Scudo Sports

Neden çok sevdiğimizi iddia ettiğimiz bisikletlere karşı sadakatsiziz?

Bisiklete ne olarak baktığınla alakalı... Bisiklet basit bir makinedir, üzerine hangi parçaları eklersen ekle aynı 16 yıllık bisikletime de binsem daha yılını doldurmamış bisikletime de binsem aynı duyguları hissederim. Daha beni yolda bırakmışlıkları yok... İkisini de parçalanana kadar benimleler... O zaman neden yeni aldın derseniz iki farklı şehir deler kendileri...

Scudo
@Bisikletsurenadam

:) Yeter işte. Rublede sıkıntı olsa 40 lira ver ruble al 3-5 yıl kullan, fren dağılsa 60 liraya Şimano arkalı-önlü fren takımı al... Masrafı da az. Nasılsa yarışlara katılmıyorum, katılmayacağım, bisikletim 13 buçuk kiloymuş, çelik olsaydı da 15-16 olsaydı, sağlam olsun da! Fazla arayışa girmemek lâzım, fanteziye lüzum yok :)

@Bisikletsurenadam
Ben benimkini ağırlığını ölçecek bir tartı bulamadım gitti :( senin velespit neydi birader?

Kullanmak hakkını vermek kaydıyla 10 tane bisikletin olsun kardeşim (5.yi alacam inşaallah) ya da 10 bin liralık bir makinen olsun ya da 10 ayda bir bisiklet değiştir ya da 10 ay bekle bir bisikletin gelmesini (Fuji Touringciler gibi) ya da çevrenden 10 kişinin kanına gir bisiklet aldır kullansınlar (5.yi arıyorum) ya da çoh akçen varsa 10 kişiye bisiklet hediye et ya da ...

Bisiklet kadar masum bişey var mı kardeşim :):):)

Ömrümüz boyu bisiklet hayatımızda olsun inşaallah

çok düşündüm bu konuyu,
ilk bisiklet çok ucuzdu pejo yol demirdi,sonra hep ucuz bisikletler aldım ,550 dolara gıant atx 26 jant aldım,sonra salcano citybike derken, bi arkadaşın karbon mtb'sine binince kafa uçtu tabi,ne yapıp edip alacaktım karbonu,5000 lira çektim emeklilik fonumdan,30 mart 2008 'de scott scale 30 ' u kaptım 2530 yuro idi, 1.87 idi yuro,4500 keş verdim,16 haziran 2015 'de yerini 4500'liraya gıant yol aldı,
bu bisikleti modifiye etmek niyetinde değilim sram force fren ve vites sistemleri yeterli,jantlara 4000 liralık jant takmanında anlamı yok ,benim altımda 4000 liralık jantları 2 yılda bitiririm,kesin olarak zinciri kontrol ediyorum ayna kol sram force'ı uzun zaman kullanma derdindeyim,arka deore onlu sistem 11-36 rubleyide.

@Kudret Kurtcebe
Degerli yorumlarin icin cok tesekkur ettim Kudret abicim

@Yusuf'san
aynen dostum piskelet demek masumiyet demek

2012 yılında 5 ay içinde salcano xrs 800 ve kron roket alıp sattıktan sonra şimdikini kendim topladım. 3 yıldır parça değiştirmedim aşınma haricinde. Nasipse böyle kullanmaya devam ederim. Yetişkin insanlarla bisikletler arasında öyle sanıldığı gibi duygusal bir bağın olabileceğini sanmıyorum. Birde kendi topladığın bisikletin değişim eğilimi daha az olmalı kanımca, Çünkü hazır olanlar başkalarının tercihine göre şekillenmiş

bana bi pinarello dogma 2 verin bakın nasıl sadık kalıyorum:D (s-works venge diaz da olabilir)

İnsan denilen varlık doyumsuzdur, hep daha iyisini, daha güzelini ister. Bazı insanlar için sahip olduklarının pahalı olması onun için statü göstergesidir, o sebeple asgari ücretle çalışan kimi insanların elinde 2-3 maaşlarıyla alabildikleri telefonları vardır, ya da borçla harçla aldıkları arabaları vardır.
Ama şu da bir gerçek ki -kapitalizmin bir gerçeği-, sahip oldukça, satın aldıkça daha mutlu olacağımızı sanıyoruz, oysa her defasında bu mutluluk süremizin azaldığının farkına bile varmıyoruz ne yazık ki daha fazlasına sahip olmaya odaklanmışken.

