Scudo Sports

Ne yapıyorsun burada?

@emir yakup bulut

fakire, madura, zayıfa ve garibana korku veren. teröriste, zengine ve güçlüye güven veren bir sistem.

fakiri dahada fakirleştiren, zengini dahada zenginleştirden mekanizmanında güvenliğini temin ediyor bu gayri meşru sistem.

Scudo
@Fat1h

yahu akıl var, mantık var, bilimsel olarak kadınların araç kullanması nasıl ters olabilir? bilimsel çevrelerce kabul görüp onaylanmış veriler var mı bununla ilgili?
Ayrıca kadın ralli sürücüleri var, motokrossçular var, erkeklere bin basacak kadar iyi ve dikkatli kullanan kadınlar var.
İngiltere'de kadın otobüs şoförleri, tır şoförleri var, gayet de başarılılar, genelleme yapmayın lütfen.

• Beğen
Tepkiler: Decsan
@Kuzey Ege
@Kuzey Ege

Trafikte sürücü erkekler çoğunlukta ve durum da ortada..

Üç beş kadın sanki trafiği bu hale getiren..
Ki o kadınlar bu şekilde araç kullanmayı ya babasına ya kocasına yani bir erkeğe bakarak öğrendi..

Bisikletliler arasında da bu kafaların olması en az konu içerisinde geçen sürücülerin varlığı kadar üzüntü verici ve umut kırıcı..

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
@Kuzey Ege
İstisnalar kaideyi bozmaz.

@Decsan
Köyü pitbul yoktur, kötü sahip vardır mantığı.

Bazı insanlarla tartışmak imkânsızdır. Muhatabınızın fikirleri, düşünüş tarzı, üslubu, kullandığı kelimeler öylesine sakildir ki, vereceğiniz her cevapla siz de aynı sakillik seviyesine alçalmış olursunuz. Bu forumda kadınlara yönelik aşağılayıcı bakışın çeşitli tezahürleriyle karşılaştım ama hiçbiri @Fat1h'inki kadar sakil olmayı beceremediler.

Bu forum yöneticileri daha önce "ötekileştirici" yorumların tolerans dahilinde olmadığını beyan ettiler fakat bu ilkeyi uygulamada yeterince dikkate almadıklarını görmek üzücü. Din, etnisite, cinsiyet vb kimliklerin ötekileştirici söylemlerin malzemesi hâline gelmesine seyirci kalmamayı toplumsal sorumluluk addediyorum.

@cahitakin
arkadaşımızın ergenliğine bağışladık sevgili kardeşim.

Benim merak ettiğim neden bazıları bisikletlileri kötü göstercek davranışlarda falan bulunmayın diyorlar sonuçta üstündeki normal bir insan hayır sanki çok düzgün davransak ülkede bisikletliye verilen saygının artma ihtimali %1 falandır heralde.Gücünüz yetiyorsa münakaşaya girip kavga etmek en mantıklısı bence içinizde kalmaz hem.

• Beğen
Tepkiler: Literary
Kadınların evrimsel olarak uzay-mekan algıları zayıftır, bu nedenle taşıt kullanımında pek başarılı değillerdir, özellikle park konusunda. Bilimsel açıdan veriler bu yönde.

• Beğen
Tepkiler: Literary
Konu nereden nereye gelmiş tebrikler :)

Bu lafı edenin cinsiyetinin bi önemi yok. Mesele karakter meselesi. Örneğin bu insanlar eminim ki Avrupa'ya çıktıklarında yolda bisikletli insanları görünce "aa ne güzel, keşke bizde de böyle olsa" diyorlardır. Ama aynı insanlar Türkiye sınır kapısından içeri girer girmez sanki beyinlerindeki bir anahtarı kapatır gibi kapatıp tekrar default moda dönüş yapıyor. Orada yasalara saygılı, yayaya yol veren adam/kadın, İstanbul'a döndü mü "bisikletin yolda ne işi var, yayayı mı beklicez, altımda Audi, Passat sen de kimsin" şeklinde takılmaya devam ediyor. Mesele "karakter, kültür, anlayış". Bu ablalar İtalya'ya gittiler mi de "ya İtalyan erkekleri ne yakışıklı, ne modern, yok arkadaş ne işim olur Türk erkekleriyle" diyorlar, ama iki ay sonra Türkiye'de o beğenmedikleri Türk erkeğiyle kınalı halaylı düğün yapıyorlar. İnsanımız çok ilginç gerçekten de.

• Beğen
Tepkiler: Atasoy ve Serrchi
Sevgi saygı empati dilinin geniş zaman diliminde her daim kazanacağı görüşünü taşımaktayım. İnsanlardan kendinizi nefret ettirecekseniz bisikletsiz bir zamanda yaparsanız bunu yaptığınız insan Bana bunu bir bisikletli yaptı diye söylenmez. Bu kötülük yaptığınız insanın kafasında Bir bisikletli olur ertesi gün başka bir bisikletli bisiklet üzerinde iken araç sürücüsü yada her hangi birine daha kötü muamele yapar ise bu 2 bisikletli olur.üçüncü bisikletli yolda bir araç sürücüsüne kötü davranıp bu olay sosyal medya yada youtıuba düştüğünde " BİSİKLETLİLER " e sorun gözüyle bakılmaya başlanır. Türkiye de araç sahibi olmak " sen bu yollarda her türlü hakka sahipsin " algısını araç sürücülerinin hafızalarına yerleştirmiş durumda. Yüzde kaçı yollar benim be dilediğimi yaparım diye düşünmüyor o tartışılır. İspat ister misiniz ? Ben link vermeyeyim trafik kaza kamera kayıtları yazın youtube de arayın. Bakın araç sahipleri yollarda birbirlerine neler yapıyorlar. Daha geçen gün minübüste şöföre kapı kapanmıyor daha fazla yolcu almayınız dediğim için şöför bana hayırdır bir durum mu var diye seslendi. Kavga şiddet öfke toplumu öylesine kuşatmış öylesine öfkeliyiz ki birbirimize karşı en ufak bir kıvılcım da kavgaya birbirini ezmeye insanlar hazır durumda. Bunun için yangına körükle gitmek yerine " Empati" dilini kullanarak anlatmalı ve zor kullanmamalıyız diye düşünüyorum. Zor kullanmak olayı daha kötü hale getiriyor.

