Scudo Sports

North Face Mont tavsiyesi

serdargecu

Aktif Üye
Tepki
36
Bisiklet
Ghost
Dostlar, North Face Mont indirime girdi ben de almak istiyorum fakat kaz tüyü mü elyaf mı alayım bilmiyorum. Kaz tüyünün yağmura hassasiyeti varmış, elyaf da o kadar sıcak tutmuyormuş. Tavsiyesi olan var mı?http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160205/ff6c87af8949cd535a86d6efc8c91024.jpg

Scudo
Kaz tuyu sicak mi tutar yagmurda hangisi nasil bilmiyorum ama bence kaz tuyu almayin

Soyle bir video var cok hassas olanlar izlemesin

@Hakan Can Onrat bu video yu daha önce görmüştüm. gerçekten çok kötü. Birde bu hayvanların çiğeri için nasıl beslendiklerini görseniz sanırım sizde benim gibi hayvanın kim olduğunu karıştırırsınız.

Kendini sıcak tutmak için gerekli bir mont değil bence, zaten dehşet fiyatlara satıyorlar. Ama aynı zamanda günlük kullanım için şık görünsün istiyorsan anca o zaman alınır, elyaf olanı tercih et bari.

@serdargecu

Kaz tüyleri videodaki gibi elde ediliyorsa bence bu soruyu sormaya gerek yok. Ama tabii bu şekilde yapıldığından yüzde yüz emin değiliz.

Bu tarz montlar küçücük olabildikleri, çok hafif ve sıcak tuttukları için dağcılıkta kullanılırlar. Tamamen kaz tüyü olduklarını sanmıyorum, olsaydı çok çok daha fazla pahalı olurlardı. Su geçirmeyen ürünlerde pek sıkıntı çıkmaz kaz tüyü alındığında işlemden geçtikleri için kuru temizleme gereklidir. Yıkadığınızda zamanla biraz koku yapabilir.

Elyaf olanlar ile ilgili bir yorum yapamam, denildiği kadar sıcaklık farkı olacağını sanmıyorum. Sonuçta fotografta gösterdiğiniz mont -20 lerde giyilir bir ürün değil.

Hayvanlara eziyet konusunda ise evet, bu konuda bir şeyler yapılması fikrinde diğer arkadaşlara katılıyorum. Ancak bu konuda yapacak o kadar çok şey var ki... buralara yazmakla bitmez. Önce et yememek, dünyasal kaynakları az tüketmek, geri dönüşüm, pillerin toplanması ... çok çok uzar.
Ancak tamamen katılıyorum ve kendimce çok şey yapmaya devam ediyorum

• Beğen
Tepkiler: serdargecu
Öncelikle merhaba bu kaz tüyü dedikleri montlar son derece sıcak tutan montlardır. Fakat bunlar outdoor yağmur çamur a gelmez yani kış şartları falan siz bilirsiniz ama ben tavsiye etmem ben salamon aldım ama normal yani böyle ince değil kayak montu yine siz bilirsiniz çok uygunsa ve beğendiyseniz neden olmasın

Pahalı mı ? Pahalı. Kaliteli mi ? Kaliteli. Kaz tüyü o kadar çok farklı alanlarda kullanılan bir ürün ki ve öyle faydalı ki kesinlikle ürünleri var olacak ve her zaman da kullanıcı bulacak. Örneğin -15 -20 derecelik sentetik denilen uyku tulumları 2,5-3kg civarıyken aynı ürün kaz tüyünde en fazla 1,5 kilodur ve kesinlikle daha fazla değildir . Boyutu da sentetiğe göre yarısı kadardır. -30 dereceden sonra ise kaz tüyünden başka seçeneğiniz yoktur. Aynı şekilde bu mont için soğuk Havalarda nerdeyse kendisinden 2 3 kat daha kaba montlarla aynı görevi yaptığını görünce baya şaşırabilirsiniz. Tamamen ekonomik durum ve zevke alakalı bi tercihtir.

• Beğen
Tepkiler: serdargecu
Resimde ki urun The North Face'in yeni gelistirmis oldugu ThermoBall teknolijisi urundur. Adida ThermoBall Jacket. Minimalize edilmis sentetik toplar maksimum seviyede isi yalitimi saglamaktadir. 600 pro kaz tuyune es deger isi vermektedir. Kaz tuyune cok guzel bir alternatif mont.
Bende ayni urunu hem satiyorum hemde kullaniyorum. Kaz tuyunun ne iskencelerle alindigini bilmeyenimiz yoktur. Onun yani sira Thermoball islandigi zaman formunu bozmaz, cabuk kurur. Yikama problemi olmaz. 30 derecede renklilerde yikayabilirsiniz. Tuy cikmasi yapmaz, tuy toplanmaz. Stow Pocket ozelligin sayesinde katlayip cantaniza koyabilirsiniz.
Bu hafiflik ve incelikte cok iyi isi performansi var.

• Beğen
Tepkiler: Hamid Asım
@İlkerKurul
Faydalarından biraz bahsedebilir misin? Ciddi alıcıyım.

Geri