@krankmili
kartepe 13 kişi ile başladı.....
saat 04.30 ....bostancı hareket
tarih
30 ağustos .....2008 .....
turun zorluk derecesi bir günde 350 km ye bedel....
turun en yaşlısı bendeniz herkes genç....
tüm hazırlıklar tamam .......
isimleri tam hatırladığım
ali kerim . serdar .evren .harun .aytekin ,koray .hakan . sado, volkan .okan,
fatih izmitten katıldı...
suha....ali emre....
ve ben 14 kişi
bostancıdan 13 kişi çıktık.... uğursuz rakam bi şey olacağı belliydi sanki...
izmitten fatih katılarak bizi uğursuz rakamdan kurtaracaktı...
gidişte gebzede ilk kaza tempo yüksek başladı ....
ve bu tempoya ayak uyduramayan ali kerim ve serdar arkalarda kaldı ben onları beklemek için biraz geride durdum ,gruba arkadaka kalan arkadaşları bekleyelim dedim isede grubun hızlı olanları tekrar bastı bu normal performansı yüksek olan basar....ali kerim yorulduğu için aytekinin ikazına rağmen su borusunun üstünden geçince güm düştü....
ve diz yarıldı serdar tam bi arkadaşlık örneği göstererek ta gebzeden bostancıya kadar onla döndü evet bu gezinin gerçekten yorucu olacağı belli idi ...
bende henüz yorgunluk belirtileri başlamadı gebzede ve geriye 11 kişi yola devam etti .....13 uğursuz rakamı iki kişiyi aldı....
tam izmite yaklaşırken önümde giden okan süratle
oldukça büyük cam kırığın üzerinden geçti teker bomba gibi patladı ikinci kaza ve bu iki kaza bize 2 saate mal oldu....orda onları bırakamazdık .....
şimdi onları o halde bıraksaydık bu sefer yanlış düşüneceklerdi yalnız bundan sonraki kartepe olayında beklemek yok yardımlaşma herkes tek çünki bu bir savaş durumu gerçi savaşta yaralıya yardım edersin ama biz özel kuvvetlerde bu durum yok .......nitekim bu pazar ömerin lastiği patladı ben geriye dönüp yapabilirmisin dedim ben yaparım dedi tamam dedim seni istinyede bekliyoruz duramazdık aksi takdirde üşürdük yüksek tempo basıyoruz bu kış aylarında durduğun an hasta olursun bu işin şakası yok...
neyse gelelim kartepe 270 e ....
evet okanın tekeri boydan boya yarıldı ve teker yedeği yoktu iç lastik dışa çıktı ....ve trenle geri döndü bir kayıp daha.....
izmite kadar basıldı yüksek tempo.....
6 saatin 2 saati durmakla geçti iki kaza vardı 4 saatte izmite vardık ....bostancıdan
ve suadiye girişine gene yüksek tempo ve dinlenmece ..esas olayın burda patlak vereceği belliydi çünki zirveye ordan 28 km var idi bunun 21 km sı acımasız rampa vede üstelik bostancıdan buraya 113 km basmışız yüksek tempo iş çok zor tabi..
ve sıcak bizi yemeye başladı rampalarda........ben kendi tempoma geçtim grub önden koptu bu arada izmitten katılan fatih dostumuzu rampada yakaladım ....
ve biraz mola verdik ...sonra tekrar bastık rampaya bi baktık sado ile hakan üzüm yiyor gel dedi sado hadi orda üzüm yemece....
tekrar rampa hakan genç önden fırladı.....
bu arada fatih geride kaldı sonra sado ben yolu tam bilmiyordum dönülecek yeri....
sonunda sadoyu bekledim o da uyumamış yorgun...
neyse uzaktan bi ses hakan bağırdı kudret ağbi bu yoldan neyse kartepe otele giden yolu bulduk daldık ordan sado gerilerde kaldı....
derken hakan fire verdi hakanı bekledim sonra tekrar pedal köşeyi bi döndük
kartepe otel karşımızda ..
aytekin evren harun ali emre ve volkan ve koray ,suha orda idi
diğer arkadaşlarda geldi fatih sado hepimiz kartepe oteldeydik...hakan ile beraber geldik...
11 kişi toplandık ....
ve orda ben zirveye gene 5 tenmuzda yaptığım gibi treking yaparak 800 metre yukarı tırmandım bisiklet omzumda ...
bu çılgınlığa evet diyenler suha ben sado ve fatih oldu hakan zirveden vazgeçti gerisin geri döndü trene binerek büyük derbentten ..ama bi yerde sado ve fatih bayır yukarı tepenin uzunluğunu gördüler gelmediler buraya kadar dediler..ve üstelik bastığımız yer belli değildi suha ile ikimiz daldık oraya çık çık bitmiyor...
sonunda vardık antenlere 200 metre yukardan aytekin bağırdı çavuş acele et daha istanbula döneceğiz diye bu tırmanış beni biraz yordu ....
evet zirvede 8 kişi vardı ben aytekin evren harun volkan ali emre , suha ,koray
yalnız koray bitik durumda idi oda bi gece öncesinden uyumamış hakanla ...
ve ordan aşağı maşukiyeden indik bu tur bana 150 km ye patladı ama 200 km ye denk geldi rampaları ile...ayrıca 800 metre bayır yukarı bisiklet omuzda dağa bastığın yeri görmeden çıktık suha ile...
bu iş yaşımı aşmıştı .....
maşukiyeye inildiğinde sado ile fatih ile önceden maşukiyede buluşalım denmişti...
hakan önceden döndü...durum değerlendirmesi yapıldı...ben çakır keyf bi yorgunluta idim ama grupta dönüşe geçebilecek evren aytekin harun suha ali emre ve volkan var idi 6 adam evet dedi ...
ben bu gruptan ayrı kalacaktım dönüşte bu durum belli idi tek kalma durumum olacaktı yanımda benle gelecek, ben tempoda adam kalmadı....
mecburen koray ben ve sado büyük derbentten trene bindik .fatih izmite kadar gruba eşlik ederek döndü fatih şanslı idi o izmitten katılmıştı...
8 tur yaptım kartepeye artık bütün yolları biliyorum kartepe ikinci adresim olmaya devam edecek parkur güzel orda...
.