Taa ki 1.5 yil önce triban 5 imi sattim, Ki bisikletten çok sikayet ederdim şimdi yol bisikletsiz kalınca anladim değerini inşallah yakin bir zamanda bir yol bisikleti alacağım:)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@leyla_p
konuyu noktalayan tespitleriniz için teşekkür ederim leyla hanım

Bi arkadaşım anlatmıştı Almanya'ya gidiyorlar motorlarla. Hepsinin altında canavar gibi BMW GS'ler var. 40-50 bin liralık motorlar. Almanya'da 60-70 yaşlarında bi dayıyla karşılaşıyorlar adamda çok eski bi motor var ama bizimkilerin alayından daha motorcu. Dayı bunlara size bi şey sorcam diyo ve siz Türkiye'de nasıl paralar kazanıyorsunuz da böyle motorlarla geziyorsunuz diyo. Bizimkiler şaşırıyo biraz sonra da çok kazanmıyoruz ama bu yollar da bu motorlar olmadan gidilmez diyo. Dayı bunlara diyo ki ben bütün Avrupa'yı bu altımdaki motorla gezdim ve bu benim ilk motorum gençliğimde aldım. BMW Alman olmasına rağmen o zamanlar BMW motorlara param yetmedi Japon aldım hayat boyu da başka bi motor almaya ihtiyaç duymadım Türkiye'den gelen Türklerin alayı çok pahalı motorlarla geliyor ya size bu motorlar çok ucuz geliyor ya da aldığınız motorları sevmiyorsunuz onlarla aranızda bi bağ kurmuyorsunuz diyo. Bunu bana arkadaş anlattığında ben de kendi bisikletimin komponentlerini yükseltiyordum. Bana çok mantıklı geldi o zaman. Kadromu değiştirmeyi hiç düşünmedim bu olayı dinledikten sonra değiştirmemekten emin oldum. Ben bisikletimin üzerindeki ekipman bana sıkıntı çıkarmaya ve çürümeye başladığı için değiştirdim. Ama Türkiye'de gerçekten her alanda her şeyin en yenisine sahip olma gibi bi saplantı var ne yazık ki. Bazı adamlar var her sene yeni model peşinde olan. Yeni kataloglar yayınlansın diye dört gözle bekleyen. Kapitalizme Türk milleti kadar sövüp de Türk milleti kadar düşkün olan yok maalesef.

@altughansinan katılıyorum, nedeni de kapitalizmin hep youncağı olup da üretebilecekken tüketici olmaya yeniden dönüşen bir millet olmak ZORUNDA BIRAKILmamızdandır. MERLIN e bakarken dikkatimi çekti hep kendi markaları var, hala ingiliz mallarını ön plana çıkarmaya çalışıyorlar, Almanlar da öyle, ABD de kendi mallarını destekliyor, dünyada GOOGLE nın en az kullandığı yer KORE vs..çünkü kendi arama motorları var.

kendini çok eleştirip aşağılamak da doğru değl bence..Biz ise bu hataları çok fazla yapıyoruz, oysa güzel bir kültürümüz var. Keşke yozlaşmasa, şehirleşmenin sonucunda yozlaşmanın kenarındayız.

Bakın istanbula kim kime yarıdm ediyor? korkarak geziyor herkes...

Kendimizden aşağıdakilere bakıp şükretmedikçe ,bu şikayet ettiğimiz ama yapmadanda duramadığımız israf çılgınlığından vazgeçmeyeceğiz.

• Muhteşem
Tepkiler: mariokaldato
@altughansinan

Bu gençle tanışmayı isterdim. Çok doğru laflar etmiş. Eskiden bir babayadigarı obje bulunurdu evlerde. ne biliyim bir vazo, eski bir köstekli saat, bir cezve takımı bulunurdu. Oturulan evler en az 50 yıllıktı. Dedelerin ve ninelerin anılarıyla yaşardı. Şimdi oturduğum bina 6 yıllık ve ilk sahipleri yavaş yavaş satarak terkediyor. Hiçbir yere ve zemine bağlılığımız kalmadı.

Geri