Scudo Sports

Normal jant ve ic lastikle tubeless üretilmis lastik kullanmak?

placan

Daimi Üye
Tepki
167
Baslikta da gayet acik oldugu üzere; normal bir jant ve ic lastik ile; tubeless olarak üretilmis lastikler kullanilabilir mi?

Bizzat deneyip tecrübelerini aktaranlar olursa daha iyi olacaktir. :rolleyes:

Scudo
@placan

Ben kullanmıyorum ve kullanmam ama bu şekilde kullanan bir arkadaşım var burada ve çok ağır oluşundan şikayetçi.

• Beğen
Tepkiler: tugche ve placan
hutchinson kullanıyorum tubeless sanırım 600 gr gibi bişeydi pek de farkı yok diğer lastiklerden daha hafif demek et kalınlığının daha ince olması demek :D

• Beğen
Tepkiler: placan
Ben o şekilde 2 sene kullandım;arkadaşların da dediği gibi ağır oluyor. Ama asıl sorun şurada ki eğer ağırlığı biraz olsun bertaraf etmek için hafif iç lastik kullanayım derseniz sonuç felaket oluyor. Tubeless lastiklerin topuk kısmı yani jantın içerisine oturan kısmı normal lastiklere göre daha uzun ve daha sert. Bu nedenle janta taktığınızda içeri doğru kıvrım yapıyor ve iç lastiğinizi kesmeye başlıyor. 1-2 hafta süre sonra iç lastiğiniz bir anda yarılıyor ve yolda kalıyorsunuz. 2 defa başıma geldi,ben şahsen önermiyorum...

Kullanmak tavsiye edilmiyor yani. lakin kullanmayi deneyecegim kendim de. demek ki bu haliyle gidebiliyor meret. Bu arada markasiz ic lastigime cok güveniyorum. sanki lastik bile olmasa rahatlikla sürebilecekmisim gibi :D

Tubeless lastiklerini yaran ve onaramayan bir çok kişi o şekilde kullanıyor ;)

• Beğen
Tepkiler: placan
Olur ya da olmaz diyenler ve hatta ic lastikle kullanabilenler var madem kendim deneyecegim Hakan Yazman Bey'den de gelen kismen onay üzerine. Tecrübelerimi yine bu basliga yazarim.

Geri