Scudo Sports

Notebook Seçimi ?

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.

Piskiletci

Forum Bağımlısı
Tepki
2.547
Bisiklet
Corratec
Şu masaüstümden kurtulup yeni bir notebook almayı düşünüyorum. Bilgisayarıma oyun yüklemiyorum ve oyun oynamıyorum, Autocad de filan çizim yapıyorum. Yerine göre 3 boyutlu da olabiliyor. Ayrıca photoshop ve after effects i sıklıkla kullanıyorum bunları rahatlıkla kaldırabilmesi gerekiyor. Onun dışında internet haricinde kullanmıyorum. Proteus isis i çok sık kullanıyorum ama onu en dandik bilgisayar bile kaldırır gibime geliyor :)

Şimdiki masaüstüm 7 yıllık ve sadece hoparlör ve faresi değişti geri kalan parçaları ilk aldığımdaki parçalar :) İntel Pentium 4 CPU 3.00GHz, 2,99Ghz,521mb ram var.

Öyle fazla harddiskte gözüm yok, tek istediğim ekran kalitesi iyi olsun, ekran boyutu 15,..." den büyük olmasın. Yukarıda dediğim gibi çizim yaparken zorlanmasın, diğer özellikleri normal seviye olsa yeter.

Şu modeli beğendim, bu modelle veya başka bir modelle ilgili görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim. Uçuk kaçık oyun canavarı notebook tavsiyesi sakın yapmayın :) Marka takıntım da yok,paylaşımlı ekran kartı olmazsa sevinirim.
(link)

İşlemci : Intel® Pentium İşlemci P6000 (İşlemci hızı 1.86 GHz., 3 MB L2 Cache)
Microsoft İşletim Sistemi : Orijinal Windows®7 Home Basic
Ram Bellek : 2 GB DDR3 1066 MHz Bellek
Hard Disk Bellek : 250 GB SATA Harddisk
Wireless LAN : Kablosuz Ağ Bağlantısı 802.11 b/g
Ekran Çözünürlülüğü : 15.6" WXGA (1366x768) TFT Parlak Renkli Ekran
Ekran Kartı : 2 GB ATI 5165 Ekran Kartı (1 GB DDR3 Ayrılmış Bellek)
Optik Sürücü : DVD RW DUAL Optik disk sürücü
Web Kamera : 1.3MP Web Camera
DİĞER : Intel® HM55 Chipset , PCI-e Mini Card , 1X HDMI, 1X E-Sata PCI-e Mini Card , 3X USB 2.0 port

• Beğen
Tepkiler: sadana
Scudo
oyun oynamayacaksanız ve autocadde 20mb üstü proje dosyalarını açmayacaksanız orta halli bir pc işinizi görür...Modelden ziyade size marka olmasını tercih ederim. Tecrübe ile sabittir büyük avrupa amerika fimaları garanti konusunda sorun çıkarmıyorlar.bilgisayarınız ile ilgilenip güncelleme yapıyorlar.ve en önemlisi 30 iş gününde pc niz yapılmazsa daha iyisi ile takas veya para iadesi yapılabiliyor..çevremden ve kendimden edindiklerim bu kadar. vestel iyidir kötüdür bilmiyorum ama bir hp nin toshibanın sonynin acerin msi ın asusuun dellin samsungun yerlerini tutacağını zannetmiyorum..nacizene tavsiyem aynı parçalara sahip iki firma arasında kaldıysanız bilindik olanı alın..bugün 100 liradan kaçarsanız ileride 1000 liralık masraf açılmasın...:)..Umarım amacınıza uygun bir pc bulursunuz..

• Beğen
Tepkiler: Piskiletci
verdiğiniz bilgisayarın fiyatı 1349 lira ona uygun seçeneklerim..
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)

tercihlerimin çoğu sizin verdiğiniz pcden daha iyidir..tabi orada yazan fiyatı öyle ise 1349 lira yazıyor.. verilen fiyatlar 6 taksitli fiyatlar..aşağısı üsttü size kalmıştır..2-3 ürün beğenin modellerini öğrenin piyasa araştırması yapın uygun olanı alın....:)..şimdilik bu kadar

sağlıcakla...

• Beğen
Laptop işlemci teknolojilerindede artık i serisi var.:in:
Hiç pentiuma gerek yok çok fazla performans beklemiyosanız intel i3 biraz daha fazla performans için i5 öneririm.
tavsiyem:
(link)
Fiyatı uygun bir laptop hemen hemen sizin bütcenizde.

