Scudo Sports

Obezitenin gittikçe artması

Scudo
Abi ne kadar basit başına ''Türk'' sıfatı koyup insanları aşağılamak , yahu birader sen Türk değil misin ? Azımsanamayacak kadar insan spor yapıyor bu ülkede , diğerleride zaten 40 yaş üstü nesil ömrü işlerle güçlerle geçmiş bilmem kaç darbe atlatmış spora vakit bile bulamamış ailelerini geçindirmekten , tarlada çalışmaktan yahut fabrikada çalışmaktan.

Hadi bunları geçtim insanlar herşeye rağmen bilinçsiz olabilir , illaki belirli bir sıfat altında bunları eleştirmek zorundamıyız ?

Amma çamurcusunuz arkadaş ya , bunu yafta konusu haline getireceğinize bu insanlar zaten bilinçsiz deyip onları kaşımak yerine adam akıllı bilinçlendirmek gerek.

Bu fiyat konularınında bisikletle ilgisi yok. İnsan ilgisinin olmadığı herşeye ''oha lan o kadar para verilir mi'' der.

Misal adam bir oyun mousena 400-500 veriyor kimi kesim buna ''oha lan bende 50 liralık mouse var yardırıyorum counterda'' diyebilir

yahut adam kameraya 6000 verip buna oha lan bana telefonumun 10 mp kamerası yetiyor birde retricayı çakıyorum üstüne ohh miss diyenlerde var

Her denilende haklılık var

ANCAK LÜTFEN BU TÜR İNSANLARA TÜRK İNSANI DEYİP ÜSTÜNDEN GEÇMEYELİM.

Dünyada zilyon tane ülke insan görmüş gibi konuşmayalım , sanki spora karşı olmak bizim kültürümüzmüş gibi hiç ama hiç konuşmayalım.

Herkesin spora ilgili olmasını bekleyemeyiz.

Ayrıca trafikte üzerimize araç süren tipler diye bahsettiğiniz tipler sabah akşam spor yapan tiplerde olabiliyor.

Gözünüzü seveyim artık ''Türk insanı'' diyince aklınıza şunları getirmeyin. Gerçekten algı oldu artık. ''Türk işi'' ''Türk insanı'' ''Türk erkeği''

Kendimize çamur atmaktan sıkılmadık mı ? Daha ne kadar rezil edeceğiz kendimizi ?

Rica ederim yapmayın. X deyin Z deyin ama Türk insanı demeyin.

Türk insanından kastım ırk değildir

edit: yazdıklarım bir üst mesajdaki arkadaşımadır , en baştakini henüz okumadım

@E.E dostum çok güzel şekilde ifade etmişsin herşeyi yureğine sağlık.bende bir bisiklet kullanıcısı olarak aynı tepkileri görüyorum fakat onlara güzelce anlatınca daha iyi anlıyorlar bizi.

• Beğen
Tepkiler: E.E
@E.E Genelleme yaftalama gibi birşeye bende karşıyım ve genel olarak ifade edilmek istenenin o olmadığını düşünüyorum ama ortak bir gelenek bir kültürel birikimin olduğuda bir gerçek ve Türkiye sınırları içinde spor kültürü denen olayın çokta parlak bir konumda olduğunu düşünmüyorum.Spora sporcuya sevgi saygı son derece atlanan bir konu bence

• Beğen
Tepkiler: bubblinboy
Soylediklerimin arkasindayim..Biz millet olarak akillanmayiz..Uzun uzun cevap verip tartismaya girmek istemem.Herkese iyi aksamlar.

@Engin Kalkan

Evet efendim. Sığlıkta çığır açtınız. Aslında bu başlıkta şikâyet edenler, hepiniz aynısınız. Spor yapmayan insanlar yarın foruma gelip "Spor yapanların bize bakış açısı" diye bir başlık açsa söyleyecek sözünüz yok. Çünkü siz her ne kadar şikâyet ediyormuş gibi görünseniz de "Ağbi kask takınca tayt giyince bana uzaylı gibi bakıyolar yğaa" derken bundan gizli -ve kendinize dahi itiraf edemediğiniz- bir haz alıyorsunuz. Bırakın ayak yapmayı.

Neyse ya, banane.

@Yusuf Yılmazvural Hocam uzun bir yazı yazıyordum gerek kalmadı. Allah razı olsun elinize sağlık.

