Scudo Sports

Öfff sıkıldım artık ben

07yusuf

Daimi Üye
Tepki
549
İsim
Yusuf
Bisiklet
b'Twin
Araştırma: 2011'deki Dünya Atletizm Şampiyonası'na katılan atletlerin yüzde 30'u dopingliydi

Sonuçları yıllarca gizlenen bir araştırma, 2011'deki Dünya Atletizm Şampiyonası'na katılan sporcuların yüzde 30'unun dopingli olduğunu ortaya çıkardı.

"Atletler çeşitli yöntemler bulmuş"
Araştırmaları yapan ekip içinde yer alan Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Harrison Pope, "Bu çalışma, doping vakalarının büyük bir bölümünün, kan ve idrar örnekleri alınarak yapılan biyolojik testler yoluyla ortaya çıkarılamadığını da gözler önüne seriyor" dedi ve ekledi:
"Araştırmada da vurguladığımız gibi, atletler büyük olasılıkla çeşitli yöntemler bularak testlerden geçmeyi başarmışlar".
(link)

Her bir taraftan doping fışkırıyor. Bizim bile madalya alan birçok sporcumuz dopingli çıktı. Birkaç yıl sonra Usain Bolt da dopingli çıkarsa şaşırmam açıkçası. Son yarışta Bolt'u geçen Gatlin de doping cezası almıştı zamanında.
Yoruldum ve sıkıldım bu doping mevzusundan. Artık hiçbir yarışmayı izlemek gelmiyor içimden.

Scudo
Küresel ilgi gören ultra profesyonel oyunlar yada spor karşılaşmaları yerine amatör ve yerel etkinliklere yönelmek en sağlıklısı bence . Halı saha maçı yapmak yada izlemek bile bence daha iyi . NBA, F1, UEFA, TDF ,...... Önce amatör sonra profesyonel en sonunda endüstriyel olan tüm etkinliklerden kaçmak. Kaldıysa mahallemizde muhitimizde bireysel yada grup halinde spor yada oyunları izlemek veyahut bizzat oynamak lazım diyorum.

Bence de... Futbolcu menajerlerinin tekellestigini yeni öğrenmemle profesyonel sporlardan soğumam bir kat daha arttı.

Dopinge dair bir kitapta şunu okumuştum:
" Geri kalmak istemezsiniz, rakipleriniz yapıyorsa sizde yaparsınız..."

Bu meselede ben biraz karamsarım malesef, çünkü rekorların çoğu daha sonra dopingli çıkıyor. Bir nevi ilüzyon şovu gibi, esas işi anlayana kadar heyecanla takip ediyoruz sonra işin büyüsü kaçıyor.

Rekabet denen kavram icinde hirs, kazanma azmi, ego, tatminsizlik gibi hisler barindiriyor. Bu da insanlari turlu ahlaksizliklara yonlendiriyor.

Ben hayatin hicbir alaninda rekabeti sevmiyorum. Cunku sonu uckagitciliktir.

Bi bisikletçi vardı, doping cezası aldıktan sonra "yapmam gerekeni yaptım, doping yanlış birşey değil insanın kendini keşfetmesini sağlıyor pişman değilim" gibi şeyler söylemişti. Adını hatırlamıyorum ama aslında bu gibi insanların fikirlerini de okumak lazım. Bakış açımızı genişletir

• Beğen
Tepkiler: 07yusuf
@etkiliadam
Ben de bu mantığı anlamıyorum. Yani tamam kendini keşfetmeyi sağlıyor ama adil bir iş yapmıyorsun ki. Bir de şey derler, efendim doping kullanan herkes uçmazmış da, zaten uçacak adam doping kullanırmışmış. Saçmalıyorlar.

Doping bana göre her şeyden önce insanın kendine saygısızlık etmesidir. İnsanın kendini kandırması, diğerlerini kandırmasından daha kötü.

Asfalt Adamı [yt] demiş ki:
Girişte de yazdığım gibi, ben Usain Bolt'un bir gün çıkıp "Aslında ben temiz yarışmadım. O zaman öyle gerekiyordu ve yaptım." demesinden korkuyorum.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
@Çetin ŞAHİNÖZ
Elbette var, olmali da.. Ancak rekabet endustriyellesince maalesef icine hile hurda bulasiyor.

@07yusuf

Eger huseyin abi bir gun cikip da bu ifadeleri kullanirsa spordaki etik, tabu, ne varsa yikilir, hatta bir milat olur, doping serbest bile olur.

• Beğen
Tepkiler: şamilkafkas
@07yusuf Doping diye genelliyoruz ama şöyle düşünün. Tamam, doping dediğimiz şey normalde kendini keşfetmeni sağlıyor fakat o yarışmada başkaları kullanmazken sen kullandığın için adil değil. Peki basit bi özel yarışta çoluk çocuk suluğunda su taşırken bizim izotonik içecek taşımamız da fark yaratmıyor mu?

Kısmen haklısınız ancak profesyonel sporcuların ulaştıkları noktalar çooook farklı seviyelerde , onları izlemekten mahrum kalmak da pek mantıklı değil sanki.Dönemine göre Stephan Curry,Usain Bolt,Ronaldinho vs. izlemekten mahrum kalınmamalı bence veya prof. bir jimnastik,masa tenisi,su dansı vs. müsabaksında insanın limitlerinin nerelere geldiği hayretlerle izleniyor, uzak kalınmamalı.

• Beğen
Tepkiler: etkiliadam
@etkiliadam
Yaratmıyor, çünkü çoluk çocuk da izotonik içecek alıp kullanabilir.
Doping olayında insanları kandırma var, yasak olanı kullanma var, bahsettiğiniz durumla alakası yok. İzotonik içecek pahalı(ki pahalı sayılmaz) ve herkes alamıyor demek istiyorsanız, olay bisikletin kalitesine kadar gider. Biri 15binlik bisiklet sürerken diğeri 1500 liralık bisikletle yarışıyor olabilir. Ve inanması güç olabilir belki ama 1500lük bisiklet sahibi gidip de 15binlik bisikletliyi geçebilir.

• Beğen
Tepkiler: Burak A.
Geri