18" alın.Çok zor koşullarda kullanmayacaksanız 18" te daha rahat edersiniz.Bende 1.78 im birçok bisikletçi abimize sordum herkes 18" tavsiye etti.Aralarında da düşündüğünüz kadar büyük farklar yok zaten...
siyah ı mat deil bildiğin piano black gibi parlak yani söyle düşün 303SD nin kadrosuna SRD toplamak yani bi fark yok SD le arasında...
monstermania abimize su sekilde katılıyorum kendimden örnek veriyim ben bisikleti alalı 4 gün olu ve bisikletle merdivenlerden iniyorum olmadık patikalardan geçiyorum geçtiklerimin dahada zoru olsa ordanda geçicemm ama bulamadım eğer butarz teknik ve kontrollü inişler veya geçisler yyapıcaksan 16 ama çok o kadar zorlamam en kötü bi patika bigi yoldan geçerim faln diyosan 18 al çünkü benim eski bisikletim 18" ti ve bana biraz büyük geliydu rahat edemyordum...
eğer bi salcano bayisine gitme şansın varsa gör bi üstüne bin öyle karar ver sonra yine internetten alırsın
Bisiklet beni hayırladı pazar günü ameliyat oldum xD
Cumartesi günü kentorman gezisine gittik ve bana yetmedi tek başıma pazar günü gittim balkon denilen yüksek bir yer var oraya çıktım bisiklet parkurlarından geçtim bir şey olmadı dönüşde basketbol oynarım diye ogü ye döndüm kapıdan girdim ve yokuş yukarı çıkarken bisikleti tümsekten geçirirken gidon sola doğru kırıldı sağ kolumun üstüne düştüm..(dikkatsizlik ve yorgunluktan) ogü de olduğum için 5 dk sonra acil servisteydim müdahele ettiler ve akşamına da ameliyat oldum 2 kemiik birden kırmışım yeşil dal kırığımıymış neymiş kolum baya yamılmştı...Sağ kolumda 2 demir ve kocaman ve dikiş bunların üzerindede yarım alçı ve sargı bezi var (çikolata reklamı gibi oldu enfes fıstık üstüne karamel ve çikolata gibi ) 2 günde bir doktorlarda ki sağlıl ocağına gidip pansuman yaptırıyorum..Olay üzerine babam bisiklete 100tl veren olursa satıcam dedi bende en az bi 600 gideri var dedim (kolum kırıldıktan 20dk sonraki gelişme xD ) ama satmadı en kısa zamanda iyileşmeyi planlıyorum..
@gvenc_mtb
(link)
link teki açıklamada 9 lu sistem olduğundan bahsediyor. Rublenin 8 li olduğunu biliyorum. 9 luya çevirsek rubleyi sistemin 9 luya geçebileceğini tahmin ediyorum. bilgisi olan varsa :
geçmez çünkü X-5 lerin iki çeşidi var 8 olan ve 9 lu olan...
benimde aklıma geldi ama sonra aklıma vites kolu geldi vites koluda 8e kadar yazıyo yani 9lu sisteme geçemiyoruz bi ruble değiştirmekle...
ama bu bisiklete X-5 bence yakışmıyor ben bakalım bu yaz maşayı ve çekiş sistemini tamamen değiştirmeyi düşünüyorum... yazın çalışıp en azından maşa ve componentlerin parasını çıkartırsam diğer yaza kadar hiç birsey olmaz ççok iyi olur..
öncelikle bisikletiniz hayırlı olsun güle güle kullanın inş kazasız belasız,
teknik servis için Salcanonun sitesinde bulabileceğin teknik servislerine gidebilirsin varsa
ikinci olarak bu konu beni 303SRD hakkında çok aydınlattı, kadro konusunda özellikle, benim boyum da 178 cm ve 18'' mi alsam 16'' mi alsam karar veremedim ( hala aydınlanmamış gibi duruyorum ) Arazide de kullanırım diye düşünüyorum çünkü şuanda bisiklete aç bir durumdayım sanırım tavsiyeniz 16 olacaktır ? a)evet b) hayır
Ayrıca 16'' olması herhangi bir sağlık problemi yaratır mı veya ileride kadroda bir soruna neden olur mu acaba ??
arkadaslar ayna kolda sorun var ve tehlikli bi sorun...
dişlinin olduğ deilde diğer kolun vidası sürekli gevşeyip kolun düşmesine neden oluyor...
olabilecek en sıkı şekilde kapatıyorum ancak yinede gevşiyor ne yapmam gerekir.?
Dişlinin olduğu taraftan çıkan tarafa doğru vurun çıkan tarafa biraz daha çıkıntı oluşur 5 numara alyanla kolu iyice açın sağ ve sol kollar birbirine simetrik olucak şekilde takın ve sıkın...Olmazsa garantisi var zaten