• Beğen
@gamebit

Çok iyiymiş gerçekten. Ben de tavsiye ederim.

ben fujıtsu sıemens kullanıcısıyım ama asus toshıba ve sony dıgerlerınden cok ılerde para olarak sony cok cok ılerde tosı ye gucun yetıyosa al olmadı asus al ama baska marka alma 2 tane pc dukkanı var komsularım ıkısıde cesıt cesıt bayılıklerı war elıt urunlerı bu ucu uretır dıolar bende mısafırlıge gıttıgımde sahıt oluyorum zaten asus un yelpazesı daha genıs otocad ıcın asus da 512 lık ekran kartı yeter ama hp de yetmez ne alaka dımı ama kombıne alakası ıste asus ısı bılıo ve uyumlu anakart ve ıslemcı ram bır araya getırıo sıemens dıcem ama bıraz karısık bısey anlayan yok formata bıle ıstanbula gonderıyom sorun yasama dıye sıemens demıyorum benım ıkı pc var bırı 10,4 ınc mını yanı bırı 14 mını olan 1gb ram war 128 ekran kartı sasırtıcı ama ıyı calısıyo 14 ınc olan 4gb ram oda 128 ekran kartı ama oda bı super ıkısınıde 2 yıl olucak alalı.

asuslar yazdıklarından ıyı degerlere ımza atıyor kullanıcılarına bı sor kendın denetle ha tabı bılıncsız kullanıcının elınde sony ıms dan farksızdır.

• Beğen
Notebook alacaksan altının ne kadar ısındığğını kullananlardan öğren sonra pişman olma.

20 eylulde kovuldugum bı vodefone bayınde hp marka 2gb ramlı bı notbook vodafone tarafından verılmıs ekran kartı 512mb cour2duo ıslemcı falan pc nın powerına bastıktan sonra garantı 4 dk sonra acılıyo 7 8 kere servıse gıttı ama bu modeller boyle dedıler benım mınıbook warya 53 sanıyede kullanıma hazır ıntenete gprs ıle baglanmama ragmen konturu hp den hızlı yukluyodu sıcaklıkmı hıcde umrumda olmaz cok sukur bıde yamurda ıslandı servısıne gonderdık klavyeyı ucretsız degıstırdı bıde yedek pıl werdıler 6 gunde gerı geldı servısten.

demek ıstedıgım sukı temın edebıldıgım surece buyuk bı markanın urunlerını evıme sokarım o adamlar malının arkasında cok dık duruyolar koyde oturdugumuzdan dvb lere sureklı yıldırım duser ve yanarlar arcelık ıdı nıyemı waz gectım yıldırım dusmesıne garantı wermıyo e sımdı regal aldım ardında vestel var4 kerede degıstıler cıhazı bıdaha arcelık alırmıyım

bunları goz onunde bulundurmak daha ıyı bence

Parlak ekran olmamasına çok dikkat edin, bir çoğu (moda olduğu üzere) parlak ekran ve gözleri çok yoruyor ekran yansıdığı için...

@bislet
Bilgisayarlardan pek anlamam ama ısınma nedeninin ortam sıcaklığı ve işlemci frekansı ile doğru orantılı olduğunu sanıyorum. Frekans arttıkca işlem yapma hızıda artıyor ve daha çok ısınıyor kanımca :)

satellite serisi hem ucuz hem mükemmel ısınma sorunuda yok bu serilerde.

asus n61 serisi işinizi bir 5-10 sene daha görebilir.notebook da asus alırsanız problem çıkaracağını sanmıyorum.benim m51 serisi notebook um aynı arızadan üç defa gidince değiştirmişlerdi(para iadesi)notebookta donanımsal olarak hiç bir arıza yoktu.sadece menteşe kapağının altındaki 1 mm lik çatlak benim gözüme battı.internette arattığımda bu sorunu bulamamıştım.teknik servis bakımından asusa güvenebilirsiniz

Birkaç ay önce Hp pavilion dv6 aldım i3 işlemcili, yardım eden herkese teşekkürler.(Hp den memnunum)

1.5 sene önce hp pavilion dv5 serisinden almıştım 4 gb'lı bir makine. ilk senesinde ekran kartı yandı daha sonra dvd player'ı çalışmamaya başladı. keşke asus alsaydım diyorum. dv6'lar nasıl bilmiyorum herhalde iyidir ama 1 sene sonra ya da 1.5 sene sonra belli oluyor makinenin durumu.:)

toshiba, asus iyidir. servisleri de güçlü.

Konuyu açan arkadaş makinasına kavuşmuş. Fakat konudaki mesajlar okunmadan, yorumlar yazılıyor. Konuya kilit vurayım bari. :)

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri