Scudo Sports

Neden Hafif

tunermurat

Daimi Üye
Tepki
60
arkadaşlar 10-30gr farketmesi bu kadar önemli mi ? herkese teşekkürler

Scudo
10 gr boğazdan,10 gr gidondan, 10 gr ordan ,burdan derken 1-2 kg olur.Haliyle biraz farkeder.

teşekkür ederim 10gr önemli değildir ama 2kg olunca çok farkeder

kaç gram değil yüzde kaç hafif olduğuna bakmak lazim. tüm bisiklette örneğin 120gr yerine 100gr olan bir gidon boğazinda yarattiğiniz hafiflemeyi yaratirsaniz, 12kg bisikletiniz 10kg olur. bu şekilde düşünmek lazim bence.

Konuyu ben buraya taşıdım diğer konu dağılmasın diye...

• Beğen
Tepkiler: kocak04
Döner sistemlerin hafifliği diğerlerine göre çok daha önemli.

Bu 10 gr farkın nerde yaratıldığına bağlı, bir kadroda 10gr hesabı yapmanın en ufak bir esprisi yok, burada önemli olan amaca uygun geomerti, doğru kadro ölçüsü ve tabiki rijitlik, ama 10 gr iç lastikten, 10 gram ön vitesten, 10 gram suluk kafesinden vs. vs. derken bu tabiki farkediyor.

• Beğen
Tepkiler: buffyz
çok fark eder maşan 3 kilodur bisiklet 18 kilodur hafif bi maşa alırsın 15 olur

@çağatay sakin

mi acaba? Çok havada bir yorum olmuş. Neye göre kime göre hafif kadro daha iyidir? Ben yeni bisikletimi alırken kadrosunun 1500gr altı olmaması için dua etmiştim siparişi verdiğimde(Kadro ağırlığı hakkında bilgi bulamamıştım) :) Çünkü 1500gr altı scandium bir kadronun fazla kırılgan olacağını biliyordum ve şükür ki kadrom da tam istediğim gibi 1550 gr çıktı :) ki bence bu bana göre en iyisi.. Umarım demek istediğimi anlamışsındır..

aklımdan gecen soruyu sormussunuz cevaplayan arkadaslarada tesekkürler

Hafif bisiklet yarışa girenler için çok önemlidir...
Çünkü hafif bisiklet daha çabuk tepki verir, yokuş çıkarken daha az yorar, inişte daha çabuk hızlanır... Avantajlrını saymakla bitiremeyiz.

2008 Alanya Uluslar Arası yarışında Bilal AKGÜL' ün 5. olduğu yarışı izleyen arkadaşlar varsa hatırlayacaklardır, son turda Bilal matarasındaki dolu suyu yokuş öncesi biraz içti ve bisikletini hafifletmek için suyu yere boşaltıp matarayı attı, yani bisikletini 750 gram kadar hafifletti. Buda 5. le arasındaki farkı azaltıp finişe 100metre kala yakalayıp son anda Bilal'in 5. olmasını sağladı...

• Beğen
Tepkiler: reha genç
Geri