Scudo Sports

Neden çoğu başlık altında tartışma var?

Hakaret edenlere site de ne yapılsın ?

• Süreli Engellenmeli

• Süresiz Engellenmeli

• Allah'a havale edilmeli

• İfşa edilmeli

• Egosunu tatmin edilmeli

• Toplam katılım
    145
Benzer durumlar youtube, twitter, instagram vb. sosyal ağlarda çok görülüyor. Bunları yapan muhtemelen 8 hatta 6 yaş ile 18-20 yaş arası kitle.

-Youtube'da her iki cümlesinden biri küfür olan videolar, şebeklikler. Bunları örnek alıp aynı şekilde davranması bununla beraber youtube video'su izlemeyen ama izleyen kişilerle muhatap olan diğer kişininde etkilenmesi.
-Kitap okumayıp, içi boş şebeklik videolar ile vakit geçirmek.
-Ailelerin çocuklarla küçük yaştan itibaren ilgilenmeyip eline tablet, bilgisayar verip. Ses çıkarmasın bir köşede otursun oynasın... çocuğu bu dünyaya sokmak ama takip etmemek...

vs.vs.vs.

Hepsinin kaynağı bence internet. Ne verirsen onu biçersin...

Internet yokken ne olurdu, çocuk serseri çevre ve arkadaşlar ile takılırsa serseri olurdu, sigaraya başlardı vs.vs. Aynı şey internet için de geçerli...

Diyeceksiniz çağ internet çağı engelemek zor, evet doğru.

Internet bir şekilde hayatımızda hep var olacak ama ebeveynin burada ki görevi küçük yaşta çocuğu eğitmek. Kitap okumaya yönlendirmek vs.vs. Internetteki doğru kaynaklara yönlendirmek.

vs.vs.vs. :)

Scudo
Tartışmaya, polemiğe, mugalataya, laf sokuşturmaya, kavgaya gürültüye açız da o yüzden. Mesela ben arada kudret abiye laf çakıyorum, sonra @mariokaldato bana, @Anonim ta hepimize çakıyor. Bazı forum üyelerini okudukça, normalde mülayim sert tabiatına sahip olan ben, bir anda kendimi wrestlemania ringinde gibi hissediyor, undertaker in john cenaya yaptığı gibi uçan tekme atmak istiyorum.

Bakın 2013'ten beri bu forumun aktif üyesiyim bu tarz konulardan binlerce açıldı ama hiçbir işe yaramıyor.
Biri engelleniyor diğeri geliyor yine tartışma konusu açıyor yine hakaret ediyor engelleniyor 1 hafta sonra yine başkası geliyor o da engelleniyor bu döngü hep devam edecek insanları forumdan engellemek çözüm değil. İşinize yarayan konuları okumaya dikkat edebilirsiniz bence.

@Berke işe yarayan konuda da görüyorum hiç okumayalım o zaman :D

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
CvJLKU3XEAEgOGf.jpg

Türk toplumu olarak tartışmayı bilmememiz.Karşıdaki arkadaşımızın görüşlerini dinlemememiz,eğer haksızsak bile yanlışı kabul etmeyi-namusumuz gider adeta diyip-bilmememiz

• Beğen
Tepkiler: İsmail Selçuk
Bence tartışmamızın sebebi hayat şartları insanlar mutsuz herkezin bir problemi bar kimi maddi kimi manevi doğal olarak bu sıkıntılar dışarı yansıyor bir nevi seşarj olmak için tartışıp kavga ediyoruz aslında güzel insanlarız hayat size herzaman istediğinizi vermiyor hani derler ya kiminin ekmeği yok kiminin pırlantası küçük sırf deşarj olmak için trafikde tartışan insanlar bile var biraz karşımızdakini dinleyip empati kurabilsek bu sorunlar çözülür diye düşünüyorum hepinize saygılar

Trafikte, forumda, denizde, havada,.heryerde var bu. Hiç alakasız sessizce bir köşede bile dursan gelir bulurlar. Forumda da Belki bir konuda danışmak istersin ama gelecek olan cevapları az çok kestirdiğinden yazmazsın. bir süre sadece okursun sonra onuda bırakırsın. Evden çıkarken komşuna istemeye istemeye selam verirsin,.ve birgün onu da bırakırsın. Yanlızlığa giden bir yol işte..

Bisikletle ilgili konuların çoğu tükenmiş durumda. Markaların yeni çıkan bisiklet modelleri, bisiklet ekipmanları ve yarışlar dışında çok fazla konuşulacak konu yok.
Böyle olunca da deşarj yolu birbirine girmekten ve polemik yaratmaktan geçiyor.
Bir iletişim fakültesi mezunu olarak saptamam budur.

