Scudo Sports

-- Neden Sedona ? ?...

Şenol ÇOKGÜLER

Aktif Üye
Tepki
88
Meraba arkadaşlar forumda dolaşırken neredeyse çoğu arkadaşın farkedilir bir biçimde sedona bisiklet kullandığını gördüm ve bende ileride daha iyi bir bisiklet düşündüğüm için Soruyorum sedona binen değerli form üyesi arkadaşlarıma NEDEN SEDONA?.. Yorumlarınızı bekliyorum Teşekkür ederim.

Scudo
kron la kıyaslandığında sedona diyenler daha çok neden bilmiyorum bende merak ediyorum yada kıyaslarken denkliği düşünmeden yorum yapıyorlar yani 781 ile xc500 ü kullanıp sedona diyenler var :D bu doğru ve forumda olağan şeyler o yüzden genelde rütbesi yüksek yarışçı abilerimizi dinlersek daha mantıklı olur..

• Beğen
Tepkiler: Şenol ÇOKGÜLER
@BULUT ÇELİK

sedona 781 in dengi xc4000 yada xc 5000 gibi hatırlıyorum.benim duyduğuma göre kronun kadrosu sedona kadar iyi değil diyorlar ben kullanmadım ama kullqananlar öyle diyor herkes onun için sedona tercih ediyor. ve sedonanın kadro açıları da daha iyi bildiğim kadarıyla
sebebi bundan dolayıdır herkesin sedona demesi

• Beğen
@müjdat dede

Aynı fikirdeyim bende. Yarışan arkadaşlarım kronun açılarının çokta iyi olmadığını söylüyorlardı. Ayrıca şu ana kadar duyduğum kadro kırılma olaylarının çoğunda kron başroldeydi...

Selam.
Sedona, geçtiğimiz sezon fiyat - performans oranı en yüksek olan markalardan biri.
Modellerde kullanılan kaliteli malzeme uygun fiyatla birleşince doğal olarak satış adetleri yükseldi. Fiyatlar düşük fakat kalitesinde en ufak bir azalma yok. Bence çok olumlu bir özellik. Bence nedeni bu.
Hoşçakalın.

@monstermania

ya iyi de kron' un kadroları ömür boyu garantili diyorlar.. yani kırılırsa yenisini veriyorlar... bu sebeple de hatta eskirse eskisin. Boyası falan çizildiğinde kırın kadroyu yenisini alın :D

• Beğen
fiyat-performans olarak en iyi markalardan ayrıca kadro açıları çok iyi rahat ve sağlam tavsiye ederim.
iyi pedallamalar...

• Beğen
@S.Emre DURMAZ

orası yanlış işte tamam ömür boyu garanti veriyor ama değiştirirken bi yığın sıkıntı çekiyorsun buna şahit oldum
bence sedona açılarının daha iyi olduğunu düşünüyorum bide fyat konusunda fiyatları çok güzel verdikleri için şuandaki tercihim sedona

Bu gün alimünyum bir kadro alsam sedona alırdım fiyat itibariyle carbon kadro alsam ilk sıraya scott ı yerleştiririm

• Beğen
@Emin sarı

aslında herşey maddiyat işin gerçeği bendede alimunyum kadro var ama scott'u tercih ettim. ama sedona ile kron kıyaslamak biraz yanlış gibi geliyor bana çünkü sedona hem sağlamlık hem kadro açısı hemde kompedant olarak çıtayı yükseltti . yani kronun üzerinde şu anda ama yarın ne olur bilinmez.sonuçta ticaret yapıyorlar her iki firmada ve ticarette strateji oyunudur. :)

Ben önceden kron xc 4000 kullanıyordum şimdi 2008 sedona 711 kullanıyorum ve boyuma göre küçük kadro kullanmama rağmen cok rahat.Kron da rahattı ama sedonanın açıları bence daha rahat. Ayrıca ucuz fiyat ve kaliteli kompenetler kullanıldığı için çok tercih edildi ve bu seneki fiyatları ve satışlarıyla kronu sollayan bi firma

kron un dogru duzgun bır web sıtesı bıle yok ;D;D;D

şaka bir yana bende ılk bu foruma takıldıgımda kronlar daha sempatık geldı ama zamanla Sedona'nın fiyatından performansına kadar daha uygun oldugunu fark ettım hem tasarım olarak hemde kullanılan malzeme acısından sedona daha ustun ....

ve yarın 2008 781 kadrom gelıyor :)

açılar nasıl bir rahatlık sağlar? yada bisiklette açılar sürüşe nasıl etki eder.Bunu bilimsel olarak açıklayacak var mı?.

• Beğen
Tepkiler: Bahadır Ustaoğlu
@Goflet

Güzel bir soru... Cevabını bende çok merak ettim :)

@Goflet

Bılımsel olarak degılde mantıken acıların onemıne sole bır ornek verebılırım;

Mesela copper bısıkletler var bılırsınız o tur bısıkletlerın acıları normal mtb vb. bısıkletlerden farklıdır ve o bısıklet kullanıcıları yokuslarda cok zorlandıklarını belırtırler ama mtb vs bısıkletler kondisyona gore zorlar bızı ve burdan yola cıkarak acıların onemını anlayabılırız....

bilimsel ve teknik olarak olursa iyi olur.forumda sıkça rastlıyorum bu konuya ama tatmin edici bir cevap veren yok henüz.

@qatrio

açıkçası servislerden çok memnun olunuduğunu düşünmüyorum benim salcano servisinden memnun olmadığım gibi mahalle bisikletçisine vermişler servisini 4 metrekare yer oohoo ... arkadaşımın borla var o da sedona servisinden memnun değil hatta nefret bile ediyor servisinden ... :D

Açıların özellikle yarışçılar için büyük önemi var.Örneğin; üst boru uzunlugu uzun olursa hakimiyet zorlaşır veya kadroyu boyunuza göre büyük alırsanız yokuşlarda bel ağrısı yaşayabilirsiniz bu konuda forumda bir çok konu var Halil abimizin çok güzel açıklamaları eğer Halil Abi bu konuyu görürse iyi bir açıklama yapacaktır :)

Geri