Scudo Sports

NK Tegenwindfietsen 2018 (Rüzgara karşı bisiklet yarışı)

umutcelik

Forum Bağımlısı
Tepki
7.846
Bisiklet
Trek
Merhaba,

Hollanda'da 2013'ten beri her yil ruzgara karsi bisiklet yarisi yapiliyor. Kontra pedal, vitessiz dutchlarin oma fiets ( babanne bisikleti ) dedikleri sehir bisikletleri kullaniliyor yarista.

Yarislar ruzgarin zaman zaman 130 km/s'i bulabildigi Rotterdam'in guneyindeki (link) dalga kiraninda yapildi bu yil. Parkur asagi yukari 8.5 km. 200 bireysel, 17 takim katilmis, birinci 18 kusur dakika, ortalama 28 km/s ile kazandi yarisi.

Scudo
@mehmetsunu

Illa trolluk yapacaksın ,sürde görelim hacı ,neyse seni severim ,,,,,bilirsin ,,,,

8.5 km yeterli bir km fazlasi adami dağıtır ,

Yarışın 2022 versiyonu bugün yapılıyor. Rüzgarla beraber yağmur da var.
Twitterda bu sabah Istanbul'daki arkadaşların hava koşullarından sikayetlerini okuyordum, denk geldi.

Bu yarışı ilk defa Reddit'teki bir postla öğrendim. Hem organizasyon hem de organizatörler aşırı eğlenceli görünüyor.

Due the the Covid-19 issues last year the organization has added a few freebies, the 'cheating' finish-line is brought 1.5m forward, there is a (360º) 'tailwind' corner for a 1.4 second boost, all competitors will receive an aerodynamic tyre-valve cap (the benefits are obvious), and the rain will make sure that everyone passes the finish freshly showered.

• Beğen
Tepkiler: umutcelik
Yarışın 2022 versiyonu bugün yapılıyor. Rüzgarla beraber yağmur da var.
Twitterda bu sabah Istanbul'daki arkadaşların hava koşullarından sikayetlerini okuyordum, denk geldi.

Tanıdık geldi biraz 😃 Geçen hafta Kopenhag'da fırtına vardı. Meteoroloji uyardı hatta. Ara ara 110 km/saat hızda estiği oldu. Normalde de bu kadar olmasa da hep rüzgâra karşı sürmek zorunda kalıyoruz. Düz ülkelerin en büyük sorunudur rüzgâr.

Tanıdık geldi biraz 😃 Geçen hafta Kopenhag'da fırtına vardı. Meteoroloji uyardı hatta. Ara ara 110 km/saat hızda estiği oldu. Normalde de bu kadar olmasa da hep rüzgâra karşı sürmek zorunda kalıyoruz. Düz ülkelerin en büyük sorunudur rüzgâr.
Bir Dutch atasözü der ki, bisikletle ne tarafa dönersen dön rüzgar hep karşıdan eser. Pek çok kez test ettim bunu.

Bir de stravada kom kovalayan arkadaşlar var. Fırtına çıkınca bisikleti arabaya atıp segmente gidiyor, arkadan rüzgar desteği ile kom'u kapıyor.

Bir Dutch atasözü der ki, bisikletle ne tarafa dönersen dön rüzgar hep karşıdan eser. Pek çok kez test ettim bunu.

Bir de stravada kom kovalayan arkadaşlar var. Fırtına çıkınca bisikleti arabaya atıp segmente gidiyor, arkadan rüzgar desteği ile kom'u kapıyor.
Bunun sebebini çok düşündüm. Ankara'da her hava koşulunda, tüm yokuşları keyifle çıkarken burada performansımın düştüğünü fark ettim. Cinnah'ı çıktığım vitesle düz yolda zorlandığım bile oluyor. Etrafta dağ, tepe olmadığından rüzgâr bir yere çarpmadan tüm gücüyle size çarpıyor. Hele bir de hava soğuksa bisiklet eziyete dönüşüyor. Bu arada, segmet deyince... Geçen sene gölün üzerinde bisiklet sürerek segment açtım😃 Soğuk, rüzgâr, hepsi bir arada 😃

IMG_20220207_120840.jpg

Geri