Scudo Sports

nefes alıp verirken yanma

Şerif Şentürk

Forum Bağımlısı
Tepki
749
Bisiklet
Scott
bisikletle giderken yokuş çıkarken ciğerlerimizde yanma oluyor bayağ aradan sonra bisklete binince oldu banada bunun önüne nasıl geçebiliriz bu bugünde başıma geldi çıkışı tamamladıktan sonra yarım saat içimdeki yanmanın geçmesini bekledim bide nefes alırken ağızdan almamalıyız sanırım

Scudo
nefesini burnundan alıp ağzından vermen gerekir(en azından beden hocası öle diyor:))

Bu genlelikle szon başında olan bir olaydır.Havanın soğukluğu etkiler.Ama asıl formsuzluktan olur form kazandıkça bu azalacaktır.Ciğerlerin açılması gerekiyor.

@jordansero

Şerif böyle durumda bol sıvı almak gerekiyormuş.Suyunu eksik etme yanından.O gün sprint attığımızda da 1 saate yakın geçmedi o acı.Çok farklı bir acı gerçekten.Ciğerler yanıyor ve kan topluyor sanırım ama bir iki güne geçiyor.

Hocam bendede ayni sorun var .
Havasoguklugu ve yuksek kadansta agizdan nefes alip vermek "cigerlerin degil bozgazin yaniyor tukurmek istiyorsu8n vb...
Eger hava soguksa agiz taraifini kapatan ama nefes alip vermyi engellemeyen Tulbent gibi bir seyle agzini kapat ,bu sayede soludugun hava isinir ve yanma onlenir .Yani ben boyle yapiyorum

• Beğen
Tepkiler: Şerif Şentürk
Tabii ki en sağlıklı nefes alma şekli burun vasıtasıyla olandır, burundan alınan nefesde hava burundaki tüyler vasıtasıyla filtrelenir ve geçtiği yolda ısıtılarak kullanıma uygun hale getirilir, yine bildiğim kadarıyla oksijen kullanımı burundan alınan nefeste daha iyi gerçekleşmekte. Elbette interval ve sprint gibi yüksek eforlu antrenmanlarda burun nefesi yeterli gelmeyebilir ama mümkün mertebe bilinçli olarak burun nefesine konsantre olmalıyız...
Ciğerlerin ve diyaframın ağrıması ise gelişimin doğal süreçleridir, ben de ilk başlarda özellikle soğuk havalarda yüksek eforlarda kan kokusu hissediyordum bazı başkaları da bunu yaşıyorlardı, bu da kısa sürede performans artışının bir yan göstergesi. Genel olarak vücudumuzun sistemleri mükemmeldir ve herşeye zaman içinde uyum sağlarlar (onları doğru bir şekilde desteklersek)...

Kondisyon seviyen ve performansınla ilgili,özellikle havanın soğuk olduğu günlerde biraz düşük dozajlı antrenmanlar yapmaya çalış ve ağzına kayakçıların kullandığı neopren kar maskelerinden tak. Bu yanma bisikletin dışında merdiven çıkarken veya ani koşman gereken durumlarda da oluyorsa bir kardiyoloğa gözükmende fayda var.Kazasız sürüşler, iyi antrenmanlar..

Geri