Necati Bilgen abi yolda...

Murat CER

Forum Bağımlısı
Kayıt
11 Ekim 2004
Mesaj
2.047
Tepki
1.134
merhabalar;
Süleyman Şatır abimizin iştirak ettiği doğu anadoludan başlayan ve karadenizde devam eden tura katılamayan Necati Bilgen abimiz alternatif bir rota ile yollarda. "rota nerelerden geçiyor" diye sormayın :) fotoğraflardan anlayacaksınız :)


Necati abi cumartesi 05/08/2006 günü Eskişehir'den geçerek Mahmudiye Çifteler yönüne devam edecekti, aklındaki yol planı bu idi...saat 12:00 civarında Anadolu Üniversitesi Yunusemre Kampüsü önünde beklemeye hacet kalmıyor, bisikletle tarif ettiğim noktaya vardığımda o da yaklaşmakta..yaklaşırken fotoğrafını çekmek isterdim ama maalesef ben makineyi çıkarmadan geliyor :)
http://i64.photobucket.com/albums/h179/muratcer/necati/1.jpg

bir arkadaşını görmek istediğini söylüyor Eskişehir'de.Necati abi arkadaşının adresi hakkında istihbarat alırken ben de fotoğraf çekiyorum.
http://i64.photobucket.com/albums/h179/muratcer/necati/3.jpg

ve işte Necati abinin bisikletindeki rota tabelası.aynı tabeladan diğer tarafta da mevcut.
http://i64.photobucket.com/albums/h179/muratcer/necati/2.jpg

aradığımız arkadaşının evini buluyoruz. arkadaşı, bisiklete gönül vermek bir yana ömrünün büyük bölümünü, elinin emeğini, gözünün nurunu vermiş bir abimiz. İsmet abimiz yol bisikleti milli takım teknisyeni, artık emekli :) ama evde yok maalesef.eşi nezaket gösteriyor ve İsmet abinin atölyesini görmemize izin veriyor.atölyedeki bisikletlerin fotoğraflarını koymadım özellikle, olan var olmayan var...milletin canı çeker bi şey olur :D :p
http://i64.photobucket.com/albums/h179/muratcer/necati/4.jpg

İsmet abinin evinin önünde ben ve Necati abi.
http://i64.photobucket.com/albums/h179/muratcer/necati/5.jpg

sonra çarşıya iniyoruz ve her ikimizin de büyük zaafı ÇAY :D
http://i64.photobucket.com/albums/h179/muratcer/necati/6.jpg

çaylarımız içtikten sonra Eskişehir'in kaplıcalarının ününden bahsediyorum Necati abiye, girmek isterse bisikletleri dert etmemesini, arkadaşın otoparkına bırakabileceğimiz söyleyince hamama girmek istiyor.ben de çarşıda arkadaşların dükkanlarını ziyaret ediyorum. hamamdan oldukça etkilenmiş ve çok beğenmiş Necati abi. su sıcaklığı sabit 58 C derece.bunun üzerine bir de yemek gider diyorum ve Eskişehir'in ünlü çiğböreklerinden tatması için en uygun yere gidiyoruz. (aslında çiğbörek değil adı, çibörek, ama dilimizde yuvarlana yuvarlana çiğbörek olmuş, tatarların ünlü menüsüdür). ben diyor çorba severim, abi o zaman klasik mercimek, ezogelin, domates, işkembe olmaz, Eskişehir'de olmanın farklılığı olmalı, kuzu sorpası ikram ediyoruz (Türkçesi kuzu çorbası:) )
http://i64.photobucket.com/albums/h179/muratcer/necati/7.jpg