@ReşitÇağırgan Tam yazmaya baslıycaktım bende baslıca dertlerimi Tayt insanların bakısları saygısı vs...Taki Su satırını görene kadar "Aslında görünen tablo hiç de iç açıcı değil gençlerimiz oyun salonlarında , nargile içilen kafelerde , iddaa bayilerinde , barlarda ömürlerinin en güzel zamanlarını şuursuzca harcıyorlar"
Vazgectim.Gereken can alıcı tüm noktaya degismissin tebrikler Kardesim.
İyi Forumlar Dilerim.

• Beğen
Tepkiler: FatihC.
ülkemizde global spor markalarının mağazalarına girdiğinizde çoğu zaman dekor olarak serpiştirilmiş futbol, basketbol toplarından başka yalnızca tekstil ürünleri bulunur. insanlar da o mağazalara sadece şık ve sportif görünümlü giysiler almak için gider, o giysiler de çoğu zaman anca metropolün sıkışık trafiğinde direksiyon sallarken terlenir. arkadaşıma 17 yaşında bir gencin sattığı ikinci el bir bisiklet almıştık. pazarlığı bitirdik, parayı ödedik, bisikleti daha iyi bir bisiklet almak için mi sattığını sordum, o da bana parasıyla akıllı telefona finansman sağlayacağını, yeni bisiklet almayı düşünmediğini hatta ailesinin de bu hareketini benim gibi garipsediğini söyledi (o aileye gıpta ettim. 35 yaşındayım anneme babama bisikleti, pateni satıyorum parasıyla telefon ya da aylak koltuğu alıcam desem bayram ederler). her ne kadar genelleme yapmak yanlış olsa da ateş olmayan yerden duman çıkmaz. inkar ederek gerçeği değiştiremeyiz. toplumumuzun tercihleri ve hayata bakışı rehavet ve gösteriş odaklı.

Arkadaşlar spor bahane ureterek olmaz.ben bisiklete düzenli olarak binmeye 1 hafta önce başladım.neredeyse hergun yağmur yağıyor ve büyük bir zevkle biniyorum.ama nedense beni tanıyan tanımayan herkes saçmaladığımı ve boş işle uğraştığımı soyluyor hiç olumlu birşey soyleyene rastlayamadım maalesef
Ama yinede vazgeçmeyip yaptığım şeyin ne kadar keyifli çılgınca ve çok eğlenci birşey olduğunu bisiklete binmenin faydalarını anlatmaya çalışıyorum ve zamanla faydalı olacağınıda düşünüyorum.

@ozgur908 Emin ol taytı formayı giyince kaskı takınca kendini bir cacık zanneden tiplerde çooook fazla , pedal çeviren sporcu olmuyor maalesef :)

Eğri oturup doğru konuşalım.Kendimize "spor" konusunda öz eleştiri ve olumlu eleştiri yapmalıyız. Türk sporu hiçbir zaman ata sporlarından öteye gidemedi maalesef bana gelip 2003,2008 Final Four gibi şeylerden bahsetmeyin Türkiye'de hiç bir şekilde istikrar yok.Bu yüzden "Türk" toplumu hiç bir zaman yeniliğe açık olamadı ve olamayacak.Bindik bir taasup trenine gidiyoruz sonumuz ne bilinmez ancak burada suç tamamen türk toplumunda değil. Spor düşmanı,karşıtı belediyeler ve hükümetlerde hiç bir şekilde spora katkı yok. Varsın yoksun otobanlar,yollar onlar bunlar şunlar.

@Tolga Çelebi ata sporumuz bile kalmadı diye biliyorum hocam , okçulukta ,güreşte ve bir kaç dalda daha sadece belli başlı isimler var ve dişe dokunur denecek derecede başarılarmız yok ( tek kişinin aldığı başarıyı bireysel olarak görüyorum yani spor kültürümüzden bağımsız)

@Hüseyin Külcüoğlu teşekkürler bunu duymak bile gaza getirdi beni :) iş yerine oneri yazıp bisiklet parkı yaptırmayı düşünüyorum.şu anda tek bisikletli benim ama olsun belki diğer arkadaşların bisiklete olan ilgisini artırabilirim.

Futbol gibi bir "oyun"la fanatiklik derecesinde sınırlıdır.

