Scudo Sports

Nihayet....2013 Cannondale F29-1 Lefty

evet paylaştığınız videoda gördüm Lefty maşanın özelliklerini. Çok ince düşünülmüş bir mühendislik var. Bir ihtiyaçtan dolayı düşünüldüğü kesin, bir de normal maşaların çamur toplama sıkıntısı var ki arazide bisikleti fırlatıp atasınız geliyor. Bir sonra ki bisikletim kesinlikle sizin ki olacak.

• Beğen
Tepkiler: Oguzhan.Pilgir
Scudo
@Oguzhan.Pilgir
Abi boyum 1.80 i geçiyo benim Bianchi 26 jant yeterli ama yok kafaya koydum bu cannondale i yazın çalışıp alıcamda fiyat bayağı ballıymış :) :)

@Gökhan S.

Gökhan açıkçası deneme imkanım olmadı senin gibi biraz deli cesaretle aldım..acaba ne zaman sipariş verdin ve geldimi ?? benim baya 2 ayı geçti Ferrari olsa gelirdi yani :)birde benim eski bisikletim merida tfs 500 26' onun kadro boyu 18' di yada şöle söyliyim 46cm di.
aslını istersen ne küçük ne büyüktü.cannondale L boy 47.5 cm çook aşırı fark olucağını düşünmüyorum..
ama tekerlerin büyük olması sebebiyle bacak aramı rahatsız edermi onu gelince görücem.3 4 cm daha yukarıda çünkü teknik verilerde.
178 sanırım boyun bence M olması sana uygun olucak gibi geldi hadi hayırlısı..

• Beğen
@Abdülsamed AKBULUT

inşallah diyelim kardeşim :)

@emre gülaydın

çok saolun emre bey..

Ben 1 hafta önce verdim siparişi.Sistemden baktıklarında gelecek ilk partide gözüküyordu, gelecek hafta teslim etme sözü verdiler. Yalnız sadece siyah vardı SL1 M, siyahı hiç sevmesemde mecbur siyah aldım. SL1 L boylarda sıkıntı vardı, eğer L isteseydim fabrikaya sipariş çekmemiz gerekir dediler, seni bekletmeleri normal.

Kadrolar aynı derken Flash kadrosuyla, Trail kadrosunun aluminyum özelliklerini kastettiysen maalesef aynı değil. Flash 2-3 tık ötede.

@Gökhan S.

tabi sadece aliminyum serisinden bahsediyorum.aynı kadrolar diye biliyorum hatta neredeyse eminim.bb30 orta göbek dışında aynı sanırım..
bu arada bende telefon açtığımda siyah L şu an stokta var istermisiniz demişlerdi :p ama sırf renk yüzünden trail sl2 mavi değil sl1 beyaz aldım.

BB30 orta göbek farkı da ciddi bir fark kanımca..

@burak özgün

Flashlar Smartformed Alloy, Traillar optimized alloy şeklinde geçiyor. Bu isimlerin yanına +Cannondale koyarak bir googlelayın. Gözle görmek istersen de boyun bölgesinde boru çaplarına ve kaynağına dikkatlice bak farkı göreceksin. Flashların bu kadar pahalı olmasının sebebi kadrosunda kullanılan teknoloji.

• Beğen
Bisikletiniz çok güzel güle güle kullanın. :) Fakat bu leftylerde ön tekere yandan çarpacak bir darbede daha kolay hasar görmez mi? Benim merak ettiğim bu.

• Beğen
Öncelikle hayırlı uğurlu olsun. Çok güzel bir bisiklet. Tekerin toz görmesin diyemeyeceğim:) Zaman zaman bu lefty ile ilgili deneyimlerini tarafsız olarak yazarsan, benim gibi lefty düşünen arkadaşlara çok yardımcı olmuş olursun. Ayrıca bir de cahil soru sorayım: Senin lefty maşa kilitlenebiliyor mu? Yani istersen kazık maşa olarak kullanabiliyor musun? Bir şey daha: ikili anakoldaki dişliler 38 e 24. Üçlü anakollarda bu genelde 42 /32/24 olur. Sorum şu: Sen ön tarafı en büyük dişliye aldığında hız konusunda sıkıntı çekiyor musun? Bu sorularıma konuya vakıf herhangi biriniz de cevaplarsanız mutlu olurum. Şimdiden teşekkürler.

• Beğen
Özür dileyerek lockout ile ilgili sorumun cevabını aldım. Youtube amcamdan. İlgilenenler için link: (link)

• Beğen
Sezer, Toprak, Berksan...çok teşekkürler.

@denizbaklaci

Deniz bey, teşekkürler. Lefty her ne kadar görüntü itibari ile göze pek hoş gelmese de kullanım olarak daha iyi. Çok daha hafif ve arazi koşullarında tepkisi güzel. Siz gerçi bulmuşsunuz ama kilitlenmesi amortisörün kafasındaki kırmızı-mavi butonlardan oluyor.

Hız konusuna gelince, bu bisiklet hız için dizayn edilmemiş, asıl özelliği araziye uygun olması. Bu yüzden ikili aynakol kullanılmış ve büyük dişlisinin çapı ufak. Ama bisikletin 29er olması ve hafif olması da hızlanma için çok büyük artı. Aynakolun ufaklığını bu gibi artılarından kapatıyor ve 2x10 a aldığınızda 40-45km yi görebiliyorsunuz çok rahat. Dizim rahatsız olduğundan çok fazla zorlayamıyorum ama bu hızların da üstüne çıkılabilir.

Cevaplar için teşekkürler. Düz yolda mtb için 40-45 km hız hiç fena değil. Tekrar hayırlı olsun bisikletiniz.

@denizbaklaci

teşekkür ederim.

Geri