Scudo Sports

Nerde Yanlış yapıyorum?

Tepki
3
Merhaba..

Bundan 4 ay kadar önce kilo problemlerim yüzünden sıkıntılı durumdaydım.. Bu siteyle de bu sayede tanışmıştım.. 4 ay önce 85-86 kiloydum şuanda 73.. 2 aya yaklaşık süredir bu kilodayım.. ideal kiloma ulaştım artık kilo sıkıntım yok.. Ne kadar güzeLmiş mağazadan "m" beden alıp olucakmı olmıcakmı diye kara kara düşünmeden alış veriş yapmak.. =) NasıL kiLo verdim?

1) Yaz tatilindeyken haftada en az 2-3 gün sabah 8 9 arası kalkıp koştum.. en başta bu 15 20dk arası,daha sonra 45 dk oldu..
2)Belli bir programa göre diyet yapmadım.. Komple bütün yeme alışkanlıklarımı değiştirdim..
3)Sebze,meyve bolca tükettim.
4)Az ve kaliteli yemek yedim.
5)ilk 1 ay kilo veremesemde sonuçlarını almaya başladım 1 ay sonunda ve negatif düşüncelerden kurtuldum.. İnanın çok işe yarıyor..
6)Miskinlik yapmadım. Üşenmedim çoğu yere yürüyerek gittim.
7)akşam 7 den sonra sadece meyve yedim..
8) en başta sadece sabahları 2 dilim kepekli ekmek yedim bu daha sonra 1 e düştü.. Artık "hiç" ekmek yemiyorum..
9)Makarna çok nadir yiyorum..
10)İlk 1 ay kiLo vermesemde yıLmadım bütün bu yazdıklarımı harfiyen uyguLadım..

Sonuç
1)85 kg dan 73 kg..
2)Göbeğim 94cm ken şimdi sabahları 74 gece yatmadan önce 78 cm.
3)bacakLarım,kaLçaLarım inceLdi..(öLçmedim)

Bütün bunLara rağmen Garip bi sorunum var..

Son 2-3 aydır kabızım ve şiddeti artıp azalsada tam olarak düzelmiyor..

Sürekli LifLi gıdaLar tüketiyorum ancak eski halime dönemedim

Eskiden kilolu iken hergün tuvalete çıkardım ancak bu alışkanlık değişti

şimdi 2 3 günde bir tuvalete çıkabiliyorum oda bazen çok sinir bozucu olabiliyor..

Fitil,krem herşeyi denedim kesin çözüm bulamadım..

Artık hayatım boyunca bunu çekicekmiyim?

Belkide yanlış yaptığım bişeyLer var..

Ne yapmam Lazım?

• Beğen
Tepkiler: burhan ceylan
Scudo
Sabah kahvaltıdan 1 saat önce 1 bardak su iç ve 3 adet kuru kayısı ye. Kayısılar sarı renkli olanlardan değil koyu renklilerden olsun. Oldukça işe yarıyor.

• Beğen
Tepkiler: Ferhan KaraGöz
Merhaba
Çay içiyorsanız azaltın. Sabahları kahve de tuvalete gitmeyi kolaylaştırır çoğu zaman. Bolca su için ve suca zengin gıdalar tüketin.Bir de yağı çok azalttıysanız ondan da olabilir, yemeklere tabağınıza biraz zeytinyağı ekleyin.
Karın egzersizleri yapın, mekik vb gibi, bunlar iyi bir sindirim ve boşaltım için gereklidir.
Durumunuzun vücudun geçirdiği değişim sonucu geçici bir dönem olduğunu düşünüyorum. Azalan yemekle beraber tuvalet ihtiyacının azalması gayet doğal rahatsızlık vermediği sürece...

• Beğen
Tepkiler: Bülent ÖZER
birde öğün olarak salata yiyorsanız, pişmemiş sebzenin en zor sindirilen şey olduğunu söylerler. marul domates vs....

• Beğen
@Ferhan KaraGöz

öncelikle azminden dolayı tebrikler kabız sorunun için sana sinameki otu veya çayıda satılıyo aktarlarda yemekten önce bunu iç bi bardak sorunun halolur kesinlikle.

• Beğen
@Ferhan KaraGöz

merhaba..
kabızlıgını kefir içerek düzenli bir şekilde çözersin..hem sağlık açısındada çok faydalı..bir dene derim ...
ben saban akşam bir bardak içtim 1 ay boyunca çok faydasını gördüm..

