Scudo Sports

Nihayet....2013 Cannondale F29-1 Lefty

@Kadir Altuntaş

çok saol kadir abi..

Scudo
öncelikle hayırlı ve uğurlu olsun..kazasız sorunsuz uzun yıllarca umarım kullanırsınız.
bu konuyu açtığınızı görünce çok heyecanlandım çünkü bende 20 ocakta sanıyorsam cannondale trail sl1 29er beyaz sipariş ettim..ama benim bisikletim henüz gelmedi:mad:
http://img812.imageshack.us/img812/9734/0013678cannondaletrails.jpg

bide sanırsam L beden almışsınız..boyunuzu ve kilonuzu öğrenebilirmiyim??çok arada kaldım M yada L diye ama bende sonunda L olarak sipariş ettim..umarım beni üzmez.benim boyum 1.82..

• Beğen
Tepkiler: Oguzhan.Pilgir
Hayırlı Olsun Kazasız Belasız Binersiniz İnşallah

Ağırlık gerçekten süper bundaki en büyük pay lefty maşa ve kadronun bence :)

• Beğen
Bisiklette beyaz renk en sevdiğim reklerden ikincisi.( Birinci kırmızı ) Güzel makina olmuş. Güle güle pedallayın.

• Beğen
@burak özgün

Teşekkürler Burak, senin de bisikletin hayırlı olsun o zaman :) Bisikleti sipariş ettikten sonra bekleme aşaması zor gerçekten, Allah sabır versin diyim :)
Kadro seçiminde "L" almakla çok doğru karar vermişsin, "M" alsaydın küçük gelecekti, benim de boyum 1.82, "L" kadro tam bize göre. Ama benim anlamadığım sen bisikleti nerden aldın ki? Cannondale'i Delta Bisiklet satıyor ve hiçbir Delta'da 1.82 boyundaki birine "M" kadro aldıracaklarını sanmıyorum, seni mutlaka "L" ye yönlendirmiş olmaları lazım.

• Beğen
Tepkiler: burak özgün
@Berat Öztürk

Çok saol Berat. Cannondale'in hafifliğindeki en büyük pay öncelikle kadrosunun, çünkü Delta Bisiklette söylediklerine göre Cannondale'in diğer markalardan farklı olan özel bir alüminyum işleme tekniği varmış, Cannodale'in alüminyum kadrolarının ağırlığı neredeyse Karbona yakın. Örneğin benim bisikletin kadrosu ile aynısının karbon olanı arasında sadece 150-200gr fark var. Ayrıca Lefty maşa da çok büyük etken tabiki, ortalama bir maşadan 1kg kadar hafif çünkü.

@Burak ÖZBEK

Teşekkürler Burak Özbek. Benim en sevdiğim ilk iki renk de beyaz :))))

çok teşekkür ederim antalya delta bisikletten satın aldım..
29'bisiklet orda mevcut değildi,yanlız corratech superbow vardı.onlardında kadro biraz garip 44 cmlik vardı sanıyorsam onlada tam anlamayadım.yüksek ama kısa farklı bir yapısı var.kısaca 29' olması beni biraz şaşırttı bundan önceki bisikletim merida tfs500 26' 18' M 46cm diye geçiyordu.markalarında biraz değişiklik gösteriyor tabiki.bu kadro tam olarak 47.5 yani 18.5 inç olarak geçiyor..
çoğu marka 17 19' diye artık satıyor haliyle 17 bize küçük gelicekti.

@burak özgün

17" kesinlikle küçük gelirdi, 17" "M" ye tekabül eder ki bu da 1,70-1,75 boyundaki kullanıcılar içindir. Sen onu alsaydın çok yanlış bir seçim olurdu. Superbow'a bende baktım, kadrosu değişik ama güzel bir bisikletti, fakat çok ağırdı, tahminimce 15kg rahat vardı o bisiklet.

@Oguzhan.Pilgir

çataldan döndüm diyebilirim M siparişi veriyordum az kalsın,ve çok üzülücektim.bunu senden duymak içimi rahatlattı çok teşekkür ederim.evet superbow a herkes ağır diyor.özellikle kadrosu çok güzel ama ağır,üzerine dünyanın malzemesini taksam anca senin bisikletin ağırlığını elde ederim.tahminen 13.5 14 kilo arasındaydı.karbonlar hakkında ama bir bilgim yok

@burak özgün

Neyse geçmiş olsun, iyiki "L" almışsın, ama hala sana Delta'da nasıl "M" aldırıyorlardı anlamış değilim :)

@Oguzhan.Pilgir

yok yok onlarda aslında M al demediler ama L da al demediler.29 satışı tabiki 26 kadar değil o yüzden sipariş olucağınada bakaraktan pek risk almadılar.yerden yüksekliği göze alınca biraz yüksek oluyor tabiki 29'..
çoğu insanın 29' hakkında pek bilgisi yok bunu 1e1 gördüm.
Son bir şeyi merak ediyorum jantları değiştirmeden ince şehir bisikleti lastiği 'merida crosway in' kullandığı lastikten bahsediyorum tabiki,hafif arazi lastiği takabiliyormuyuz ?? anladığım kadarıyla 28' jant,lastikle birlikte ölçülünce 29' olarak geçiyor..