hem kuzu sorpasını hem de çiböreği çok beğeniyor Necati abi.benim için büyük mutluluk, misafiri memnun etmişim.sonra M.Suyabatmaz'ın bir arkadaşı geliyor yanımıza, Dr.Ali abi.onunla da uzuuuunnn sohbet, yanında çaylar..bu arada Necati abi rotaya bugün devam etmekten vazgeçiyor, hamamın rehaveti, üzerine yemek, bir de hava sıcak :) hemen Öğretmenevinden rezervasyon yaptırıyoruz (Sibel çok teşekkürler yardımın için)...sonra sohbete devam..saat 16:30 gibi artık benim için düğün saati geliyor :D akrabalarımın düğünü var cumartesi akşamı ve iştirak etmek şart :eek: ben Necati abiye Öğretmenevine kadar refakat ediyorum ve çantalarını bisikletten sökmesine yardım ediyor birkaç foto daha çekiyorum ve düğün için evin yolunu tutuyorum.
http://i64.photobucket.com/albums/h179/muratcer/necati/8.jpg

http://i64.photobucket.com/albums/h179/muratcer/necati/9.jpg

http://i64.photobucket.com/albums/h179/muratcer/necati/10.jpg


pazartesiyi salıya bağlayan gece Necati abi Akşehir'de..muhtemelen salı günü de Konya'da...Konya ahalisi sözüm size; müsait olursanız sizinle de tanışmak ister Necati Bey ;)

Necati Bilgen GSM no: 0 532 367 50 24
 
Scudo

SerkanEriş

Bisiklet Meraklısı :)
Kayıt
14 Eylül 2004
Mesaj
321
Tepki
170
Yaş
45
Şehir
Ankara
İsim
Serkan Eriş
Başlangıç
1990—91
Bisiklet
KTM
Bisiklet türü
Yol bisikleti
bir eskisehirli olarak gosterdigin misafirperlikten dolayi kutlarim.
necati abi benim yapamadigimi yapmis tek basina yollara dusmus yasina, kondisyonuna ve azmine hayran kaldim dogrusu.
 
T

Tuğrul

Misafir
İşte budur :) Bizler artık Türkiye'nin her tarafındayız.Geçen arkadaşlar la konuşurken;Türkiye'nin her hangibir yerinde zor durumda kalsak ,mutlaka imdadımız yetişecek bir dost buluruz......(Konya,Eskişehir,Antalya,Elazığ,İzmir,Denizli....Bütün Türkiye.)

Orada bir dost var uzakta.Görmesekte ,konuşmasakta....O dost bizim dostumuzdur.

Bu arada Necati Abi'nin cesaretine artık hayret etmiyoruz.Çünkü kendisini tanıyoruz.(Helal olsun Necati Abi)
Murat'a da konuk severliği ve resimler için çok teşekkür ediyorum.
 

Serkan Taşdelen

Forum Bağımlısı
Kayıt
27 Şubat 2006
Mesaj
2.660
Tepki
4.806
Şehir
Türkiye
Sevgili Necati Abi Erzincan'a gelmeni sabırsızlıkla bekliyorum. Murat Abi'ye buradan teşekkürlerimi sunuyorum. Sizi iyi ağırlamış doğrusu.

Bu yaşta Türkiye'yi baştan başa. Belkide şu anda birçok kişinin hayalini gerçekleştiriyorsunuz. İnanın benimde hayalimde böyle bir gezi var. İnşallah bizlerde emeklilik yıllarını görür ve yollara düşeriz.

Yolunuz Açık Olsun. Sevgiyle kalın. Allah ayaklarınıza kuvvet versin.

Sevgiler...
 

Murat CER

Forum Bağımlısı
Kayıt
11 Ekim 2004
Mesaj
2.047
Tepki
1.134
alpinist, Tuğrul ve dogaci24..
iyi dilekleriniz için ben teşekkür ederim..forum sayesinde bir dost daha edindim.umarım sizin de tanışma imkanınız olur ;)
 

Mesut Girgiç

Forum Bağımlısı
Kayıt
28 Mart 2006
Mesaj
4.518
Tepki
11.737
Şehir
Konya
Selamlar,
Necati abimize saat 13 sularında cep telden ulaşmış bulunmaktayım. Kendisinin Ladik/konya yakınlarında, yolda olduğunu, konya ya yaklaşmakta olduğunu ve iyi olduğunu öğrendik. Konya ya teşriflerinden sonra bize tekrar haber vererek görüşmemize vesile olacaklarını bildirmişlerdir. Bu anlamda halen telefonlarını beklemekteyiz.

