Kaliteli orta hacimli bir çantayı tavsiye ederim, ne iri bir dağcı çantası nede ufacık camelbag tarzı çantalar.
15km tur dediğiniz, 45dk'nızı almaz çanta gereksiz bence ama 50km+ olduğunda gidilen rotaya bağlı olarak ihtiyaçlar değişecektir.
Ben 100-150-200km'lik turlarımda ne olursa olsun sırt çantam ile giderim, sırt çantası taşımayı seviyorum. Arkadaşlar iç lastik, pompa alyan yeter diyor ama dünya hergün aynı şekilde dönmüyor malesef. Uzun bir tura tekde çıksam, ekip ilede çıksam herzaman kendimi idare edecek ekipmanım yanımda olur.
Evet, 2 adet iç lastik, yamanın yapamayacağı yarıklar veya sibop kaçakları için iç lastik şart, ayrıca değiştirdiğiniz lastiğin 10metre ötede yine patlamayacağının garantisini kimse veremez. Alyen seti, yankeski, kargaburun, pompa, çektirme klipsi, selpak, yedek zincir veya birkaç zincir baklası, zincir sıkma pensesi, yedek fren ve vites teli, 1 paket bisküvi, 1 paket karışık kuru yemiş, Yedek kıyafetler, güneş kremi, birkaç latex eldiven, çakı, basit ilk yardım gerekçleri ve mataralarımda sürekli dolu su, ve herzaman gideceğiniz rotayı bilen bir yakınınız olsun
Bu benim günlük uzun turlarımda yanımda taşıdıklarım, gerek yol bisikletimle çıkayım gerek mtb... Gerçekten çok ve gereksiz yük gibi gelebilir ama 127 saat filmini izleyen arkadaşlar bana hak verecektir. İzlemeyenlerede izlemelerini tavsiye ederim.