Scudo Sports

İnceleme Oakley Jawbreaker Bisiklet Gözlüğü

Bende de 2 tane oakley var.bunlar normal gunluk kullanim icin. ikisi de oakley sliver xl. Birisi prizm lensli diğeri standart. Prizm lensli olanlar daha kolay çiziliyor ve filtre daha kolay çıkıyor diye belirtti sunglass hut tan aldığım yetkili. Özel oakley temizleme solüsyonu da satıyordu ben almadım. Soğuk suyla ve sabunla arada bir yıkayıp kendi beziyle siliyorum. Birinde 2 yıl oldu diğeri 1 yıl. Şu an pek bi sorun yok. Satici bunu önerdi.Bende m2 xl oakley prizm road düşünüyorum. Kullanan varsa yorumlarını duymak isterim. Veya yeni sutrolar cıkmış. Varsa kullanan bunlar nasıldır,? Forumda her şeyden kullanan olduğuna göre sagan 'ın %100 lerinden kullananda varsa yorumlarinı alalim.

Scudo
Konu hakkında paylaşım yapan herkese teşekkür ederim. Yaşadığım sorun hakkında yalnız olmadığımı gördüm.

Dün lens değişimi için bisikletsepeti mağazasına gittim, ancak ilginç bir şekilde güncel lensler kullandığım çerçeveye köşe kısımlardan tam oturmadı. Bu nedenle lensleri değiştiremedim. Gözlüğün yenisi 1100-1300tl arası modele göre değişiyor, ancak bu rakamlar beni ciddi şekilde düşündürdü. Şu an için kararsız şekilde beklemedeyim.

@Roadlover

Yeni çıkan Oakley Sutro modelini dün yakından inceledim, Jawbreaker için lens temin edemezsem eğer tek seçenek Sutro gibi görünüyor. Bisikletsepeti mağazasında Sutro fiyat olarak 950tl civarında, rakamlar bir gözlük için bana yüksek geldi o yüzden düşünme aşamasındayım.

(link)

amazon. com.tr üzerinde vade farksız 6 taksit seçeneği mevcut satıcı yine aynı, bisiklet sepeti web sitesinde vade farksız 3 taksit yapılıyor.

Son olarak aşağıdaki incelemeye göz atmanızı tavsiye ediyorum.

• Beğen
Tepkiler: Roadlover
Çoğu markada olduğu gibi bunda da ülkeye göre ürün imalatı var anladığım kadarıyla

Giriş seviyesi bisiklet parası verip birkaç sene içinde kullanılmaz hale gelmesi olacak iş değil.
Aynı markada ısrar edip yenisini alıp aynı hüsranı yaşamayı da anlamadım :kötü: Bağımlılık mı yapıyor bu marka?

Benim de 2 yıllık jawbreaakerımın fotoğraftaki parçası alttan kırıldı. Bu parça üst frame ile burun pedinin arasındaki tutucu. Üzerindeki kaplama korozyona uğramış gibi ufalanmaya başlamıştı. Kendi gözlüğümün fotoğrafını yanımda olmadığı için gönderemedim.

Bu parçayı nasıl temin edebilirim?

238894 dosyayı görüntüle

Giriş seviyesi bisiklet parası verip birkaç sene içinde kullanılmaz hale gelmesi olacak iş değil.
Aynı markada ısrar edip yenisini alıp aynı hüsranı yaşamayı da anlamadım :kötü: Bağımlılık mı yapıyor bu marka?
Dostum oakley tüm dünyada en iyi spor gözlüğü diye geçer. California usa imalatıdır. Usa de her evde en az 1 oakley bulunur hatta çoğu zaman birden fazla. Nba maçlarında oakley ( fotokromik lensli) takan oyuncular bile görebilirsin. Usa de sniper dedigimiz ordu nun bir birimi nerdeyse sirf oakley takar, los angelesa bir plaja git nerdeyse binlerce gozlukten %90 ı oakley dir. Nasa nin uzay mekiklerinde kullanılan camların bazilarini da oakley uretir. Gerek ultra modern ve gelecekten gelen tasarımları gerekse camlarının kalitesi ( uva uvb uvc filtreleri ve mavi ışığı 400n/m de filtreleme özelliği vardır. Dünyada güneş gozlugunde 1 numara serengeti 2 numarada oakleydir. Serengeti günlük kullanım içindir tüm camları fotokromiktir ve onun parası ise giriş değil nerdeyse orta seviye bir bisiklet fiyatına yakındır. 3 -4 bin tl civarlarıdır. Pro yol takımları genelde oakley kullanır. Başka seçeneklerde var italyan rudy project ve yine Usa markası %100. İkiside oakleyden genelde daha pahalıdırlar. Fakat ter bu gözlükleri etkiler çok. Sporda kullanildigi içinde daha çabuk yıpranır. Ortalama bir gunes gözlüğün ömrü 5 -6 yılı geçmez( oakleyi aldigim optikci söyledi) oakleyde bu sure belki bir iki yil daha kisadir.

