Scudo Sports

"Neden bisiklete kasksız bindiğimi sorun!" ECF belgesi

Arkadaşlar kimin neresini nasıl koruduğu biraz da kişisel tercih.
yani bisiklete robocop gibi binen de var, oturma odasında oturduğu haliyle binen de?

demem o ki yapmak isteyenlerin naşıl yaptığını konuşsak bir yere varma ihtimalimiz çok daha yüksek

Scudo
Farklı bir bakış açısı.Ama zaten arkadaşta takmayın demiyor.

kask demişken kaska takılan rollerler var yol bisikletinde kullanan varmı bu kameralardan

çok şükür hiç kaza yapmadım ama, bir sefer şehirlerarası yolda karşı şeritten gelen kamyon bir taş fırlattı ve kaskıma çarparak "donk" diye sekti.
ha, yüzüme de gelebilirdi, bu tamamen şans aslında ama ya kask olmasaydı?

bu konu uzar gider. sonuç mu? kask kullanın bakarsınız bir gün hayatınızı kurtarır. bin kez kullanırsın bir kez hayatını kurtarır. sonuçta bir kez ölebilirsin zaten. birde böyle düşün. ;-)

Şimdi durumu özetlersek konuyu açan arkadaş kask kullanıyor. Kimseye kullanmayın da demiyor. Birtakım araştırma sonuçları vs. var ortada ve sonuç olarak yorum yapanların %99u da (bende dahil) kask kullanıyor. Bu konu neden açılmış ki :) kemal sunalın "şimdi ben buraya neden çıktım, niçin çıktım" repliğine benziyor biraz olay :D

• Beğen
Tepkiler: Yalnız Pedal
kaza tecrübelerini paylaşan arkadaşların kasklarının ikiye ayrıldıklarını görüyorum.
o kaskı kırabilmek için oldukca sert bir darbe gerekiyor. o darbeyi kafama almak istemem.
kaskların çok sağlam olmadıklarını biliyorum. zaten kasklar kafam kırılacağına kask kırılsın diye takılıyor.
Şunu da belirtmek istiyorum hız arttıkça kaza anında alınacak darbe artıyor. Bir yerden sonra (!) kask işe yaramıyor.
Zaten kask ta ölmekten kurtarmak yerine darbeyi azaltıp daha az hasar görmeyi sağlıyor.

Biraz uzatacağım ama şöyle bir örnek vermekten geçemeyeceğim.
Bir insanın kafasına 1000 derecede darbe aldığında öleceğini farz edelim.
Bir kaza esnasında kafaya 1500 derece darbe alınırsa kask dayanamaz ve sonuç ...
Daha hafif bir kazada ise 800 derecelik bir darbe alınırsa ve kask %30-40 'ını emse,
300-400 dereceli bir darbe ile ağır yara almadan atlabilir.

@mozdemir Kask firmalarının aslında ölümcül kazalarda çok da etkisi olmamasına rağmen kask almamız için bizi yönlendirmeleri ve kask takan kişilerin bunun farkındalığana varıp kask taktım artık dokunulmazım yani bir nevi "ikarus sendromu"'na kapılmamaları için bir uyarı olabilir mi?

Düşmededim demek, düşmeyeceğin anlamına gelmez. @mustafa genç in dediği gibi sonuçta bir kez ölücez.
Bazen düşünürüz ya mesela ehliyetimiz olmadığında trafiğe çıktıgımızda polis bir kere bile çevirmez ama ehliyetimiz oldugunda hemen çevirir ya tam tersi olsaydı diye düşünmeli insanoğu ve olaya böyle bakmalıyız bence, Kask takmazsın düşmezsin, yukarıda da yazdıgım gibi, bu düşmeyeceğin anlamına gelmez ;-)

Kask takmama gibi bi ihtimal yok. Benim kaskım yok ondan takmıyorum. Geçenlerde polis çevirme yapıyordu uzaktan beni gördü sesini duyurmak için bağırdı hani kask hani kask çabuk kask bul ve tak dedi. Bu benim hoşuma gitti. Keşke tüm polisler böyle uyarsa.

Geri