Scudo Sports

Nexus 8 ve üçlü aynakol

Tepki
0
İsim
Ahmet Hasdemir
Bisiklet
Diğer
Arkadaşlar merhaba,
Bisikletime göbekten vites nexus 8 taktırdım. Ön dişli 3 yaprak, büyük dişlide çalışıyor sadece, diğer orta ve küçük dişlide zincir dişli attırıyor. Rampada en azından orta dişilye almak istiyorum ama olmuyor. Zincir gergi aparatım sadece büyük dişlide işe yarıyor. Forumda çok aradım ama denk gelmedim. Bu konuda başarılı olan arkadaşlar var ama nasıl yaptıklarını bulamadım. Yardımcı olursanız memnun olurum.

Dosyalar

• F6CB8B62-0ADE-4AE3-93F3-DB26991AD0D0.jpeg
    F6CB8B62-0ADE-4AE3-93F3-DB26991AD0D0.jpeg
    297,8 KB · Okunma: 101
  • 70C5BB9A-2140-4321-B6E8-C03E8329386D.png
    70C5BB9A-2140-4321-B6E8-C03E8329386D.png
    208,4 KB · Okunma: 97
Scudo
Attiricida tek yaprak disli var iki aynakol kullanin daha iyi olur zincir baklasindan eksiltin yoksa fazla geliyor zincir diger yapraklarda

Aradığınız kişi @ozgurgokalp kendisi nexus sistemi üçlü aynakolla kullanmıştır

Arkaya normal aktarıcı ile birlikte vites degistirici kol takıp , ön ayna disli degistirdiginizde arka aktariciyida ayarlamak sureti ile zinciri yönlendirmek gerekiyor.
Arka kısımda kullandığınız zincir gergisi tek aynakol yaprağı olan sistemlerde çalışır.

Foruma pek zaman ayıramadım bu ara kusra bakmayın. Zincir gerginiz sabit eksende duramıyor olabilir. Ben normal bir aktarıcının alt üst sınır vidaları ile oynayarak sabitlemiş ve o şekilde kullanmıştım. Hiç zincirim atmamıştı. Sizin zincir gergisi sanırım zincirin bolluğunu yeteri kadar alamıyor ve vazifesini yerine getiremiyor.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Teşekkür ederim Özgür bey. Baktıracağım.

Özgür bey merhaba,
Yaptıramadım maalesef. Zincir gergim sadece büyük dişlide çalışıyor. Nasıl yaptığınız konusunda sizinle telefonda konuşabilirmiyiz?

Geri