Scudo Sports

Nut Finder. Bisiklet çalınmalarına karşı teknolojik bir önlem.

calpg

Üye
Tepki
53
İsim
alp
Bisiklet
Giant
Sevgili arkadaşlar merhaba,

Geçtiğimiz hafta bisiklet aldığımdan beri kafamda sürekli çalınır mı, nasıl çalınmasını önleyebilirim, çalınırsa ne yapabilirim gibi düşünceler dolaşıyor. Forumda okuduğum kadarıyla çalınan bisikletten çoğunlukla umudu kesmek gerekli. Polis pek birşey yapmıyor gibi bir intiba oluştu bende. Böyle bir durumda çaresizlik hissi oldukça çekilmez olsa gerek. Buna karşı önlem olarak ne yapabiliriz diye düşünüyorum.

Bu düşüncelerin sonunda aliexpress'te Nut 3 (link) 'ü buldum.

Bu ufak cihazı bisikletimizin bir yerine saklayarak sabitlersek, evde GPS'ten yerini bulabiliyoruz. Normalde cüzdan anahtar telefon gibi kolay kaybedilen şeyler için kullanılıyor ama, ben selenin altından bir delik açarak içeri sokarak saklamayı düşünüyorum. Adı üstünde fındık kadar birşey.

19 Dolara kadar bulunabiliyor bu Nut 3 eskileri de var, 2 ve 1 onlar daha uygun fiyatlı.Yenisinin pili diğerlernden daha uzun (yaklaşık 1 sene) gidiyor ve daha gelişmiş bir teknoloji kullanıyor.
Sanırım pili değişebiliyor.

Çift yönlü çalışan bir cihaz, telefondan bu cihaza ya da bu cihazdan telefona alarm gönderebiliyoruz. Yani bisiklet gezisinde telefonu kaybedersek de bu cihaz vasıtasıyla telefonda alarm çaldırarak bulabiliriz.

Ancak aklıma takılan şey şu:
Sanırım GPS yer bulma özelliğini direk olarak kendi GPS vericisinden değil NUT NETWORK'den yapıyor, yani biz kayıp uyarısı gönderdiğimizde diğer NUT APP'i yüklemiş kullanıcıların telefonlarından bu cihaza ulaşılmaya çalışıyor ve çevresinde nut kullanıcısı varsa yerini bulabiliyoruz anladığım kadarıyla. Türkiye'de tahminim çok kullanan yoktur ve ancak yaygınlaşırsa kullanışlı bir ürün haline gelebileceğini düşünüyorum.

Hem android hem de IOS cihazlarla çalışıyor.

ürün bagajlarda, cüzdanlarda, telefonlarda, anahtarlarda kaybetmekten korktuğunuz bir çok şeyde kullanılabilir. 10 ila 20 dolar arasında değişken fiyatlarla satılıyor tek olarak, ancak çoklu alımlarda satıcılar ciddi indirimler yapabiliyormuş.

Daha uygun, daha pratik, daha iyi bir önerisi olanlar olabilir belki. (sitede başka gps locator'lar da var ama onlara sim kart takılması gerekiyor ve enerji sorunu oluyor)

ilgilenen ve isteyen olursa birlikte sipariş verebiliriz.

beğenen çok oldu ama hiç yorum gelmedi yok mu arkadaşlar bu konuda bilgisi/yorumu olan birileri?

Scudo
İlk defa görüyorum. 37 liraya da var yorumlarda olumlu. Ne kadar sağlıklı çalışır konusunda bende emin olamadım. Parayı çöpe atmayı göze alarak düşünülebilir.

Normal bir gps tracker değil, bende yakin zamanda normal bir kopekler icin yapilmis gps ve sim takılan tracker sparis ettim fakat:
türkiyede bu tarz imei li cihazları aynı telefon gibi kayıt ettirmek veya eski bir imei yi firmaya yollayıp onların cihaza yazmasını istemek gerekmektedir.
bu cihaza gelirsek link tam açamadım fakat sim takılmadan nasıl gönderiyor anlamadım.
Bisiklerler için imal edilmiş gidon borusuna monte olabilen trackerlar mevcut. Ben o şekil bir tracker alıp sele borusuna takmayı dusunuyorum. hem bu tarz cihazlarda sarsıntı ile alarma grçme gibi özellikler de mevcut yaklasık 40 dolar civarı çok demeyin kimimiz bir dünya para verip bisiklet alıyor 120 lira vermek bisikleti kaybetmekten iyidir :)

dısarıya takacağınız her ürün söküp atılabilir.

Bluetooth özelliği ile çalışan bir alet yani kısa mesafelerde çalışıyor. Bisiklet hırsızlığı için uygun değil.