Necati abimizle görüşmek kısmet olursa bisikletforumda foto paylaşımında buluşmak üzere şimdilik hoşçakalınız.
 
  • Beğen
Tepkiler: Murat CER

Mesut Girgiç

Forum Bağımlısı
Kayıt
28 Mart 2006
Mesaj
4.518
Tepki
11.737
Şehir
Konya
Selamlar,
saat 19 sularında Necati Abi ile yaptığımız ikinci telefon konuşmasında, Konya ya sağ salim geldiğini iyi olduğunu öğrendim. Halen Meram Yeni yol muhitinde misafir olduğu dostlarının yanında istirahat etmekteymiş. Muhtemel yol yorgunluğundan dolayı ve yarın da Konya da kalacağından dolayı buluşmamızı yarına erteledik. Kendileri başta Murat bey olmak üzere forumdaki herkese bol bol selamlarını iletirler.
 

Soner Sarihan

Forum Bağımlısı
Kayıt
17 Temmuz 2005
Mesaj
3.888
Tepki
8.301
Şehir
İznik
Bisiklet
Cannondale
@Tuğrul

Kesinlikle katılıyorum.
Şu an Ünye deyim. Samsun - Rize yapıyoruz eşimle.
Kılıçreis her gün arıyor sağolsun. Samsun dışındaydı görüşemedik. Serkan ısrarla erzincan a çağırıyor. En heyecan vericisi Özcan la karşılıklı olarak birbirimize yaklaşıyoruz şu anda. Tüm diğer şehirlerdeki arkadaşlara da selamlar.

Bir gün bir yerde mutlaka beraber pedal çevireceğiz.
 
  • Beğen
Tepkiler: Serkan Taşdelen

İLKER TAŞ

SPECİALİZED. S-WORKS M5 HARDTRAİLL ALL......
Kayıt
10 Aralık 2005
Mesaj
1.873
Tepki
794
Yaş
44
Şehir
istanbul
İsim
İLKER
Bisiklet
Scott
ne güzel yavvvvv herkes biryerlere akmış durumda ve o yerlerde forumdan birileriyle karşılaşıyorlar ne kadar güzel büyüdükce türkiye kücülüyor
 

Murat CER

Forum Bağımlısı
Kayıt
11 Ekim 2004
Mesaj
2.047
Tepki
1.134
@ironman.1
aleykum selam..
siz de kendilerine hürmetlerimi iletirseniz bahtiyar olurum.

vaktin müsade ettiği ölçüde misafirlerimizin memnun olarak Eskişehir'den ayrılması beni mutlu edecektir.
 

Soner Sarihan

Forum Bağımlısı
Kayıt
17 Temmuz 2005
Mesaj
3.888
Tepki
8.301
Şehir
İznik
Bisiklet
Cannondale
@ironman.1

Bir gün mutlaka sevgili İronman ,
Bir gün mutlaka ....

Selçuk üniversitesi eğitim fakültesi kampüs e taşınmadan geleceğiz söz. :eek:

Not: Bilmeyenlere not. Bu Konya da on yılların yılan hikayesidir. Her yıl güya meramdaki eğitim fakültesi kampüs e taşınacak olur ama bir türlü taşınmaz. Böylelikle kendime uzunnnnn bir pay bırakmış oluyorum. :D :D :D
 

Gürsel A.

Forum Bağımlısı
Kayıt
10 Eylül 2004
Mesaj
1.387
Tepki
2.153
Şehir
İstanbul
Tebrikler Necati Abi'mize..Bu sıcaklarda büyük cesaret.. Ama belli ki onu hiç bir şey yıldıramaz..
Hepimize örnek olsun..
 

