Scudo Sports

ng650 - attırıcıyı değiştirmek istiyorum

tarık akman

Daimi Üye
Tepki
52
tourney attırıcı var. ben deore yada acera alsam, başka değiştirmem gereken parça var mı? yani attırıcı değişirse dişlilerin veya başka bir parçanın daha değişmesi gerekir mi?

Scudo
Tourney 7 vites sistemidie.Deore ise 9 bunun için aynakoldan tutun rubleye kadar bir çok parça değiştirmeniz gerekir.Benim size tavsiyem acera takmanız.Çünkü acera 7 vitese uyumlu.Sadece bir acera arka arttırıcı alıp bisikletçide ayarlatırsan senin için daha iyi olur.

• Beğen
Tepkiler: tarık akman
tarık acera 7 değil 8li sistemdir.. google dan rahatça bilgi edinebilirsin.
7 li sisteme uygun olarak tourney in bi üstü olan altus var.. ama çok büyük bi fark yaratacağını pek sanmıyorum..
8 ya da 9 lu sisteme geçmek bir çok parça değişimi gerektirip sana biraz masraf çıkarır..
bence biraz para biriktirip ng650 den sonra 8 ya da 9 lu sistemi olan bir astro modeline geçebilirsin :)

• Beğen
Tepkiler: tarık akman
Hayır ben çok inceledim acera 7 vites uyumlu.Bir nevi altus gibi.Bilgilere girip baktığımda altusta acerada 7-8 uyumlu yazıyor.Deore 9 yazıyor.Hatta istiyorsan forumda bir arkadaş 210v diye konu açmış oradan bakabilirsin...

@başar akten

@Lütfü Ekşioğlu

peki sizce tourney'den acera'ya yükselttiğime değer mi? :rolleyes:

Ben salcano 210v kullanıyorum.Ondada tourney var ama tx55 ng650 deki tx31

Bendeki bir üst model tourney ama MAŞALLAH tıkır tıkır işliyor.

Daha öncede bir arkadaşım geçti tourneyden aceraya aralarında fark olduğunu söyledi.

benden sana tavsiye o işe hiç bulaşma. bende ng 650 kullanıyorum. deore yapayım dedim.. tanıdığım bir bisikletçi en az 250 tl masraf çıkar hiç girme dedi. o 250 tl'yi ng 650'nin üstüne ekleyip güzel bir bisiklet alabilirsin. model yükseltebilirsin. artı şöyle birşeyde var attırıcı bence gayet iyi değiştirmene gerek yok.

Zaten benim dediğim bisikleti al hemen arka arttırıcıyı değiştir değil.Ben bisikleti bu sene kullanacağım.Seneye sadece arka arttırıcıyı acera yapacağım.Fren vites kolları zaten acera.Yada daha fazla para toplarsam alivio veya deore ye terfi edeceğim.

beyler sram x4 de 7 uyumluymuş sanırım. o aceradan iyi diye biliyorum.

Lütfü'nün dediği gibi.Acera 7-8 vites ile uyumludur.Acera taktırabilirsin.Ancak neden parça değiştirme gereği duyuyorsun ? Tourneyde iyi bir attırıcıdır.Eğer bir ayarsızlık varsa bisikletçide yaptırabilirsin.Acera ile aralarında elbette hız olarak fark vardır.Fakat çok hızlı vites değişimleri yapmadığın sürece değiştirmeye gerek yok bence.Acera attırıcılar 30-35 tl elindeki parçada yeniyse yazık olur derim.

Erdi Arkadaşım haklısın ama tx-35 biraz kötü olabilir.Benim210v de tx55 var her saniye vites atmadığım için bir sorun yok.Tıkır tıkır işliyor.Ama bi alt modelde daha kötü olabilir.tavsiyem bu sene kullan seneye deore gibi bir sisteme geçersin.

tavsiyem bu sene kullan seneye deore gibi bir sisteme geçersin.
bu sene bisikleti kullan seneye bisikleti değiştirirsin çünkü ng 650 modifiye edilecek bir bisiklet değil;)

@Lütfü Ekşioğlu

lütfü kardeşim acera 8li sistemdir.. ben bizzat kullandım :)
8li sistem arttırıcıyı alıp 7li sistemde kullanmak zaten saçma olur :)
google dan araştırarak görebilirsin çok eski 7 li sistem acera var mı bilmiyorum ama son senelerde hepsi 8li sistem.

bana göre sadece aktarıcıyı değiştirmek bir sıkıntı çıkarmaz, çünkü vitesi değiştiren vites koludur, arka aktarıcı sürekli bir mekanizmadır. kol nereye çekerse oraya gider. sınırları arasında telin gerginliğine göre üst makara o ölçüye karşılık gelen bir konumda durur. üst ve alt sınırı ayarlandığı takdirde tourney yerine xtr taksanız dahi olur. ancak hem 7 vitesle kullanırsınız, hem de vites kollarınızdan dolayı istediğiniz randımanı alamazsınız. (şahsen denemedim ancak çıkarımlarım bu yönde)

kullanım alanınız neresi bilmiyorum ama şahsi görüşüm düz yolda ulaşım vs amaçlı kullanıyor ve performans gözetmiyorsanız vites konusunda herhangi bir modifiye yapmamanız üzerinedir. tourney bu işi yeterince görüyor. ancak arazide kullanıyor veya daha performanslı kullanmak istiyorsanız yeni bir bisiklet en mantıklısı olacaktır. ayrıca öyle bir kullanımda acera da çok işinize yaramaz.

@başar akten

Sedona 711 kullandığını biliyorum.Ondada acera var.Fakat şurada bir yanlış anlaşılma var.Sen acerayı sadece 8 li sistem için yapıldı diye biliyorsan yanılıyorsun.Acera hem 7 hem 8 vites için yapıldı.Bütün acera arka arttırıcı satan yerlerde ve sitelerde arka ruble 8-7 uyumlu yazıyor.

Benim bildiğim uyumluluk şöyle oluyor

Tourney 6-7 sisteme uyumlu(Ama hangi tx modelleri uyumlu bilmiyorum
Altus 7-8 vitese uyumlu.
Acera 7-8 vitese uyumlu.
Ondan üstünü saymaya gerek yok bütçeyi aşar. :D

• Beğen
Tepkiler: başar akten
(link)

http://www.muratoglubisiklet.com/upload/editor/cache/data/shimano_acera_arka_vites-340-70x66.jpg

Vites:7-8

En büyük dişli:34D

En küçük dişli:11D

Zincir uyumluluğu: Hg-50

Ortalama ağırlık: 330 gr

• Beğen
Tepkiler: başar akten
Geri