Scudo Sports

Neden tayt?

Scudo
@daymoonz
Hocam erkeklerde diz üstü caiz midir? Darlik otesinde bu konuyu da merak ediyorum?

• Beğen
Tepkiler: daymoonz
@daymoonz
Hocam erkeklerde diz üstü caiz midir? Darlik otesinde bu konuyu da merak ediyorum?
Hocam tartışmanın kapandığı bi ortamda böyle bir soruya cevap vermem doğru olmaz. arkadaşa verdiğim ilk yanıtta da belirttiğim gibi, buranın fetva sitesi olmadığını düşünüyorum demiştim. Buna cevap verirsem kendimle çelişmiş olurum.

Sorunuzun cevabına internet üzerinden ulaşabilirsiniz.

Herkesin günahı kendine, inanan adam neyin ne olup olmadığını biliyor ona göre hareket ediyor, inanmayanın da kendi hür iradesi hayatı, daha da uzatmanın manası yok...

Merhabalar. Öncelikle şunu belirtmek istiyorum; burası fetva merkezi değil, bisiklet sürücülerinin ve meraklılarının bilgi arayışı ve paylaşımında bulunduğu bir platform. Eğer konuyla ilgili gerçekten dinî bir merakınız varsa, araştırayım demişken cevabınızı da bulmuş olacağınızı düşünüyorum. Niyet okuması yapmak istemiyorum ama burada sormanızı da iyi niyetli bulmuyorum.

İlahiyat Fakültesi son sınıf öğrencisi olarak, sorunuzla bağlantılı birkaç örnek vermeye çalışacağım. Umarım anlaşılır.

"Sesinizi yükseltmeyin!" ama kimin yanında? "İsraf etmeyin!" ama nasıl? "İtaat edin!" ama kime? "Tayt giymeyin!" Ama niye? Sorulardan anlaşılacağı üzere, her şeyin bir sınırı var, Nisa Suresi 13. ayette de olduğu gibi "İşte bunlar Allah'ın sınırlarıdır.".

Ayetlerin önceleri ve sonraları genel olarak şöyle: Sesinizi peygamberin yanında yükseltmeyin. E peygamber yok diye bağırarak mı konuşacağım? hayır. Forumda bile büyük harflerle başlık açmak yasak. Bir yerde senden başkası ve bir büyük varsa, bağırarak konuşamazsın. Yiyiniz, içiniz israf etmeyiniz. Dökmeyerek mi sağlayacağız bunu? Hayır. Midemizin bir kısmını boş bırakarak.

İşin tayt kısmına gelecek olursak; herkesin günlük giyimiyle veya takım elbiseyle katıldığı bir ortama taytla gidiyorsan ve bu durum ayıplanıyorsa, mekruhtur da, haramdır da. Çünkü mekruh sadece harama yakın olan demek değil, yapılmaması hoş görülen/yapılması hoş görülmeyen de demektir.

İnsanların biraz olsun keyif alarak yaptığı sporları, dini referans gösterip "kardeşim oluyo mu bu hiç" demeyin. Helalini bulun helalini giyelim o zaman.
Neşeli forumlar.
Ellerinizden öpüyorum. Dert görmesinler hiçbir zaman.

Merhabalar. Öncelikle şunu belirtmek istiyorum; burası fetva merkezi değil, bisiklet sürücülerinin ve meraklılarının bilgi arayışı ve paylaşımında bulunduğu bir platform. Eğer konuyla ilgili gerçekten dinî bir merakınız varsa, araştırayım demişken cevabınızı da bulmuş olacağınızı düşünüyorum. Niyet okuması yapmak istemiyorum ama burada sormanızı da iyi niyetli bulmuyorum.

İlahiyat Fakültesi son sınıf öğrencisi olarak, sorunuzla bağlantılı birkaç örnek vermeye çalışacağım. Umarım anlaşılır.

"Sesinizi yükseltmeyin!" ama kimin yanında? "İsraf etmeyin!" ama nasıl? "İtaat edin!" ama kime? "Tayt giymeyin!" Ama niye? Sorulardan anlaşılacağı üzere, her şeyin bir sınırı var, Nisa Suresi 13. ayette de olduğu gibi "İşte bunlar Allah'ın sınırlarıdır.".

Ayetlerin önceleri ve sonraları genel olarak şöyle: Sesinizi peygamberin yanında yükseltmeyin. E peygamber yok diye bağırarak mı konuşacağım? hayır. Forumda bile büyük harflerle başlık açmak yasak. Bir yerde senden başkası ve bir büyük varsa, bağırarak konuşamazsın. Yiyiniz, içiniz israf etmeyiniz. Dökmeyerek mi sağlayacağız bunu? Hayır. Midemizin bir kısmını boş bırakarak.

İşin tayt kısmına gelecek olursak; herkesin günlük giyimiyle veya takım elbiseyle katıldığı bir ortama taytla gidiyorsan ve bu durum ayıplanıyorsa, mekruhtur da, haramdır da. Çünkü mekruh sadece harama yakın olan demek değil, yapılmaması hoş görülen/yapılması hoş görülmeyen de demektir.

İnsanların biraz olsun keyif alarak yaptığı sporları, dini referans gösterip "kardeşim oluyo mu bu hiç" demeyin. Helalini bulun helalini giyelim o zaman.
Neşeli forumlar.