araç sahiplerine Bisikleti sevdirip benimsettiğimiz zaman, bisikleti ücretsiz ulaşım aracı olarak ve sağlık dostu bir alet olarak lanse ettirdiğimiz de bunu anlatmayı başarabildiğimizde teşvik ettiğimizde araç sahiplerinin bir bölümü aramıza katılacak. sorunun çözümünün büyük bir bölümü bisikletin bir ulaşım aracı olarak kullanılabileceğini ,bisikleti ulaşım aracı olarak kullanmanın hem kişiye hem ülke ekonomisine ,hem doğaya katkısı olabileceğini anlatmaktan geçiyor.

Proje olarak ; Bisikletli sevdirme platformu kurulup yada bisikleti sevdirme grubu konusu açılıp gönüllü arkadaşlar ile yol alınır.
Ne yapar bu gönüllü arkadaşlar diye düşünecek olur isek; Bisikleti güzelce bir bröşür hazırlatıp ( bisiklet yolları ve avrupa bisiklet yollarından örnekler verip) bu broşürü en başta trafiğin en yoğun olduğu merkezlerde araç sahiplerine dağıtarak, sonrasında meydanlarda halka, okul çıkışlarında öğrenci kardeşlerimize , metrobüs duraklarında ve tramvaydaki yolculara dağıtarak bizi anlayacak insanların akıllarında bir lamba yakabiliriz. Broşür parası yetiştiremeyiz diye düşünüyorsak internet sitelerinde bunu sokak röportajları yapıp video yükleyerek çok daha geniş kitlelere yayabiliriz.

Mesela bunca tarfik çilesini radyocular programlarında yakına yakına anlatırlar. Biri de ya arkadaş neden bisikleti kullanmıyoruz avrupada yüzde seksen oranla ulaşım bisiklet ile sağlanıyor demez. yada neden hiç bir öğrenci yada herhangi bir radyo dinleyicisi o programlara " radyocu arkadaşım bisikleti ulaşım aracı olarak kullansak bunu denesek olmaz mı desek. "

Televizyonlarda bisiklet ile ilgili hiç bir program görmedim.
ne de radyolarda bisiklet ile ilgili bir program duydum
müzik listelerinde bisiklet ile ilgili hiç bir şarkı yok.

halkın aklında bisikletli ulaşım yer etmeden bu nasıl gerçekleşecek.

Peki bu kadar fikir önerisi sundum. Bu mesajı yayımladıktan sonra kaç kişi ben varım diyecek sizce ?
geçen gün "Bimer'e " akıyoruz adlı konu başlığına göz atar mısınız kaç kişi bende başvurdum dedi ? sadece 3 kişi kadar.
kaç bin kişilik forum sitesinde evet bir şeyler yapmalıyız diyen kaç kişiyiz.

Şiddetle hiç bir yere varılamaz arkadaşlar ben böyle düşünüyorum. Sevgiyle olur, sevdirerek benimseterek olur. Halka inip bisikleti anlatmadan bu iş yol almayacak. Medya ve radyoları da bu konularla ilgili teşvik etmeliyiz. Ve gerekli mercilere resmi başvurular imza kampanyaları gerekirse tbmm ye kadar ulaşılmalı. Bu işlerin işleme konulacağı yerler resmi devlet kademeleridir. Bu bisiklet yolları resmi makamlar onaylarsa yapılacak. Bu yüzden bimere başvurmamız gerektiğini paylaştım.

trafikteki arabaları geçtim kaldırımda giderken yürüyen yayalar bile laf ediyor.

@katlanirbisikletcantasi Şimdi düşündümde haklısınız fakat şuanki sürücülerin aklına kazınması zor olur diye düşünüyorum belki okullarda bu konularda ilgili derslerde bilgilendirmeler yapılsa gelecek nesilin aklına kazınsa bunlar daha başarılı olur bence.

@Furkan TK
Bu gezinizde iyi hateketlerle karşılaştınız mı?
Mesela size saygılı davranan bir sürücü, gülümseyen bir yaya, sizi tebrik eden bir kişi merak ettim.

@zubeyr gun bu ülkede bir şeyleri değiştirebilmek için birlik olup talep etmek olana kadarda yasal çerçevelerde hak aramak ısrar etmek gerekiyor. Harekete geçmeden hiçbir netice elde edilemez. Okullarda bu konuların ders olarak okutulması örnek veriyorum " Bisiklet sürme dersi ve yol kullanımı " gibi bir ders işlense en azından bisikletlilerin de yollarda hakkı bulunduğunu o çocuklar büyünce unutmazlar.

Kimin ne dediğinin ne önemi var..
Bunu çok takan biri iseniz inin o bisikletten ve bir daha da binmeyin..
Size Metalllica'dan Nothing else matters armağan ediyorum..

Geri