Scudo Sports

Nedir Bu Sprint?

Scudo
Herkes cok güzel seyler yazmis. "Sprint" kavraminin yol bisikletinde bugün ki yerine isaret etmis.
Sprint: pist bisikletciliginin disiplinlerinden birisidir. Fransizca " vitesse" sürat karsiligi. (Ayni kelime türkcede biraz mana farkiyla vites olarak kullanilmakta) Takim sprinti(olempik sprint) keirin ve saryo gibi sekilleri vardir.
Keirin' de her bisikletci pek cok turda depara kalkar ve herkes kendisi icin yarisir. Saryo(araba karsiligi) tek turdan ibarettir ve atletizmdeki 400m.(tek tur) yarisini andirir.
Olempik sprint 3 kisilik takim takip yarisidir.
Ilk sprint yarisi 1895 te Almanya' nin Köln sehrinde yapilmistir. En sonuncusu bu hafta Minsk' te yapildi.
Iste bu disiplinlerde kullanilan tekniklerin ve benzerlerinin, yol bisikletindeki uygulamalaridir yukarida anlattiklariniz. Pek cok yol bisikletcisi pistten geldigi icin, bu teknikleri kullanmaya baslamislardir. Bu sekilde de yol bisikletine maledilmis, ayri biri bisikletci türü, yeni bir taktik uygulama üremistir. Günümüzdeki örnekleri verilmis zaten, Sagan, Cavendish, Greipel. 80 li-90 li yillardan Olaf Ludwig, Djamouliddin Abduschaparov, Erik Zabel, ........... Cipollini, .......Petacchi,...... Boonen gibi cok meshurlari.

Sercan arkadasimizin3 yillik konuyu hortlatarak yaptigi hareket olsa gerek :-X

• Beğen
Tepkiler: turan kelleci
Sprint özelliğimizı nasıl geliştirebiliriz?

ilk olarak bacak kasi gelismis olmali bence ikinci olarakta sprint atarak gelisir derim :-D eger yasin +18 ise halterle falanda calisabilirsin.forumda bu konularda cok bilgili kisikldr var yeni bir konu acarak slrabilirsiniz.bolum saglik ve antreman olacak

@alperen48

üst bacak kaslarını geliştircenhttp://2.bp.blogspot.com/-ZsOsKYtOoHE/UBQojavJuWI/AAAAAAAAIK8/xopSYiF2Nvs/s1600/quad-580x435.jpg

Sana Sadece şunu söyleyeyim anlatılmaz sadece yaşanır Bisiklet 150-160 RPM de altında bir sağ bir sol yaparken ön lastikten gelen ses <3 30 kalkarsın bi bakarsın 70 olmuş uçuyosun o kadar güzel bir haz verirki insana ancak bu kadar anlatıyorum :) https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/541213_142468412597952_1072307965_n.jpg yanlız 70 km/h gibi deli bir hız görmek istiyorsan sadece pedala basma pedalı 360 derece çevir çektir daha hızlanırsın:)

• Beğen
Tepkiler: MehmetAliB.
finişte ne kadar sürat yapıyolar acaba, 60 gibi duruyo

@zekeriya usta

Sakatlanmadan önce ben yapıyordum abi sprintle 60'ı yarışın zorluğuna göre,hava koşullarına göre falan değişir ama benden hızlı olduklarına eminim:)

son kısmı bilmem ama cavendish bir yarışta 120 leri görmüş

@Ali.K

geçmiş olsun iyileşirsin inşallah ..
Yanılmıyorsam yarış ortalamaları, 47-55 arasında değişiyor gördüğüm kadarıyla, finişe hızlı giriliyor dediğin gibi daha fazla olabilir

Tek başına kaç yaptığının önemi yok. Ne kadar çabuk hızlandığın veya ne kadar süre sprinte kalkabildiğin diğer kıstaslar...

@emircan Başbuğ06

Düz yolda bisikletle 120'ye çıkılabileceğini sanmıyorum. Gereken kadansı hesaplarsanız görürsünüz.

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
galiba burda 100 e ulaşıyor.
(link)
ama sanki bi yazı görmüştüm 126 mı 127 mi ne yapmış bir yarışta ama düz yol olup olmadığını bilemem.

@emircan Başbuğ06

Bu fransa turunda iniş
düz yol değil

Önce bi hortlatiyim. Dün deneme yapıyordum . Uzun kıyafetlerin hepsi makinede olduğu için şort giydim. 40 km/h geçtikten sonra üşüyorum(dondum) .

Bu üşüme mevzusu sıcak havalardada oluyor mu ?

@mfmayliba
Sicak havalarda usume olmaz. Ayrica bu mevsimde artik sort ile de binilmez.
Ayrica 40 km'yi sanirim rampa asagi gectiniz. Duz yolda 40i gecebilmeniz icin epeyce bi efor sarf etmeniz ve bu efor sonucunda da isinmis olmaniz gerekirdi :)

Kısa mesafede en fazla gücü üretme sanatıdır.

@Kuzey Ege
Hocam.benim ustum hep usuyor, gogus kismim bir turlu isinmiyor, surekli faranjit oluyorum kışın :( bacak tamam da ust kisim donuyor :D

Geri