şehir
Erenköy, İstanbul
yav serkan sen nicikini deiştir bence şöle daha egzantrik bişi olsun bak yanlızlığın adamı ii bence
:D:D:D:D umarım bi dahaki gezinde tek başına olmazsın
 
  • Beğen
Tepkiler: Serkan Taşdelen

Serkan Taşdelen

Forum Bağımlısı
Kayıt
27 Şubat 2006
Mesaj
2.660
Tepki
4.806
Şehir
Türkiye
@shopar
:D:D:D:D
Hiç gülesimde yoktu kardeş yaa.
Yalnızlık konusuna gelince ben Erzincan'da sanırım hep böyle kalıcam. Ama sağolsun Türkiye'nin birçok yerinden gelen arkadaşlar birkaç günde olsa eşlik ediyorlar bana.

Sevgiler...
 

Anıl(shopar)

Forum Demirbaşı
Kayıt
23 Mayıs 2006
Mesaj
568
Tepki
228
Şehir
Erenköy, İstanbul
yav harbi şimdi atlayıp oraya gelesim geldi ama kahretsin be abi şu iş güç umarım ya ben oraya ya sen buralara gelebilirsin inşallah o da olur ...
 

Serkan Taşdelen

Forum Bağımlısı
Kayıt
27 Şubat 2006
Mesaj
2.660
Tepki
4.806
Şehir
Türkiye
@shopar
Gel kardeşim gel. Ama dediğin gibi iş-güç olmasa...:( :( Gezilecek, görünecek ve ziyaret edilecek bir sürüüü arkadaşlarımız ve mekanlar var. Ama inşallah dediğin gibi birgün oda olur.

Sevgiler...
 

SerkanEriş

Bisiklet Meraklısı :)
Kayıt
14 Eylül 2004
Mesaj
321
Tepki
170
Yaş
45
Şehir
Ankara
İsim
Serkan Eriş
Başlangıç
1990—91
Bisiklet
KTM
Bisiklet türü
Yol bisikleti
günlük sorunlarımdan arınmış bir şekilde ve de bir miktar para yapsam gelsem görsem oraları keşke ahh ....
 

bulentesk

Üye
Kayıt
28 Mart 2005
Mesaj
47
Tepki
40
Şehir
Eskişehir'in sevimli bir mahallesinde.
Aferin sana Serkan, ışığı iyi tanıyor ve kontrol edebiliyorsun. Ama, kurtul artık şu klasik bisiklet tur fotoğraflarından; yada gittiğin mekanlardan tarzını oluşturacak portfolyolar oluştur. Yasadığın bölge olarak çok sanslısın. Hakkını verecek alt yapapıyı görüyorum sende. Tebrik ve bol şans... Sevgiler.
bülent YILDIRIM
 

bulentesk

Üye
Kayıt
28 Mart 2005
Mesaj
47
Tepki
40
Şehir
Eskişehir'in sevimli bir mahallesinde.
"Ne bisikletler gördüm üstlerinde insan yok...."
-Affet beni Mevlana.
Serkan, seni tekrar tekrar tebrik ediyorum.
bülent YILDIRIM
 

Ender Alıcıoğlu

Forum Bağımlısı
Kayıt
5 Haziran 2006
Mesaj
2.405
Tepki
3.923
Şehir
Antalya
Vay Serkanım benim,
Serkancığım kusura bakma misafirler vardı , onun için sana ancak şimdi yorgun argın yazıyorum. Yoksa bilirsin senin resimleri hiç kaçırmam.

Neden yorgunum... Alman çifti yolcu ettim . İsparta yolunun gidebildiğim yerine kadar gittim. ve onları artık bir yerde hadi güle güle deyip uğurladım.
Ve dönüşüm tek başıma oldu , bayağıda açılmışım eve gelince turşu gibi kaldım.

Resimlerini inceledim. Güzel bir gezi yapmışssın. Bende olacaktım ki havuzda deyme gitsin keyfimize.

serkan resmi bize armağan etmişsin Teşekkürlerimle kabul ediyorum. Ama kardeşim ya senin oralar zaten bizim buralara göre serin ya , sen bizi bu sıcakta fıttırtmak içinmi böyle yapın de bakayım bana????


Serkancın gezin güzel olmuş. Bu güzel yerleri bizlere de tanıttığın için, sana çok teşekkür ediyorum.

Sana bak 2 arkadaş gönderiyorum. Gezdir bakalım onları. Ama şunu söyleyeyim. Zaten hergünleri bisiklet üstünde geçtikleri için , rahat bir yer buldularmı dışarı bile çıkmak istemiyorlar. Haklılar vala bütün günleri birinin sele üstü birininde delikli kumaş üstü.

Sana mutlu, neşeli, bol pedallı günler dilerim . Kendine iyi bak
Hoşçakal.
 
  • Beğen
Tepkiler: Serkan Taşdelen

cambaz24

Aktif Üye
Kayıt
20 Mart 2006
Mesaj
167
Tepki
88
Şehir
Erzincan
Seni yürekten kutluyorum Serkan Abi. Senin her gezinden sonra içim içimi yiyor. Bu geziyide kaçırdım gidemedim diye.:( Ama napalım. Biliyosun elimde olsa gelmezmiyim. İşimiz gereği çıkamıyoruz.:( Tekrar tebrik ediyorum seni abi.
 
  • Beğen
Tepkiler: Serkan Taşdelen