Scudo Sports

Ne tür spor ayakkabı giyiyorsunuz?

@bforummurat
2 hafta öncesine kadar Solomon Speedcross3 giyiyordum ve çok memnundum. 2 haftadır elimde ne varsa onu giyiyorum bende :)

• Beğen
Tepkiler: bforummurat
Scudo
Merhaba arkadaşlar, uzun zamandır günlük ve yürüyüş için spor ayakkabı bakıyorum hala bulmuş değilim. Sebebi ise spor ayakkabılarında kalitenin inanılmaz düşük olup fiyatların uçmuş olması. Mutlaka 3 4 ay sonra bir yeri yirtiliyor ya da deliniyor. Allah'tan tüketici hakem heyetinde sayesinde paramızı alıyoruz. Bu zamana kadar Skechers, Nike, Adidas, Asisc kullandım. En rahatı ancak en çabuk deforme olanı Skechers olmuştu. Sizlerin kullanıp memnun kaldığı marka model ayakkabıları buraya yazabilir misiniz.

Adidas,Nike,Puma,Lotto gibi markaları kullandım ve hepsinde 3-4 ay dolmadan yırtılmalar ve patlamalar başladı en sonun da bu kış ocak ayında amazon da geziyordum ve 160 TL ye (link) buldum hemen satın aldım. Şuan da 7. ayını doldurmuş bulunmaktayım ve ne yırtık nede deforme bulunmuyor sadece iç astarı yıprandı onu da yeni astar alarak hallettim.. Şuan ki fiyatı 289 TL olmuş peh 160 TL almak nerede 289 TL nerede.

Fiyat olarak Türkiyede pahalıdır muhtemelen ama rahat edeceğim diyorsan HOKA öneririm. Emin olun bir kere kullandıktan sonra yukarıda saydğınız markaların hiç bir ayakkabısını alıp kullanmazsınız. ROCKET X Carbon öneririm. Gerçi koşu ayakkabısı ama yürüyüş içinde gayet ideal.. 210 gram ayakkabının ağırlığı, ayağında varmı yokmu anlamıyorsu bile.

ROCKET X Carbon.jpg

• Beğen
Tepkiler: StanicEnemy
Koşu yapmayacaksınız Adidas terrex swift r2 (kısa boyunlu olan model) alın, iyi hava alıyor (yazın rahat giyersiniz) ve dayanım olarak panzer gibi bir bot. Yalnız bunun bağcık mekanizmalı olanı, bağcığı ince olduğu için ayakkabının burun kısmındaki temas ettiği kumaşı uzun kullanımda kesiyor, onun için mekanizmasız yani klasik elle bağlandığınız modele bakın. Bir de bakarken fark edersiniz zaten, fiyat biraz yüksek ama 41 yaşına kadar en rahat ettiğim ayakkabıdır.

Nike Air Max yürüyüş için, AirZoom Pegasus 37 koşu için kullanıyorum çok memnunum.

Takunya neyinize yetmiyor ki bu topluma fazla bile bir bez ayakkabı 500 lira olmuş🤣

• Beğen
Tepkiler: specific
Koşu yapmayacaksınız Adidas terrex swift r2 (kısa boyunlu olan model) alın, iyi hava alıyor (yazın rahat giyersiniz) ve dayanım olarak panzer gibi bir bot. Yalnız bunun bağcık mekanizmalı olanı, bağcığı ince olduğu için ayakkabının burun kısmındaki temas ettiği kumaşı uzun kullanımda kesiyor, onun için mekanizmasız yani klasik elle bağlandığınız modele bakın. Bir de bakarken fark edersiniz zaten, fiyat biraz yüksek ama 41 yaşına kadar en rahat ettiğim ayakkabıdır.
Konuyu açan arkadaş günlük yürüyüş yapmak için ayakkabı önerisi sormuş, sizin önerdiğiniz ayakkabı günlük yürüyüş yada asfalt için ideal değil. Terrex hiking yapmak için ideal yürüş için değil.

