Makarna , bulgur , konserve çeşitleri (barbunya , mısır , tonbalığı vs..) hazır çorbalar, kurutulmuş gıdalar , arada atıştırmalık kuruyemişler ve yeterli miktarda abur cubur. Tahin ve pekmez de vazgeçilmez kamp yiyecekleri arasında. Karlı kamplarda küçük bir kartopunun üstüne pekmez döküp yemeyi çok severim. (Kana en çabuk karışan yiyecek pekmezdir çünkü içinde doğal olarak saf glikoz bulundurur. ) Kamp uzun sürecekse ekmek yerine lavaş götürmek daha akıllıca olur çünkü ekmek çabuk bayatlıyor. İçecek olarak tang gibi toz şeklindeki içecek tozları , kahve ve poşet çay.
Efor sarfiyatı çok olduğu için uzun kamplarda aşırı derecede mineral kaybediyoruz bu yüzden vücudun elektrolit dengesi bozulabiliyor bu da yorgunluğa ve kıramplara yol açıyor bu nedenle mineral takviyesi almak kesinlikle gerekli. Kalsiyum sandoz tabletleriyle kalsiyum gereksiniminizini karşılayabilirsiniz. Mesela ben uzun kamplarda 1 litrelik matarama yarım veya 1/4 tablet atıyorum. Suda eriyen multivitamin ve mineral tabletlerini de kullanıyorum.