Scudo Sports

Neden bu topraklarda bisikletçi yetişemez?

@ilkay çağdaTürkiye Cumhuriyeti , İspanya'nın Bask Bölgesinden daha mı fakir ? Elbette çok şey parayla olur .Önce Devlet bütün spor dallarına ciddi ciddi el atacak . Ülkenin imajına yalnız spor ve sanatla bir değer katabiliriz . Bugün Avrupa'da Almanları kimse sevmez ama Almanlar herşeyde vardır . Elbette millet olarak azimle çalışırsak çok yüksek seviyelere ulaşırız . Ama önce bize adam gibi adamlar , devlet adamları lazım .

"Sağlam kafa , sağlam vücutta bulunurr"

"Sanat bir milletin can damarlarından biridir"

Mustafa Kemal ATATÜRK

Scudo
@Ali Gelir

Önce sporun, sporcunun sevdirilmesi lazım. Bisiklette yaşananlar boksda, yüzmede, atletizmde de yaşanıyor. Okullarda gençlerin spora teşvik edilmesi lazım. Bunun olabilmesi için eğitim sisteminin bile değişmesi lazım, sınav stresiyle hangi çocuk spora konsantre olabilir, hangi aile destek verebilir?

bir çoğunuz hatırlamayabilir. TRT tv tek kanal olarak yayın yaptığı yıllarda BEYAZ GÖLGE adıyla yayınlanan. konusu sadece basketbol olan bir dizi vardı. okadar türkiye bu diziden etkilendi bu sporun çok sevilmesine hatta BASKETBOL umuzun bu günkü başarılarına, dünya çapınta basketçilerimizin yetişmesine sebep oldu. o yıllarda sokaklarda evlerin bahçelerinde, balkonlarda, tahta elektirik direklerinin üstünde derme çatma pota lar yapıp oynayan yüzbinlerce çocuklar vardı. o dizi TÜRKİYE ye basketi sevdirdi.
umarım bisiklet konulu bir dizi yapılırda, TÜRKİYE de bu spor uyanır en az FOTBOL kadar sevilir, başarıya ulaşır demiyorum. bilhassa sevilir diyorum.

Ekonomik durum tabiki burda etkili ama sadece konuyu buna bağlamak doğru olmaz. Avrupa kültüründe sporun yeri var. Eski Roma İmparatorluğunda spor alanları ve sporcular vardı. Hatta yöneticiler bile bu alanlarda antrenman yapıyorlardı. Roma imparatorluğu bugünkü avrupanın temellerini oluşturuyor. Kültür bir birikim sonucu oluşuyor öyle ha deyince olmuyor ne yazıkki.

Futbolun bisiklete kötü yönde etkisi olduğunu düşünmüyorum. İngiltere, İspanya, İtalya gibi ülkelerde futbol bizden daha az yer almıyor. Onların fanatikleri bizimkileri döver :p

• Beğen
Tepkiler: semir karabulut
Disiplin, sabır, özveri...Ülkemizde ne sporcularda, ne klüplerde ne de sponsorlarda bu niteliklerin hiçbiri olmadığı için bu topraklarda topçudan başka sporcu yetişmiyor. Futbol dışında branşlarda az bir saıda başarılı olanlar da çoğunlukla devşirme sporcular.

Listeye, daha 20 yaşında sporu bırakmış olan, Türkiye şampiyonu eski Brisaspor sporcusu Tuba Karaarslan ıda ekleyebilirsiniz.. Başarılı spor hayatı boyunca birçok vaatlerde bulunulmuş ve yeterli desteği hiç bir zaman görmemiştir..

Foruma girerse yazacağı çok şey olur eminim..

• Beğen
Tepkiler: Mustafa ÇAKAR
Bu sorunun cevabı çok basit; Sistem yüzünden.. 18 yaşında bir gencin önce dilediği üniversiteyi kazanması sonrada okulunu iyi bir şekilde bitirmek zorunda. Ülkemi çok severim ama bu sistemi getiren ve bizi iyice aptal yapmaya çalışan insanlara çok büyük kin besliyorum.
Bu spora 5 yaşımdan beri sevdalı olduğum için kendime acıyorum. Umarım bir an önce okullarda da zihinlerde de tüm sporlara gereken önem verilir..

• Beğen
Tepkiler: Mustafa ÇAKAR
olimpiyat yapma masalı anlatıyorlar .yahu ülkemizde ne kadar olimpik insan
var .spor yapan insanlara taciz eden toplumda cabası!meclisteki vekillerimiz kendilerine bir sorsalar avrupada 5 milyon türkden uluslar arası kaç sporcu çıkmış 70 milyon türkiyeden kaç sporcu çıkmış.iş adamıyız diye geçinen ağalar bu ülkeden ne kadar para kazandınız ? bu halk için neler yaptınız? reklam yoksa yatırımda yok ama inanın umurlarında değildir. NE EKERSEN ONU BİÇERSİN DEMİŞ ATALARIMIZ

• Beğen
Tepkiler: semir karabulut
@koray bulut

avrupaya giden futbolcularıda gördü bu gözler isim vermek istemiyorum 3ile 6 ay sonra geri döndüler.yedekte beklediler.dayanıklılık testlerini geçemeyenler var .millitakımdan aldıkları primler.türkiyede futbol tanrısı olmayan bir din gibi .sahalarda yaşanan olaylar cabası .ülkemizde rehber spor futbol olursa atalarımızın dediği gibi klavuzu karga olanın burnu b.ktan kalkmaz demişler.ben topcu yetişdiğinede inanmıyorum. her türlü imkansızlığa rağmen tüm branşlarda azmi ile mücadele eden sporcu arkadaşlarıma başarılar diliyorum dualarım onlarla.muhtaç olduğunuz kudret damarlarınızdaki asil kandadır. saygılarımla...

Geri