• Beğen
Tepkiler: AeroKnight
Konuyu açan arkadaş günlük yürüyüş yapmak için ayakkabı önerisi sormuş, sizin önerdiğiniz ayakkabı günlük yürüyüş yada asfalt için ideal değil. Terrex hiking yapmak için ideal yürüş için değil.
Bence koşu hariç (koşu için bir tık hafif ve topuktan darbe emen bir şey aranabilir) her şey için ideal, keza günlük de kullanıyorum, bisiklet sürerken de, gayet havadar ve rahat bir ayakkabı. Goretex olduğu için su da geçirmiyor. Dediğim gibi en rahat ettiğim ayakkabı. Nike Air var; Adidas Terrex'den sonra onu giyince takunya giymiş gibi oluyor.

Bence koşu hariç (koşu için bir tık hafif ve topuktan darbe emen bir şey aranabilir) her şey için ideal, keza günlük de kullanıyorum, bisiklet sürerken de, gayet havadar ve rahat bir ayakkabı. Goretex olduğu için su da geçirmiyor. Dediğim gibi en rahat ettiğim ayakkabı. Nike Air var; Adidas Terrex'den sonra onu giyince takunya giymiş gibi oluyor.
Size göre herşey için ideal olabilir ama gerçekte öyle birşey değil önerdiğiniz ayakkabı.. Doğa yürüşleri için ideal evet ama asfalta yürüyüş için tam bir eziyet. Fresh foam tabanlı bir ayakkabı deneyin bakın bakalım Terrexmi takunya yoksa diğerlerimi anlarsınız.. Her ne kadar size uygun olsada, bir başkasınada uygun olacak diye bir durum yok bu nedenle günlük ve yürüyüş için ayakkabı arayanlara tavsiye etmeyin zira millet para verecek ve sizin tavsiyenize uyarsa parası boşa gitmiş olacak..

Size göre herşey için ideal olabilir ama gerçekte öyle birşey değil önerdiğiniz ayakkabı.. Doğa yürüşleri için ideal evet ama asfalta yürüyüş için tam bir eziyet. Fresh foam tabanlı bir ayakkabı deneyin bakın bakalım Terrexmi takunya yoksa diğerlerimi anlarsınız.. Her ne kadar size uygun olsada, bir başkasınada uygun olacak diye bir durum yok bu nedenle günlük ve yürüyüş için ayakkabı arayanlara tavsiye etmeyin zira millet para verecek ve sizin tavsiyenize uyarsa parası boşa gitmiş olacak..

Söz konusu ürün ayakkabı, bisiklet parçası, teknik bir ürün vs değil, keza kimse gidip de bir kaç bin TL'yi sırf ben önerdim diye beğenmediği, giyip denemediği bir ayakkabıya vermez. Ben öneririm değerlendirmek isteyen değerlendirir, lütfen gelip burada direkt beni muhatap alarak "önermeyin, yanlış" vs. yazmayın. Öneri isteyen kişiye "arkadaşın önerisinden memnun kalmazsınız, amaca uygun olmaz, şu şu marka modeli ben kullanıyorum, tavsiye ederim yazabilirsiniz, bundan gücenmem ama buraya gelip, alıntı yapıp, direkt bana yazarak beni kısıtlamaya çalışmayın.