Necati Bilgen

Daimi Üye
Kayıt
28 Temmuz 2005
Mesaj
337
Tepki
793
Şehir
Bakırköy, İstanbul
Sevgili Eskişehirli bisiklet i seven bisikletliyi seven Murat,Dr. Ali abi misafirperveliginize çok teşekkürler . o çiğböreğin tadı paket olan iki adeti ertesi günü bir benzin istasyonunda çayla çok makbule geçti seni tekrar hatırladım.Yeni kaplıcadaki kese sobun 58 derecedeki havuza girmemi hiç unutmayacağım.
Sevgili Aliciğim diyeceğim sizleri çok sevdim Saat 18.00 den 23.00 e kadar ormandaki piknik yemeği çayları yol boyunca unutmayacağım.Beni ailelerinize tanıştırdığınız ıçinde memnun oldum. Bisikleti sevenlere ve binenlere vede yardım edenlere BOL PEDALLI GÜNLER .Dün Akşehirden Konya'ya 138 km. pedaldan sonra 46 senelik arkadaşım Yılmaz Özkayanın evinde sohbetler güzel ev yemeklerini yedıkten sonra, enerjin yeniden yenilendi .Dr. Mesut beylede tanışmaktan ve yolum hakkında verdiği bilgilerede memnun oldum. İsterdimki yarın bana biraz eşlik etsin. Yinede bana vakit ayırdığı için teşekkürler .Yarın olsada pedal bassam diye bekliyorum. Beni takdir eden ve başarı dileyen pedal dostlarıma teşekkür ederim Görüşmek istiyenlerle görüşmek üzere hoşça kalın Necati BİLGEN 9.8.2006
 

Mesut Girgiç

Forum Bağımlısı
Kayıt
28 Mart 2006
Mesaj
4.518
Tepki
11.737
Şehir
Konya
Üniformalı bisikletçi (doğa süvarisi) ile buluşma vakti:
Bir önceki gün telefon konuşmamızda, adımı söyleyince beni bilemeyen ve “bisiklete biniyormusun” diye soran, Necati Abinin yanına bisikletimle gidiyorum. Zira o telefon konuşmasında, bisikletin Necati Abi için bir “hüviyet hatta bir pasaport” anlamıya geldiğini öğreniyorum. Gerçi ben de insanları bisikletli ve bisikletsizler diye kategorize etmiyor değilim.
Necati abiyi ilk defa görenler bile onun üzerindeki kıyafetleriyle fanatik bir bisikletçi olduğunu hemen anlarlar.

http://i55.photobucket.com/albums/g153/ironmankonya/f487d00c.jpg

Çinili çeşme parkında.(Meram Yaka mh. /Konya ) 9 Ağust. da saat 10:30 sularında buluşuyoruz. Çaylarımızı yavaş yavaş yudumlarken Necati Abi benden atik davranak ilk soruyu soruyor:
- Ee anlat bakalım kendini.. Kimsin ne yapıyorsun?
Kimlik bilgilerimden sonra, sıra bisikletle alakamı anlatmaya geliyor. Bu andan sonra Necati Abi anlatılanları daha bir heyecanla ve can kulağıyla dinliyor sanki.

http://i55.photobucket.com/albums/g153/ironmankonya/389776f8.jpg



Görmediği şeye pek aklı yatmıyor:
Konuştukça Necati Abinin çok açık sözlü birisi olduğunu görüyorum. Görmediği şeylere pek inanmak istemiyor. Örneğin bizim Konya da bisikletle günübirlik olarak bindiğimiz mesafelere sanırım pek aklı yatmıyor. “İnsan günde 300 km. nasıl pedal çevirir?” diyor. Ama kendisi 68 yaşında olmasına rağmen bir günde olmasa bile 3-5 günde 700 km. ye yakın pedal çevirmiş. Demek ki insanoğlunun azminin başaramayacağı bir şey yok. Gerçi bunu o da çok iyi biliyor.

