Scudo Sports

Öğrenciyim ve iyi bir bisiklete binmek bizim de hakkımız değil mi?

DÖRT KİŞİLİK AİLENİN AÇLIK SINIRI 2.009 TL, YOKSULLUK SINIRI 6.543 TL

BEKAR BİR ÇALIŞANIN YAŞAM MALİYETİ TUTARI AYLIK NET 2.452 TL

(link)

Scudo
@Murat Cömez
İktidardekilerden gram farkınız yok.

• Beğen
Tepkiler: occuplus ve Smh
Eray Bey olay iktidarın söylediği gibi halinize şükredin lannnn söylemi değil sadece insanın doğasının bir anlatım şekli insanoğlu ne yazık ki böyle.

@rhaegar
Sence bir farkim olmaya bilir ama keske bu denli saygisiz bir cevabi vermeden önce video ile ne anlatmaya calismislar onu anlaya bilseydin cok iyi olurdu ama nedense cogu kisi baska yerinden anliyor. Zaten anlamakta zorluk cekilmese bugün böyle bir konuda acilmazdi forumda.
Yasin daha genc ve ömrünün tamami daha önünde, insallah bir gün her istedigin olur ve baban yasindaki insanlari daha iyi anlar ve saygiszca cevaplar vermesin. Allahtan her dilegin kabul olsun diye dua edecegim.

Saygilarimla

Olay iktidar muhalefet olayı değil. Norveç’te de yaşasanız mutluluğu maddi koşul ve imkanlarda aramak sizi mutsuzluğa götürür. (Finlandiya farklı olabilir bilmiyorum:) ) mutluluk hayatın amacı da değildir zaten, bir yaşam biçimidir. Paylaşılan videodan benim çıkarımım bu.

Borçla yapılan alışverişlerle "ülkenin alım gücü arttı" denmesi ne kadar da vahim bir durum. Yurdum insanı 1 haftalık tatil yapıp, 12 ay yaptığı tatilin taksidini ödüyorsa, 10-15 yıl geri ödemeli yüksek faizlerle çektiği krediyle ev-araba alıyorsa bunun neresi alım gücü?...

Sorun alım gücü.
Eğer ben 15 yıl önce 2 asgari ücretle bir karbon bisikleti ultegra setle alabildiysem;
bugün de de 2 asgari ücretle üst segment bir bisiklet alabilmem gerekir.

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
Hak dediğiniz şey,buralarda mevcut değil..Anayasayı bile takmayanların olduğu bir toplumda,''benim de hakkım yok mu?'' demek,komik yani:D
Hakmış,hak ne ya?Yenir mi,içilir mi?

Patlıcan,biber 15 lira olmuş,ne bisikletinden bahsediyorsunuz?
Bisiklete binecekmişte,spor yapacakmışta..Sonra ne olacak?Ateist mi,satanist mi olacaksın yoksa?
Herkes araba alıyorsa,sen de araba al..Alamıyorsan,tramvaydan arabası olanlara bak..Öyle bisiklet misiklet filan boş işler..Farklı yollara sapma..Herkes sakal bırakıyorsa,badem bıyık bırakıyorsa sen de aynısını yap..Ortama uyum sağla biraz..
Benim hakkım var,ben bisiklete bineceğim filan..Adres ver,gelelim alalım seni de:D

@ahlaksız
Hak ve imkan farklı şeyler. Bazen hak etmeden imkan buluruz, bazen hak etsek de imkan bulamayız. Çoğunlukla ikisinden biri oluyor.

Konuyu açan kardeşimin başka bir başlıktaki bir yorumundan yola çıkar isek, örneğin "ekonomide dönemler olur" , evet bu dönemde iyi bir bisiklete binmek öğrencilerin hakkı değil.

Unutmadan, bu benim fikrim değil :)

Filozof filozofu forumda bulurmuş.... ?? Yorumlarınızı bekliyoruz.

• Beğen
Tepkiler: Ahmet TOPAL
187733
Konya Alanya turunda yol kenarinda bisikletiyle armut satan çocuk geldi aklima: --Beraber fotoğraf çektirelim dedim.
--Abi benim bisikletim senin ki kadar güzel değil dedi.
-- Öyle deme, ben senin yaşindayken bisikletim bile yoktu. İlerde senin daha güzel bisikletlerin olur merak etme demiştim.

Bazı abilerin de söylediği gibi '' eskiden 2 aylık maaşımla iyi bir yol bisikletine sahip olabilirken, şimdi 4 ay çalışsam bile olamam ''

Çok değil bundan 10-15 sene sonra ülkede nitelikli insan (yazılımcı, mühendis vb.) kalmaz herkes Avrupa'ya, Amerika'ya beyin göçü eder.

Alttan gelen nesil kendi ülkesinde ha çok ha az kısmende olsa memnun olamazsa, istediği şeyleri gerçekleştiremezse, hobileri hep hayal de kalırsa neden bu adam mezun olup büyüdüğünde bu ülke için çalışsın ki? Bu adamın tek amacı yurtdışına kaçmak olur.

Başlığa ithafen:

"Kendinize gelin, nerede yaşadığınızı zannediyorsunuz?"