Bu forumda ne acayip cahilce öneriler okuyorum, "benim için en rahat ayakkabıdır, günlük de kullanılır" demem kadar, "bak bunu bunu önerme yanlış yönlendiriyorsun" diyen çıkmıyor. Spor ayakkabısı olarak 2 çift günlük/yürüyüş, 2 çift doğa yürüyüş, 1 çift koşu, 1 çift de bisiklet (spd) olmak üzere yeterli spor ayakkabım mevcut. Bu güne kadar da 10'larca spor ayakkabısı eskittim, yani ne dediğimi bilerek konuşuyorum. Mesela Hoka kullanmadım, bilmiyorum yorum yapamam. Günlük "casual" giyimde trekking ayakkabısı, modüler kargo pantolon, klima özellikli trekking t-shirt'ü ile gezen adamım. Koşu ayakkabısı sorulsa daha dayanıklı, uzun ömürlü olur diye, eğer kullandığım/beğendiğim bir "trail running" ayakkabısı varsa onu öneririm; çünkü ben öyle tercih ediyorum. Yine günlük, sağlam ayakkabı konusu açılırsa yine Adidas Terrex önereceğim, beğenmiyorsanız beni yasaklayın, mesajlarımı görmezsiniz. ;)

• Hahaha
Tepkiler: Semih Cavdar
dediğiniz gibi uçan fiyatlardan sonra, 2 ay önce ilk defa decathlondan (link) ayakkabıyı aldım. çok memnunum. mutlaka deneyin bence mağazaya uğrarsanız. tam bir f/p ürünü olduğunu düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: ophellia
(link)

tipini beğenirsin, beğenmezsin onu bilemem ama rahatlık olarak mükemmel bir ayakkabı.

• Beğen
Tepkiler: ophellia ve wrmsty
koşu için yıllardır nike downshifter 8 kullandım, arazide de salonda da çok kullanışlıydı. sanki ayağınızda değil gibi. 2 3 ay önce artık kullanılmayacak hale gelince decathlonun (link) modeline geçtim. Önceki kullandığım ayakkabıdan sonra çok ağır ve kaba geldi. Pek koşma imkanım olmadı ama güncelleme geçerim bu ağırlık hissi geçerse

• Beğen
Tepkiler: ophellia
(link) dünya çapında outdoor bir marka ve çok kaliteli. Hem şehir içi hem arazide kullanım olanağı sunan modelleri de var. Ben yıllardır La Sportiva'yı tercih ediyorum. Dövizdeki durum nedeniyle tabii ki çok pahalı ancak ayak ve eklem sağlığı düşünüldüğünde üst seviye ürün almak daha mantıklı geliyor bana naçizane görüşüm. Ayakkabılarının estetik görünümü ve renk uyumu da muazzam! Bazı modellerinin isimlerini ve resimlerini ekliyorum.

Ayrıca modelleri incelenmesi gereken markalar: Scarpa, Millet, Technica, Boreal, Salomon

La Sportiva Bushido

bushido.jpg

La Sportiva Akyra

akyra.jpg

La Sportiva Raptor

raptor.jpg

La Sportiva Akasha 2

akasha.png

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Ronin45
koşu için yıllardır nike downshifter 8 kullandım, arazide de salonda da çok kullanışlıydı. sanki ayağınızda değil gibi. 2 3 ay önce artık kullanılmayacak hale gelince decathlonun (link) modeline geçtim. Önceki kullandığım ayakkabıdan sonra çok ağır ve kaba geldi. Pek koşma imkanım olmadı ama güncelleme geçerim bu ağırlık hissi geçerse
Uzun süreli kullanım güncellemesi
Downshifter’ın alçak tabanlılığına alıştığım için mi yoksa yüksek taban fiziken bana mı uymuyor bilmiyorum ama pek memnun değilim. Kısa mesafelerde rahatsız etmiyor ama 5kilometreyi geçtikten sonra o hantallık hissediliyor.
Parasını biriktirince downshifter serisine geri döneceğim.

• Beğen
Tepkiler: osmancan71
Hayatım ayakkabının içinde geçiyor, o sebeple hep iyisinin peşinden giderim. Uzun zaman sonra ilk kez bir ayakkabıya "ya bu diğerlerine göre bayağı iyiymiş" dedim şehir içinde koşturmacalı yaşamda konfor ve yere tutunma açısından. Ayaklarım çabuk terler, havalandırması iyi modeller tercihim oluyor. Merrell Long Sky 2

1674921051089.png

Geri