Sadece burada değil o tartışma ortamı, isyerinde, otobüste, sokakta vs her yerde var. Bunun en büyük sorumlusu kutuplaşma ve düşman yaratma siyaseti üzerinden oy devşirme hesabı yapan siyasiler. İnsanlar kendi ailesi, akrabası ile bile konuşamaz hale geldi. Kendi düşünmeyen gibi herkes vatan haini, herkes düşman ilan edilince vardığı nokta bu.

Askerdeki uygulanan yontem cok iyi aslinda. Askerleri fiziki ve ruhi bir dakika bos birakmayacak sekilde meskuliyetler uretmek iyi oluyor. Once anlamamistim niye boyle yapiliyor diye ama biraz rahata erince askerlerin birbirine sarmaya basladigini gorunce hak verdim

Kimsenin kimseye tahammülü yok.

• Beğen
Tepkiler: İsmail Selçuk
@SEYYAH OZİ

Rahmetli Müslüm Gürses babamızın bir şarkı sözü geldi aklıma
"Kiminin çok parası
Kiminin yok çorbası
Gariplerin dünyası
Dönüyor işte böyle"

Mekanın cennet olsun Müslüm Baba'mız..

@isosel ,
Her türlü hakaret, küfür, aşağılamaya karşı olmalıyız. Fikrimizi vy yaşanılan olayların sebebi olduğunu düşündüğümüz unsurları anlatırken kırıcı olmaya da gerek yok, faydası da yok.
Sık sık bisiklet forumunda bisiklet dışında konu konuşulmasın deniliyor, peki bunun aşağıdaki soruların cevapları ile nasıl bir arada olabileceği de anlatılır mı?
Bisiklet forumunda; yeterli kanun, düzenlemeler olmadığından, trafik bilinci gelişmediğinden gerçekleşen kazalarda ölen insanların gerçeği hakkında konuşmayalım mı?
Ya da bisiklet yollarının eksikliği hakkında.
Ya da yerli marka bisikleti ülkemizde görmek istediğimizi ama istisnasız hiçbir yönetimin buna el atmaya değer bulmadığını bisiklet forumda konuşmayalım mı?
Ya da seçim arifesinde hiçbir partinin gerçekçi olarak , Bisikletli ulaşımı ülkemizde daha etkin kılacak vaad ve projelerde bulunmamasını bisiklet forumunda konuşmak abes mi?
Dolardan konu açıldı ama hakaretler oldu maalesef, peki bu benim ihtiyacım olan Bisiklet ekipmanlarını malesef dolar bazında almak zorunda kaldığım ve paramın yetmediği gerçeğini değiştiriyor mu sizce ?
Siyaset konuşmayalım deniliyor, olur konuşmayalım. ama yaşadığımız ülkede ve her yerde, bisikletin kullanım miktarını, bisiklet yol ağlarını, bisiklet otoparklarını, bisiklet üretimini, kazaları vs belirleyen unsur Kanun ve Teşvik tır. Kanun ve teşviği siyasiler siyasetle (yapamadıkları siyaset) değilde başka bir şekilde belirliyorlarsa bizde öğrenelim.
Hal böyle olurken nasıl siyaset konuşulmasın ve konular dallanip budaklanmasin ?

Günlük yaşamımız gelecegimiz hakkında sorunlar olduğunu düşünüyoruz , bisikletten tutunda çoğu şeye kadar .

Eğer tek sorun küfürlü hakaretli konuşmak ise çözümü tereddütsüz üyelik iptali olabilir,
Ama sırf sebepleri siyasete siyasilere dokunuyor diye bisiklet dişlisinden ve tur fotoğrafından başka birşey konuşulmayacaksa bu durum kafayı kuma gömmek olmaz mı?

Bence saygı ve tartışma adabını öğrenecek kadar sebebimiz ve kaynağımız var.
Konusabilelimki yalnış bilinenler anlaşılsın, ister bisikletle ister bisiklet dışında yaşamımızdaki sorunları çözmek için sorgulayalim, tartışalım ve sorunların sebepleri kime dokunursa dokunsun artık farkına varalim.

Bence Bisiklet demek; özgürlük, emek , tasarruf , çevre bilinci, iklim, küresel ısınmaya irade göstermek,keşfetmek, yavaşlamak, iç dünyadan dış dünyaya seyahat yapmak, spor yapmak , bir yaşam şekli demek; ve takdir edersiniz ki bunların yaşamınızdaki unsurları arasında kanunlar , eğitim seviyesi ve toplum var.ve bunları belirleyen de yine siyaset.

@ahmet1905 müslüm baba gibi insanlar yeryüzüne bidaha gelmez heralde konu dışı ama kendisine hayranım allah mekanını cennet etsin diyelim

Geri