@erdlylmz Gözlüğü hiç kış aylarında, tuzlama çalışması olan yerlerde kullandınız mı acaba? Sorma nedenim, Jawbreaker kullanan bir arkadaşın camları iyiyken bahsettiğim şartlarda bir sürüş sonrası aynı bu hale gelmişti.

Ben de 4.5 yıldır kullanıyorum ama ufak tefek çizikler hariç sıkıntı yok şimdilik.

Son düzenleme:
@Oğuzhan Y.

Kış aylarında sadece yağışlı havalarda kullandım, o tarz bir durum sonrasında kullanmadım. Aşağıda detaylı bir inceleme ve anlatım var. Oakley'de bu sorunu kendisi dahil bir çok arkadaşının yaşadığından söz etmiş. Daha ucuz gözlüklerde bu sorunu yaşamamış, ancak oakley jawbreaker modeline daha fazla ödediği halde lenslerde problem oluşmuş.

@erdlylmz Aslında demek istediğim oydu, kar nedeni ile yola dökülen tuz kolay kolay kaybolmuyor günler sonra yağmur yağsa bile etkisi devam ediyor. Yağmurlu havada binince de hem bisiklete hem de gözlüğe zarar veriyor. Oakley'lerdeki kaplama bu tuza karşı dayanıksız diye düşünüyorum.

Bir kere prizm lens kullanırsanız başka lens kullanmak zor olur, gerçekten farklı. Normal lensler için haklısınız farklı alternatifler denenebilir.

Son olarak aşağıdaki incelemeye göz atmanızı tavsiye ediyorum.

Gözlük deneyimleri biraz şans biraz da kullanım alışkanlıkları ile ilişkili bir konu,

Aslında birkaç yılda bir eskiyen ve değişmesi rutin/normal olan lens için;
TR şartlarında yüksek gelen maliyetler, sarf malzemesi gözüyle bakılabilecek kadar standart olduğu için yurtdışında çok dert edilmiyor,

örnek vermek gerekirse Prizm serisi orjinal lenslerden road modelini ortalama 50 dolar gibi bir rakama temin edebilirsiniz,
-ve aldığınız para biriminin ülkesinde bu yaklaşık TR'nin 60-70 lirasından daha pahalı bir alım gücüne denk gelmez.

Oakley Luxottica markaları arasında çok yüksek adetlerde üretim yapan ve kullanım alanları sebebiyle yıpranan;
lens, burunluk gibi yan ürünleri ile ömrü uzatılabilen ama gerektiğinde yenisi alınan ürünler,
burada üzücü olan bizim ülkemiz haricinde, aslında alım gücüne oranla ucuz bir marka olması.

Türkiye'de 500-600 liraya alınabilmesinin sebebi yaklaşık 5 yıldır TR stoklarında satılması ve çoğunluğunun düşük kur ile giriş yapmış olması,
yoksa 110-140 dolar arası satılan bir ürünü yeni vergi oranları ile 1.500TL altına temin etmek mümkün olmazdı.
---

Maliyetleri bir kenara bırakırsak en başta söylediğim gibi uzun ömürlü olmasını bekliyorsak;
özellikle en yıpratıcı iki etkene dikkat etmelisiniz, birincisi ter, ikincisi kuru kuru silerek temizlememek.

belki dalıştan gelen bir alışkanlık benim kullandığım gözlüklerde benzeri aşınmalar genelde çok minimal düzeyde,
ürünleri günün sonunda genelde tatlı su ile yıkayıp kaldırırım.
Videoda testi paylaşılan iki ürünü de kullanıyorum, aşağıya bugünkü temizlenmemiş hallerini ekliyorum.

Jawbreaker modelini yaklaşık 5 senedir bisiklet haricinde her deniz tatilinde de kullanıyorum,
3. kattan bahçeye düşmesi ile oluşan ama görüşü etilemeyen ufak bir çizik haricinde kozmetik olarak sorunsuz.
Sutro modelini de yaklaşık 1,5 senedir kullanıyorum.