İnceden inceye tüm ayrıntılarıyla yol güzergahını anlatıyor.
Ben de Konya Aksaray arasında Obruk çöküntü gölü ve kervansarayına uğramasını tavsiye ediyorum. Yolunu tarif ediyorum. Bunları da notlarının arasına yazıyor.
Yanında o kadar çok doküman var ki, uzun yol bisikletçiliğini her şeyiyle çok ciddi ve disiplinli bir tarzda yaptığı her halinden belli oluyor. Bana yol notlarını gösteriyor. Bir kısmını okumama izin veriyor. Çok ayrıntılı notlar. Ben bu kadar ayrıntıyla sanırım başa çıkamazdım. Sanki İstanbul-Konya arasında yazdığı şeyler yol notu değil 1000 sayfalık roman. Ama gerçek yol ve hayat hikayelerinden oluşan bir roman. Hiç kimse Necati Abiyi yollarda sadece gezen biri zennetmesin. O gezmekle kalmıyor, yollarda yaşanan hayatları yazıyor.

http://i55.photobucket.com/albums/g153/ironmankonya/86f56c00.jpg

Çocukluk arkadaşı:
Vefalı bir dost olan Necati abi, Konya da, İstanbuldan tanıdığı çocukluk arkadaşı Yılmaz Bey in evinde misafir olmuş. Gece çok güzel dinlenebilmiş. “Bu gün 150 km. pedal basabilirim” diyor, neşeyle ve kendine güvenen bir ses tonuyla.
“Peki neden bu kadar uzun mesafelerde bisiklete biniyorsun?” diye sorduğumda:
-“Ben insanları daha iyi tanımak için uzun yola çıkıyorum. Bu sayede daha çok ve daha farklı insanlarla karşılaşıyorum. Köy kahvelerinde duruyorum, oradaki insanlarla sohbet ediyorum. Doğayı seyrediyorum. Doğanın ne dediğini anlamaya çalışıyor ve onunla konuşuyorum” diyor ve insanlara bu şekilde iyi bir örnek olmaya çalıştığını anlatıyor.

http://i55.photobucket.com/albums/g153/ironmankonya/61152eea.jpg

Gerçek doğa dostu.
Oturduğumuz çay bahçesinde bulunan bir leylek dikkatini çekince hemen fotoğraf makinasına sarılıp leyleğin defalarca fotosunu çekiyor. Sanırım biz olmasak o hayvanla konuşmaya dahi çalışırdı. Yada en azından onun ne dediğini bizden daha iyi tahmin ederdi.

http://i55.photobucket.com/albums/g153/ironmankonya/01360d0c.jpg

http://i55.photobucket.com/albums/g153/ironmankonya/db36138a.jpg


Konya’ya tekrar davet ve veda..
Günü birlik gidilip dönülebilecek yerlere birlikte gitmek için onu Konyaya tekrar davet ediyorum. Bisikletini biz ayarlarız sen otobüse atla gel abi diyorum. Ama olmasını çok istediğim bu dileğimin gerçekleşeceğinden şüpheliyim. Zira Necati Bigen Abi özgürlüğüne çokdüşkün bir göçmen kuş gibi gezmeye alışmış. Yani o gerçek bir uzun yol bisikletçisi. Onun dinlengin ruhu sanırım uzun yollarda şehir aşırı rotalarda buluyor mutluluğu.
Ve daha pek çok şey paylaştığımız sohbetimize bir nokta koyarak ayrılıyoruz. Bir uzun turda birlikte pedal basma dileklerimizle vedalaşıyoruz.