@deadlistcach aliexpress'ten gidon borusu için GPS Tracker siparişi verdim. Satıcıya eski bozuk telefonumun IMEI'sini verdim ve değiştirme işini o halletti. Bu cihazı gidon borusuna değilde sele borusuna yada kadro kısmına koyacağım. Sele borusu daha geniş yani uyum sorunu olmayacaktır diye düşünüyorum. Cihazın dış kısmına bir parça yapmam gerekecek. O da tam oturması ve ses yapmaması için. Hele bi gelsin bakalım ne olacak. :)

@pohuman doğru olanı yapmışsınız:) bugün yarın bir tane spariş geçeceğim. hangi satıcıdan aldığınızı yazabilirsiniz? Sim olarak hangi operatör ün tarifesini kullanacasınız varmı ucuzundan bir tarife :D

Bu tip ürünler "Crowd GPS" denilen teknolojiyi kullanıyor.

Benzer bir ürün de şu var (link)
En geniş Crowd GPS topluluğunun kendilerinde olduğunu iddia ediyorlar.

@deadlistcach aldığım ürün bu: (link)

Tarife derken? Ben kontörlü alacağım. Sanırım 6 ayda 1 kez 5-10tl neyse yüklemek gerekiyor. Cihaz gelsin Vodafone'a bi bakacağım. :)

nut evin içinde anahtarı falan bulmak için bluetoothla çalışıyor

@Mehmet H. Evin dışında, 100 feet'ten sonra da Crowd GPS ile kayıp zamazingoyu bulmaya yarıyor :).

@pohuman feedbak i daha yüksek bir satıcıya sormuştum bu sabah geri dönüş yapmış imei yapamadıklarını söylemiş. Bu satıcıdan alayım bari :)
satıcı bana tk305 in imei değişikliğini desteklemediğini söylemiş :s

@deadlistcach bana söylediği "you need to rewrite a valid IMEI number after you receive it. otherwise it can't be used in Turkey." Kabaca; "Teslim aldıktan sonra geçerli bir IMEI ile değiştirmem gerektiğini, yoksa Türkiye'de kullanamayacağımı" söyledi. En azından ben öyle anladım. :) Ben sormadan o söyledi. Bende kendisinden rıca ettim. Sağolsun yardımcı oldu. :)

Mini GPS alıcılar da var ama pil süreleri maalesef çok düşük. Yoksa Nut gibi ürünler de kullanılabilir.

@Edip Dinçer abi oda bi nevi nut cihazı gibiymiş yakınında geçen kişide o uygulama ve internet olacakki merkeze bildirecek.pek mümkün olmayan senaryo sanki.içinde gps bulunduran cihaz pahalı sanırım hep böyle ürünler

Crowd GPS

Herhangi bir şeyi mi kaybettiniz? TrackR'ın Crowd GPS network'ü sayesinde bulmanıza yardım ediyoruz. Diğer bir TrackR kullanıcısı, eşyanızı kaybettiğiniz alanda ise, size bir GPS bilgisi ile yerini gönderiyoruz.

@Mehmet H. Bugün TrackR'ın programına baktım Google Play'de. 100bin indirme var. Tüm dünyada 100.000... Bandırma'da daha çok insan yaşıyor :).
O işin (TrackR, Nut, Tile, Chipolo vs.) adam gibi çalışabilmesi için ortak bir program kullanılması ve o programın da 100milyon'dan fazla indirilmesi lazım... Ölme eşeğim ölme :).

• Beğen
Tepkiler: Mehmet H.
@pohuman imei değişiminde yardımcı olması güzelmiş. peki cihaza imei yi ne üzerinden yazacaktık acaba oraya. Ve aynı ürünü satan diğer satıcının imei değişimini desteklemiyor demesi aklımı karıştırdı. Siz ne zaman spariş verdiniz :D

@deadlistcach 15 haneli IMEI numarası işte. Diğer satıcı sallamış belkide. Sanırım benim ürün gelmeden anlayamayacağız. 13 Eylül'de sipariş verdim ama tabi IMEI'yi bulmak için biraz beklettim. Kargoya vereli 1 hafta olmuştur.

cevaplar ve yorumlar için herkese teşekkürler. klasik gps olmadığının farkındayım zaten klasik GPS 'lerin pil ömürleri 1-2 gün ancak gidiyor. bu sele borusu gidon vs gibi yerlere monte gpslerin kullanış olmasına sebep olan şey bu malesef. daha büyük ya da daha dayanıklı pil gerekli nut Crowd GPS kullanıyormuş, türkiyede yaygınlaşırsa faydalı olabilir, belki 100.000 kişi sadece istanbulda olsa mantıklı olabilirdi. ama herkesin hem fikir olduğu üzere az kullanıcı olduğu durumlarda bi faydasını göremeyiz.

Geri