Scudo Sports

Nereden geliyor bu çıt sesi???

@harun tınas

pedal çevirdikçe kalçadan seleye bir baskı olur. sele borusuna ince kum toz parçacıkları girerek sürekli ince çıtırtılar çıkmasına sebep olur. benim başıma gelmişti sele borusunu sildikten sonra geçti. gidon boğazında aynı ses olmuştu bi ara. gerçekten rüzgarla çok ince kum taneleri doluyor bisikletin hiç beklenmeyen yerlerine. sele borusunu çıkartıp kadro içini ve sele borusunu temiz bir bezle silmeni tavsiye ederim. pedalların ayna kola giren kısmınıda silip yağlamayı deneyebilirsin, rubleyi zinciri temizleyebilirsin. daha bir çok neden olabilir bunlar sadece bir kaçı.

Scudo
Tam böyle sağ kadro kulağını aşağı indirdiğimde geliyor böyle arada canı isteyincede gelmiyor şaşurdum vallahi

Hocam kadro kulagini nasil asagi indiriyorsun anlamadim[emoji4]

@ERCAN CEBECİ

Yav kadro kulağı nereden çıktı :D aynakol diyecektim aklım oraya gitmiş pardon.

Bende bir yarum atayım pek yazmam ama aynı sorun bende vardı uzun uğraşlar sonunda buldum sorun arka jant tellerinden biri idi gevşek olunca ağırlıkdan dolayı diğer tele esneme yapıyordu genel olarak hepsini sıktım çeyrek tur kadar ses gitti birde onu deneyin genelde rampa çıkarken daha çok ses geliyordu bende kolay gelsin

Aynakoldan geliyor ise orta göbek problemli olabilir, göbek ömrünü tamamlamış veya sadece gevşemiş olabilir. En iyisi söküp yatağı temizleyip tekrar takın. Gerekli aletler varsa 10 dakikanızı bile almaz.

@MertAG

Durum anlattığınız gibiyse pedallarınızda bir sıkıntı yok sıkıntı seleborusunda.

Alüminyum kadro - Alüminyum sele borusu kullanıyorsanız kaçınılmazdır.Boyunuza göre ayarladığınızda seleborusunun içeride kalan kısmını tespit edin borunun oradan aşağısına hafifçe gres yağı sürüp kadronun içerisinide hafifçe gresleyin takın sele kelepçesi ile sabitleyin dışarıya taşan gres olursa peçete ile temizleyin. :mlk:

İlk bir bisikletçiye gittim yolda falan bırakmaz dedi kardeşim yolda kalayım sıkıntı değil benim sürüş zevkimi öldürüyor dedim şöyle bi bakar gibi yaptı pek sallamadı dediğim bisikletcide 10 tane firmanın belki yetkili servisidir sonra bende tamam dedim çıktım sonra süre süre benim mahallemin yurdumun gözü pek karnı tok mahalle pisikletcisine gittim adam canavar gibi ilgilendi pedalları falan yağladı orta göbeği yağladı baktı ben bir tur atayım geleyim bakalım olacakmı gene dedim hemen olmaz biraz sürmen lazım dedi olmazsa yarın gel gene hallederiz dedi ücret dedim lafımı olur dedi hakikatende öyle oldu ilk 10 dakika gene gelmeye başladı ben fıttırdım sonra bir baktım tak diye geçti hay dedim senin elini ayağını öpeyim bu esnafları destekleyin destekletin... :bira::bira::bira:

O ses hep orada. Şimdilik saklanıyor; ama yine gelecek merak etme. Ondan asla kurtulamayacaksın...

• Beğen
Tepkiler: Birtan Kolburan
@Halil EROĞLU

Şimdi konuştum gelince seni arayacağını söyledi :D.

yav bu çıt sesi dün yine peydah oldu dedimki artık bundan kurtuluş yok .Bende artık bu sesle yaşamayı öğrendim hatta o kadar alıştımkı o çıt çıt sesine eğer çıt çıt sesi gelmiyorsa bisiklette bir problem var galiba diyorum

Geri