@burak özgün

takılabildiğini söylüyorlar ama ben denemedim, birde neden ince lastik takmayı düşünüyorsun ki? mevcut lastiklerin seni idare eder bence, tamam ince lastikli bir şehir bisikletine göre biraz daha fazla yorulursun ama lastik çapının 29" olması da en azından 26lara göre avantaj. Bence gerek yok hiç elleme, ayrıca MTB kadrosunda ince lastikler hiç güzel bir görüntü vermiyor.

@Oguzhan.Pilgir

biraz merak bide ömrünün en az %80i asfaltta geçicek.zaten ya ince bu bahsettiğim hafif arazi lastiği yada 2.2 istiyorum ortası yok yani:D.bendeki 2.0 olarak gelicek..ama zaten dediğin gibi 29' avantajını kullanalım.tekrardan hayırlı uğurlu olsun alınca bende paylaşırım.

2.0 ideal bence, hiç bozma derim.

Oğuz abi şu bisikleti kafama soktun yazın bende bundan almaya karar verdim sen ne kadara almışdın abicim

@Oguzhan.Pilgir

sohbeti görünce ben de dahil olayım istedim çünkü bende 29er trail sl 1 siparişi verdim.

Benim boyum 1.78. Delta'da L ve M'yi deneme şansım oldu, açıkçası bana M daha rahat geldi. Şu an ki 26" bisikletimin boyu L. Bir mezura alarak sele-boyun, 2 teker arası dingil mesafesi, sele en üstteyken ölçümlerini de yaptım ve eşit olduğundan M'ye karar verdim. Yurtdışı takip ettiğim forumlarda da 26" bedeninizin bir altını alın derler.

Ben bisikletimi asfalta hiç değdirmiyorum diyebilirim. Bunny hop, çok dik inişler, keskin dönüşler vs için L bana çok büyük gelecekti bunu hissettim.

Boyu 1.80 olan arkaaşıma da M SL2 aldık. Geçen pazar biraz turladık, M tam bedeniydi bize göre.

Ayrıca Flash Alloy 1'i de deneme şansım oldu, hakikaten gidişi çok güzel bisikletin. Pedal kuvvetini bir yol bisikleti gibi tekere aktarıyor. Bütçem olsaydı düşünmeden alırdım.

• Beğen
@Abdülsamed AKBULUT

Abdulsamet kardeşim, bu bisiklet 29er, eğer boyun 1.80 civarı ve üstü ise (görsel açıdan) çok daha uygun oluyor, 1.80in altında isen 26 jantlara bak derim.

Ben İzmir Delta'dan aldım, bisikletin fiyatı 2.649 Euro.

@Gökhan S.

Gökhan, haklısın, bisiklet alırken aslında ölçülere tablolara vs çok da bakmadan gidip oturup deneyip vücudunuza en uygun olanını almakta fayda var. Bende ilk bisikletimi alırken M kadro denemiştim, ufak gelmişti. Bu sanırım tamamen boy ile alakalı değil vücut yapısı ile de alakalı.

Senin aldığın bisiklet de çok güzel, bundan önce ben de SL serisi kullanıyordum, SL serisinin kadrosu da çok muntazam. Ama "Bunny hop, çok dik inişler, keskin dönüşler" şeklinde bisiklet kullanıyorsan keşke bütçeyi biraz daha zorlayıp Lefty maşa alsaydın, Lefty nin arazi performansı emin ol çok farklı, özellikle sağa sola keskin dönüşlerde Lefty inanılmaz. Yanlara keskin dönüşlerde normal maşalar bir noktadan sonra hareket kabiliyetini kaybediyor ve sabitleniyor, bunun sebebi maşanın yattığın taraftaki amortisörü ile diğer taraftaki amortisörün birbirine uyumlu hareket edememesi. Lefty de böyle bir olay yok doğal olarak. Bu nedenle her koşulda, ne kadar zorlarsan zorla süspansiyon yine görevini yapıyor.

Geri