Bu iktidarın ekonomik sosyal yönünü,vatandaşına değer vermediğini,zenginlerin yanında olduğunu vb hakkında neler neler yazarız.Daha birkaç gün önce Akpli Konya milletvekili pazara çıkmış, ''Utanmadan arlanmadan meyve almazsanız, haftalık sebze ihtiyacını 250 liraya karşılarsınız diyebilmişti'' Öyle ya insanlar sizin berbat yönetiminizden dolayı meyve almasın ,et yemesin , temel ihtiyaçlarını karşılamayaversin, değil mi?Hadi ubizatmayayım.

Bizim halkımızın büyük bir kesiminde de sıkıntı var.Başka birisinin iyi yaşamasını ,iyi kaliteli şeyler almasını istemiyor.Bazen hasetliklerinden bazen de yaşam felsefelerinden.Ne olacak kardeşim kiraz yemeyiversin incir yemeyiversin iyi telefon kullanmayaversin.Öğrenci ya gitsin market bisikletine versin,karbon iyi setli bisikletine binmeyiversin.Fabrikada patron Mercedes'e binince sıkıntıı yok , çalışan almış olsa diğer çalışanlar ne eleştiri getirirdi değil mi?İnsanımız kendine değer vermiyor ki, iktidar değer versin.
Hep yazarım benim hayat felsefem ''İnsanlar, başka insanlara, doğaya,çevreye ,diğer canlılara zarar vermedikçe,israf etmedikçe,kamu kaynaklarını sömürmedikçe her şeyin en iyisine layıktır.''

Bu iktidarın ekonomik sosyal yönünü,vatandaşına değer vermediğini,zenginlerin yanında olduğunu vb hakkında neler neler yazarız.Daha birkaç gün önce Akpli Konya milletvekili pazara çıkmış, ''Utanmadan arlanmadan meyve almazsanız, haftalık sebze ihtiyacını 250 liraya karşılarsınız diyebilmişti'' Öyle ya insanlar sizin berbat yönetiminizden dolayı meyve almasın ,et yemesin , temel ihtiyaçlarını karşılamayaversin, değil mi?Hadi ubizatmayayım.

Bizim halkımızın büyük bir kesiminde de sıkıntı var.Başka birisinin iyi yaşamasını ,iyi kaliteli şeyler almasını istemiyor.Bazen hasetliklerinden bazen de yaşam felsefelerinden.Ne olacak kardeşim kiraz yemeyiversin incir yemeyiversin iyi telefon kullanmayaversin.Öğrenci ya gitsin market bisikletine versin,karbon iyi setli bisikletine binmeyiversin.Fabrikada patron Mercedes'e binince sıkıntıı yok , çalışan almış olsa diğer çalışanlar ne eleştiri getirirdi değil mi?İnsanımız kendine değer vermiyor ki, iktidar değer versin.
Hep yazarım benim hayat felsefem ''İnsanlar, başka insanlara, doğaya,çevreye ,diğer canlılara zarar vermedikçe,israf etmedikçe,kamu kaynaklarını sömürmedikçe her şeyin en iyisine layıktır.''

Abi geçenlerde d.trump ile ilgili, "peki nasıl kazandı?" Gibi bir belgesel izlemiştim. Yaklaşık 10 a yakın aday vardı ve her birini inceleyen, (bizdeki gibi değil, tam özgür açık idrakla, kafayla) bağımsız akademisyenler ve toplum bilimciler, yazarlar ve editorler tarafından analiz ediliyorlardı.. Her biri, kadın ve erkek, yaşlı ve genç, tüm adaylar hakkinda; bürokratik giyindiklerini, konuştuklarını, özel hayatlariyla da geçmişteki yaşantılarıyla da "ideal" denen ya da beklenen siyasi lider potansiyeline sahip tavırda olduklarını ancak trump in ise tam.tersi; " görgüsüz, hanzo, terbiyesiz, argo, vs vs" üslupla, adeta bir şarlatan, yalancı, iftiracı gibi algılanmasına rağmen, halkın genelinin trumpa yönelik eğilim kazandıklarını ve bunun, toplumun tek tek bireylerinin bastırılmış bilinçaltının dışavurumunun bir sonucu olarak sembol olduğu sonucuna vardıklarını anlatıyorlardı.. Türkiye'de de benzer bir durum var diyebiliriz.. Mesela; doğaya, hayvanlara, insanlara, eşyalara, metalara daha hassas olan, saygılı olan, cehape zihniyetinin kesimi genellemesi yapabilirken; toplumun daha kaba, vicdansız, küfür ve kavgaya meyilli, cahil tarafı ise; dinî hassasiyetlerinden ötürü vicdansal ya da "iyi" kapasitesi fazla olması beklenen ama tam.tersi olan akp seçmeni örneği verilebilir...Elbette bu bir tespittir.. Toplumun her bireyini tek ölçü olarak alamaz, %100 doğruluk vaad etmez...Her genelleme, bir tikelleme içerir.. mantık yasaları gereği.. Ancak toplumun gidişatı malesef bu sekilde... Fazla karışan, yani özellikle tarihsel olarak fazlaca süre imparatorluk çağları geçiren insanlarda bu biraz daha çok açığa çıkıyor . Hem toplumsal kimlik ya da norm yüklemesi var, hem de genetik miraslar bozula kırıla nesilden nesile aktarılıyor..

Geri