Scudo Sports

Neden bisiklet sporculari turlarda mtb kullaniyor?

cihataktag

Aktif Üye
Tepki
60
İsim
CİHAT
Başlangıç
2015—16
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Yol bisikleti
uzun yol yapacagim biraz da arazi bu yuzden bir tur bisikleti ariyorum. ancak gurkan genc ve iki teker bir yer programindaki "profesyonel' surucu dag bisikleti kullaniyor. cogu suruslerinde asfaltta gidiyorlar ama neden. madem tur bisikleti her yerde surulebilir neden tur bisikleti degil de dag bisikleti kullaniyorlar? amator birisi olsa anlarim yanlis secim yapmislar diye. ama birisi dunya turunda digeri bir programda bisiklet sporcusu. bi bildikleri vardir herhalde. neden dağ bisikleti?

Scudo
gelde cevapla bu soruyu :D
belki bu adamlar sadece turcu olmadığı için olabilir.7/24 bisiklet üstünde oldukları için tehlikeyi göze almamaış olabililirler.yeri gelince dağda downhill sürüşleri bile yapıyorlar ya da karda 10 larca km sürüyorlar.

tur bisikletlerinde 28" ebatlı jantlar kullanılır ancak bir sorun durumunda 28" iç lastik,lastik,jant teli vs. bulmada sorun yaşarlar.çünkü 28" jant ölçülü bisikletler az kullanılmaktadır.oysa dağ bisikletlerinde 26" jant kullanılır.26" için gerekli çoğu parçayı bir köyden bile temin edebilirsiniz.ayrıca turlar her zaman asfatta olacak diye bir kaide yok.arada bozuk yollara girme ihtimallerini düşünerek tur bisikletlerine göre nispeten daha dayanıklı olan dağ bisikleti kullanıyor olabilirler

Bir yerde haklısın. Sürekli asfaltta MTB kullanımı yanlıştır. Binici yeri geldiğinde tur, yeri geldiğinde arazi koşullarında sürmek isterse MTB uygundur.

o zaman dediklerinize gore hybrid bisikletlerin bi islevi kalmiyor. o zaman arazide mtb; yolda tur ikisinde mtb oluyor. o zaman bu hybrid bisikletler niye var?

Ben bisiklet alırken imajlarda görmüştüm,23.000 kilometre yapmış sanırım sürekli de Dragblade kullanmış, araziye çok çıkılmayacaksa uygun lastiklerle tur bisikletleri de aynı işi yapar, biraz seçim işi.

(link)

bildigim kadariyla blade in yol ve hibrid modelleri var tur.modeli yok

mtb ye rubena taktık süper oldu
hybrid aldık, iyi oldu
yol aldık, rahatladık

Geri