• Beğen
Akşam yemeklerinde mutlaka yedikleinizin yanına özellikle çoban salatasını ekleyin. Mümkünse salataları yemekten önce tüketmeye bakın. İçindeki malzemeler domates, salatalık,sivribiber,maydanoz,limon, soğan, sirke ve yağ bağırsakların hareketlenmesini sağlıyor. Her akşam yemeklerinizin yanında çoban salatası yemeyi alışkanlık haline getirdiğinizde bu sorununuz ortadan kalkacaktır.

• Beğen
@Hakan Yazman

Evet yağı çok azalttığım gerçek..Salataya bile çok çok az koyuyorum..
Tekrar hergün mekik çekmeye başlıcam..
ve umarım dediğiniz gibi değişim sonucu olan bir süreçtir bu..

Tavsiyeleriniz için teşekkürler.

@ilkerikier

bunu bilmiyordum.. Öğün olarak salata yemesemde her yemekte yiyorum ve yediğim zamanda bolca tüketiyorum.. Dikkate alıcam tavsiyenizi teşekkür ederim.

Arkadaşlar fazlasıyla ne yapman gerektiğini söylemişler zaten.. Yinede ekleyim, yağ tüketimini çok düşürme. Salataları zeytin yağı ile tüketmeye çalış ve et tüketiminde ağırlığı biraz balığa doğru kaydır. Önemli bir konu daha var; pozitif düşünce. Hiç bir problemin yokmuş gibi düşünmen tahmin ettiğinden çok daha etkili olacaktır..

@Güney Tuncer

Pozitif düşünmenin her konuda ne kadar faydalı oldugunu biliyorum söylediğiniz kesinlikle doğru.

Arkadaşlar ne gerekiyorsa söylemiş. Sonuçları paylaşmanızı rica edederim.. Umarım eski düzeninize kavuşursunuz. Acil şifalar dilerim...

• Beğen
Merhaba Ferhan,
Öncelikle geçmiş olsun.
Arkadaşlar oldukça detaylı bilgi vermiş. Bir ekleme de ben yapmak isterim. Marketlerde satılan müsliler sorununa büyük ölçüde çözüm olacaktır. Yağsız ılık veya soğuk sütle karıştırıp sabahları yersen hem günlük besin ihtiyaçlarının çoğunu karşılar, hem de sorununun iyileşmesini sağlar. İçinde kuru üzümden duta, kayısıdan elma kurusuna ve yulafa kadar pek çok besin olduğundan hem günlük besin ihtiyacını karşılar, hem de kalori yağ ve karbonhidrat değeri açısından kilo almana neden olmayacak ve spordan önce enerji verecek bir formül olur. Markette çikolatalı, meyveli, ballı gibi çok çeşit müsli göreceksin eğer bulursan Eti'nin light müslisini almanı tavsiye ederim. Hatta bunların olduğu rafta bulunan hazır yulaf kepek gibi maddelerle kendin müslünü biraz daha zenginleştirebilirsin. Sağlıklı günler dilerim. Umarım en kısa zamanda düzene girer.

• Beğen
@umutkahraman

sinemaki düzenli kullanılacak bişey değil aman dikkat. bağırsak içindeki mukozayı( kayganlık sağlayan tabaka)da söküp atıyor işi daha bi zorlaştırıyor. hakan hocanın dediği gibi gıdalarda yağ olayını abartılı derecede azaltmış olabilirsiniz buda kabızlığı tetikleyebilir. şarlatan diyetleri hariç adam gibi diyetlerde her besin gurubu dengeli dağıtılıyor ve içinde mutlaka yağda oluyor. örnek olarak 1900 kalorilik standart (gazi ünv. hast. diabet ve obezite bl. verdiği) diyet içinde günde 5 tatlı kaşığı zeytinyağı-sıvı bitkisel yağ var.

azminden dolayı tebrikler bende senin gibi kilo verdim vucut değişim yaşadığı için sanırım bende o sorunla karşılaştım öncelikle nelerin yararlı ve zararlı olduğunu bilgi,len daha sonra vücut yeni halini benimseyinçe işler yoluna girecektir

tüm arkadaşlar doğru şeyleri söylemişler.banada ara sıra böyle oluyor ama genelde katı,yağsız ve kuru yiyecekler yediğim zamanlar oluyor.sabahları kahvaltıda açık çay kahvaltıdan ve tüm yemeklerden sonrada bol su için bence baya işe yarıyor birde kuru kaysıyı tavsiye ederim.

3 günde bir tuvalete gitmek anormal değildir.Sadece sizin alışkanlığınız değiştiği için size öyle geliyor.Merak etmeyin.
3 günde bir ile günde 3 tuvalet arası normaldir.

Geri