Hoca.! Yapmak istedikten sonra helali bulunur...
Alta diz altı tayt veya uzun farketmez. Maksat diz kapaklarını örtsün. Onun üzerine ince tiril tiril bir şort. Oldu da bitti Maşallah...🤙

Evet, Neden tayt? ile ilgili bazı yorumlarınızı okudum ve taytın ne kadar faydalı olduğunu öğrenmiş oldum. Fakat dar giymenin erkekler için islamda hükmü nedir diye bir araştırayım dedim. Erkek elbisesinin darlığı konusundaki yasaklar kadın elbisesinde olanlar kadar açık değilmiş ama İslamda avret olan bölgelerin rengini gösterecek ölçüde şeffaf giymek harammış. Ama kalın olmakla beraber yine avret mahallerinin şeklini belli edecek ölçüde dar olan elbise giymek mekruhmuş. Dar giysi giymeye tayt giriyor mu acaba merak ediyorum. Yoksa kot gibi dar pantolonlar için midir? 🤔
Bi kıvılcım lazımdı. Ben deyiz oluyom arkadaşlar bugünden sonra :D
Dini açıdan haramlara bakacak olursak forumdaki bayan arkadaşları dışarı alalım lütfen. Onlarla iletişim kurmamız haram.
Ben muafım. atayız bayanlar eklesin

Hoca.! Yapmak istedikten sonra helali bulunur...
Alta diz altı tayt veya uzun farketmez. Maksat diz kapaklarını örtsün. Onun üzerine ince tiril tiril bir şort. Oldu da bitti Maşallah...🤙
Bilgi vermek amaçlı yazıyorum hangisini giymek istiyorsanız özgürsünüz ancak, taytın üstüne ayrı bir şort giydiğinizde o taytın kumaşının hava alma özelliğini yok etmiş oluyorsunuz ve sporda rahatsız olmaya başlıyorsunuz, siz şort giyince sürtünmeyi artırıyorsunuz, hava alan kumaşı engelliyorsunuz, e o zaman taytın bir manası kalmıyor. Umarım doğru bir dille anlatabilmişimdir.

Yahu arkadaşlar tayt nedir allaasen?
Ben iç çamaşırı bile giymiyorum uzun turlarda.
Ortalama olarak 18 yıldır kadın cinsiyle ilgileniyorum zira 18 yıl önce kadın diye bir insan cinsinin var olduğunu fark etmeye başladım. Evvelinde hepimiz çocuktuk. Sonra büyüdük ve kirlendi dünya.
Bu güne kadar tanıdığım hiçbir Türk kadını tayt giyen bir erkeğe arzu ile bakmamıştır.
Türk kadınının geninde yok tayt giyen erkek görüp de tahrik olmak falan.
Dinî mevzular beni aşar, ilgim yok, bilgim de yok. Ulemaya sorun. İnanan ve inanmayan herkese saygı duyuyorum, insan olarak değer veriyorum.
Ancak kimsenin de bana ve aileme zorla bir inancı dayatmasını da kabul etmiyorum. Onların inandığı şeye inanmıyorum ve onların dayattığı dinî yaşam tarzını da benimsemiyorum.
Ben nasıl ki başkalarının yaşam tarzına müdahale etmiyorsam onlar da benimkine müdahale etmeyecekler.
Etmeye kalkarlarsa da bedelini ödetirim.
Zira özgürlük ancak onun için savaşanların hakkıdır.
Ama sosyolojik olarak şunu kesinlikle söyleyebilirim ki tayt giymek Türk erkeğini seksi falan yapmaz, bu nedenle de dini açıdan günah vs olamaz. Zira tayt Türkiye'de erkeği çekici kılan, seksi yapan bir argüman değildir.
Seksi olmak isteyen erken Türkiye'de yüksek motor hacimli pahalı bir araba satın alsın, bu daha etkili.
Sosyolojik durum böyle. Türkiye'de otomobili olan bir erkek taytı olan bir erkekten daha seksidir.
Boş beleş tartışmalar bunlar. Dolar olmuş 8.5! Tartıştığımız konuya bak.
Ulen seneye dolar kuru yüzünden bisikletinize lastik bile alamayacaksınız.
Yok efendim tayt giymek günah mıdır sevap mıdır?
İçinde yaşamak zorunda olmasak güzel ülke aslında.

İş değişikliği sürecinde aldığım bir projenin takibi için bir süredir Sultanbeyli'de bulunan bir firmada çalışıyorum. Mesafe uygun olduğu için bisikletle gelip gidiyorum.

Sultanbeyli kısmını koyu kırmızı yazdım çünkü korkumdan kot pantolonla bisiklet sürmeme rağmen durum şudur:
images (1).jpeg

Tabelalar ve sokakta konuşulan dil Arapça, genel görünüm Rakka ile El Bab arası. 40 yaşında, hafif sakal bıyığı ve orta boy bir göbeği bulunan ben, bu coğrafyada tayt giymeye cesaret edemedim. Hatta kotun üzerine entari mi giysem diye düşündüğüm oluyor.

Sözün özü ne giydiğiniz kadar, nerede giydiğiniz de mühim. Ham yaparlar mazallah.

İçinde yaşamak zorunda olmasak güzel ülke aslında.
Şu cümleye çok katıldım :)
Kimse kimseye açıklama yapmak zorunda değil. İsteyen istediğini giyer elbette.
Pedli tayt üstüne şort giyerim benim için konu kapandı :)

İki cümla arasında fark var mı?

"Bisiklet sporu tayt giymeden olmaz"
"Tayt giymek günahtır"

Geri