http://i55.photobucket.com/albums/g153/ironmankonya/90799379.jpg


@Necati Bilgen

Keşke: :eek:
Necati Abinin Konyadan sonra gideceği rotada kendisine bir süre bisikletle eşlik etmemi istediğini foruma gönderdiği mesajından öğreniyorum. Keşke Necati Abi ben de senin kadar boş(ama gerçekte çok dolu;) ) vakte sahip olsaydım, sana değil 50-100 km. belki Gürbudak’a kadar eşlik ederdim. Hemde büyük bir keyifle. Ama o kadar kibar ve ince fikirli birisin ki bu dileğini benim yüzüme söylemedin. Sanırım mesleğimden dolayı boş vakit konusunda çektiğim sıkıntıyı sen de tahmin ettin. Zaten dikkat edilirse, bizim kendi kendimize yaptığımız bütün bisiklet gezileri hep Pazar gününe denk getirilmiştir. Kusura bakma Necati Abi. Seni tanıma şansına sahip bir bisikletçinin bedeni olmasa bile gönlü ve kalbi mutlaka sana eşlik eder.
:) :)
 

mazhar

Daimi Üye
Kayıt
30 Temmuz 2005
Mesaj
315
Tepki
323
Şehir
İstanbul/Eskişehir
Çok güzel bir söyleşi olmuş,zevkle okudum...çok ilham vericiydi...
 

hdeveci

Forum Bağımlısı
Kayıt
7 Temmuz 2006
Mesaj
976
Tepki
811
Şehir
YAKACIK/ISTANBUL
paylasımlar samimiyetini kaybetmedigi sürece yükselerek daha zirvedeki tadlara ulasır iste burda bisiklet forumda o samimi paylasımlarda bulunmak bir ayrıcalık ve bu ayrıcalıgı doya doya yasamaya calısalım bence,tum arkadaslara tesekkurler
 
  • Beğen
Tepkiler: Murat CER

Mesut Girgiç

Forum Bağımlısı
Kayıt
28 Mart 2006
Mesaj
4.518
Tepki
11.737
Şehir
Konya
Bugün öğlen 12 sularında cep telefonumdan Necati Abi beni aradı.

Kendisine Konya-Aksaray arasında seyahat ederken, mutlaka görmesini tavsiye ettiğim Obruk Kervansarayını ve Obruk gölünü bulmuş ve görmüş. Çok ama çok beğenmiş. Bana, çok keyifli bir ses tonuyla.
-"iyiki tavsiye etmişsin, iyiki burayı görmeye gelmişim" diye memnuniyetini bildiriyordu.
Beni aradığında Obruk gölünü seyrediyormuş.

O kadar mutlu oldum ki anlatamam. Bu mutluluğumu sizinle paylaşmak istedim. Mutlu olduğum iki şeyden ilki gerçek bir yol kurdu olan Necati Abiye güzel bir yer tavsiye edebilmiş olmak, diğeri de Necati Abinin yolculuğunun çok keyifli, sağlıklı ve başarılı geçiyor olmasıydı.

İşte Necati Abinin bugün öğlen gördüğü Obruk kervansarayı:

http://i55.photobucket.com/albums/g153/ironmankonya/nba4486572825.jpg

ve Obruk gölü.

http://i55.photobucket.com/albums/g153/ironmankonya/nba44865728251.jpg


not:Necati Abinin seyahati başarıyla devam ediyor. Sanırım yakın zamanda Nevşehir ve Kayseride olur. Kayseriden "saidergoktas" arkadasın kulakları çınlasın. ;) :)
 

Cevat_Genc

Forum Demirbaşı
Kayıt
24 Temmuz 2006
Mesaj
469
Tepki
241
Şehir
Fatih / WesTanBuL
çok güzel yaa imrendim abime.. benimde istanbuldan köyüme (yani Rizeye) gitme hayalim var ama bende o cesaret ve boş vakit yok :)belki bir gün...
 

Said Ergöktaş

Forum Demirbaşı
Kayıt
15 Temmuz 2005
Mesaj
444
Tepki
197
Şehir
KAYSERİ - Hill Climb - XC
@ironman.1

kulaklarım çınladı abi..:D
az önce sms attım inşaallah görüşebilşiriz..
Gerçi benim pazar hariç her gün ve tam gün öss kurslarım var ama Neyse durumu ayarlarız artık...