Bizim insanımız sporu külfet olarak görüyor. İşten geldim eve gidim bi ayaklarımı uzatayım mantığı olduğu sürece sporla yaşamayan bir millet oluruz. Böyle bir bilincimiz olmadığı içinde sokaktaki insanın spora ve sporcuya saygı göstermesi biraz zorlaşıyor. Bisiklet yolu üzerinde öz çekim yapan bir toplumun, spora olan saygısı sıfır demektir. Bunun en büyük sebeplerinden biriside tabii ki sporun endüstriyelleşmesi. Futbol, basketbol ve voleybol gibi top ile oynanan sporlarda çok paralar kazanılması ve bir kesime olan getirileri spor dallarının diğerlerini gölgede bıraktı. Mesela izlemekten çok keyif aldığım bir spor dalı olan snooker'ı neden oynayan ve turnuvalara katılan bir türk yok. Bu sporun sponsor şirketi bir içki firması olduğu için ülkemizde içki reklamı yapmasının yanlış olacağı düşünüldüğü için Türkiye'ye gelmediğini biliyor muydunuz ?

Bir başka örnek; neden bizim de dünyaca ünlü bir tenis oyuncumuz yok. Bu kadar güzel ve asil spor neden ülkemizde oynanmıyor ? Çünkü bu işe yatırım yapan yok. Bana bir getirisi olmaz, kimse izlemez bizim ülkemizde düşüncesi var.

Bisiklete ve bisikletliye olan saygıda bu şekilde işte. Trafikte kullanınca nasılsa bisikletli diye sıkıştıranlar, bisiklet yolundan yürüyenler unutmayın ki yollar sadece sizin değil, bizde varız.

• Beğen
Tepkiler: gmfaruk
Birazda zihniyetleri, düşünceleri değiştirmemiz gerekiyor. Bisiklet üzerinden gidersek bisiklet ile bir yere giderken tanıdık birisi gördüğünde "gelmişsin kaç yaşına hala bisiklete mi biniyorsun?" gibi zihniyetler. Bisiklet onun için çocuk veya eğlence aracı ama benim için bir yere kısa sürede gitmemi, spor yapmamı, en önemlisi sağlıklı kalmamı sağlayan bir araç. Benim bu düşüncelerimi karşımdaki insanında düşünmesi lazım yoksa gerisi hikaye.

@Taner James
Yazdıklarınıza katılmakla beraber;
İşte bunun için bizim bisiklete binerken aldığımız hazzı yada geçtim maddiyatını avantajlarını vb. şeyleri o bizi yargılayan kişilere güzel bir dil ile anlatmaya çalışsak belki ufak ta olsa bir kıvılcımı çıkartabiliriz.

Spora reklam kafasıyla bakıyoruz ülke olarak, bir yaşam biçimi olarak algılayamıyoruz ki. Spora maddi bir destek veriyorsak bunun bize bir dönüşü olmak zorunda ve bu dönüşü alırken her şey mübah (2012 yılında bütün sporcularımızın dopingli çıkması) kafasıyla bakıyoruz. Sporcuların şikayetleri belli, maddi destek sağlanmıyor bunun yanında manevi destek de olunmuyor sadece engeller var önümüzde diyorlar. Geçenlerde büyük gururla yaygarayla açtığımız çok büyük bir spor kompleksinin içler acısı halini gördüm, abartmıyorum resmen bok götürüyordu salonu, bilmiyorum ben artık bizi ne akıllandıracak, Merve diye bir kız vardı hatırlarsınız, Londra Olimpiyatları'nda 800 metre yarışının hemen başında sakatlanmış ağlayarak bitirmiş, o ağladıkça biz ağlamıştık, o ağladıkça biz ağladık, bütün stadyum ayakta alkışlamıştı hatta bütün dünya ayakta alkışladı o kızı ama o kız şuanda nerede biliyor musunuz? Bilmeyenlere söyleyeyim survivor diye saçma sapan bir yarışmada yarışıyor, kimse öyle bir saçmalığa normalde katlanmaz, neden gidiyor oraya herkes biliyor çünkü hayatını sürdürebilecek parayı sadece spor yaparak kazanamıyor, bu iş bu kadar basit, sporcunun tek düşüncesi spor olmalı, ben bu faturayı nasıl ödeyeceğim, şu yiyeceği nasıl alacağım diye düşünür ise ondan başarı bekleyemezsiniz. Neyse çok uzattım, biraz da dağıttım ama içim çok yanıyor, herkesin yanıyor. Neden bu ülkede zaten zengin olan basketbolculara külçe külçe altınlar ve villalar dağıtıldı, aynı başarıyı kadın basketbol ve voleybolda da kazandık ama onlara bir çeyrek altın bile verilmedi, adalet olsun yeter ya ülkenin daha önemli sorunları var sonuçta değil mi...

Geri