-ama dediğim gibi bunu umursamadan lensini ve gözlüğünü değişen de çok çevremde, tercih meselesi.

47966D2E-BA4D-451E-9462-6BDFFCC48DB9.jpeg

@fahrettin akansu

Lensler konusunda şöyle bir durumda dikkatimi çekti. Gözlük yeni alındı dönemlerde sürüş esnasında lenslere bulaşan ter yada herhangi bir sıvı, lens üzerinden kayıp giderdi. Ancak son dönemde bu durum tam tersi bir hal aldı ve sıvı teması sonrası lens üzerinde ciddi bir leke kalıyor. Terliyken lensleri silme olayını farkında olmadan çok yapmışımdır. Sürüş esnasında bu duruma çok dikkat edilmediğini de düşünüyorum. Son olarak sizinde bahsettiğiniz gibi Türkiye fiyatları insanı düşündürüyor.

Merhabalar bende oakley gözlük almaya karar verdim. flaight jacket serisini almak istiyorum.bir sorum olucak fotokromic lens daha kullanışlı olduğu kanısındayım. işlevine göre. Ama normal lensleride tercih edenler var bunun sebebi nedir. Neden fotokramic tercih edilir? neden normal lens tercih edilir?

@fahrettin akansu
Gözlük yeni alındı dönemlerde sürüş esnasında lenslere bulaşan ter yada herhangi bir sıvı, lens üzerinden kayıp giderdi. Ancak son dönemde bu durum tam tersi bir hal aldı ve sıvı teması sonrası lens üzerinde ciddi bir leke kalıyor.
bunları da deniz gözlükleri / dalış maskeleri gibi düşünün, lenslerinde kaplama var ve zamanla temizleme alışkanlıklarına göre kayboluyor/özelliğini yitiriyor.

bir sorum olucak fotokromic lens daha kullanışlı olduğu kanısındayım. işlevine göre. Ama normal lensleride tercih edenler var bunun sebebi nedir.
değişken ışık şartlarında takıyorsanız tercih edilebilir, özellikle tek gözlük ile işi çözmek adına,
yoğun güneş altında kontrast değerleri prizm lenslerden daha düşüktür ama yine de gayet konforludur.

@fahrettin akansu Üstteki Sutro Prizm Road Jade midir?
Sutro Black Ink / Prizm Jade
Jawbreaker Uranium / Prizm Road

• Beğen
Tepkiler: Veto8
Oakley ile ilgili ilk defa böyle bir sorun görüyorum, resmen hayallerim yıkıldı (Türkiye şartlarında) bi dünya para karşılığı aldığımız ürünün kısa bir sürede bu hale gelmesi beni çok şaşırttı. 2 yıldır prizm ev path lensini kullanıyorım görüntü kalitesi gerçekten çok başarılı şimdilik herhangi bir sorun yok ama ileride bu şekilde olacaksa bu fiyatlardan tekrar almanın hiç bir anlamı yok açıkçası.

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Bende radar serisi var çok memnunum, tek dezavantajı bana göre rüzgar alması, onun dışında kullanımı rahat ve hafif :harika:
Gözlükten nasıl görüyorum telefon ile çekip paylaşıyorum ekte mevcut :)

IMG_20200828_135733.jpg

IMG_20200828_135715.jpg

IMG_20200828_135542.jpg

Üst çitası eğik sürüşlerde rahatsız ediyor mu ? Görüntü engellemesi oluyor mu?
Ara ara gece sürüşüde yapıyorum lens olarak fotokromic lens daha iyi olucak gibi

Görüntü bu şekilde oluyor, yokuş inişlerde beni biraz rahatsız ediyor üst çerçeve, biraz yüz yapısı ile alakalı da olabilir ama onun dışında bir problem yok normal sürüşler de.

IMG_20200828_141359.jpg

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren ve KOMA
Teşekkürler bilgiler için.

• Beğen
Tepkiler: yavuzkosar
Bende bir süredir Oakley Radar konusunda para ayarlayayım vs diyordum lakin gördüklerim beni düşündürdü... Ayrıca kaskı kep ile kullanıyorum ama gözlük işin içine girince kulağımda rahatsızlık oluşturuyor ali expressten aldıklarım. kafalar karıştı yine 😅 muhtemelen denemeden almamak en doğrusu

Geri