Scudo Sports

Ne tür sele daha konforlu olur?

Scudo
2. sele sele değil zaten sele kılıfı, rahatlık açısınddan jelli sele almalısınız yani yumuşak yapıda olmalı ve çok dar yapıda olmamalı,çok geniş oolursa da pedal çevirirken rahatsız eder

• Beğen
Tepkiler: ahmet ağaca
Bu tip sele konularına Ferhat Köse abimin genelde yazdığını anladığım kadarıyla yazayım. Selenin çok yumuşak,geniş olması her zaman rahat demek değildir. Herkes farklı selelerde rahat eder. Kimi yumuşak kimi semsert. Karbon selelerin fiyatını görüyorsunuz.Sizce o kadar para verip rahatsız olacaklarını bilseler alırlar mı? Doğru seleyi deneye deneye bulacaksınız.

• Beğen
tabi sert seleler de konforlu mesela brooks b17 gibi ama epeyce para harccamak gerekiyor :)

• Beğen
Hiç bir sele rahat değildir. İyi denilen seleler yaptığınız aktivitenin türüne göre bu rahatsızlığı size mümkün oldukça az hissettirir. Uzun mesafe için dar ve sert kısa mesafeler için geniş ve jel seleler tercih edilir genellikle. Yalnız bu alışkanlık poponun sele baskısına alışması, uyuşmaların artması, sürtünmenin belli bir süre sonra acı vermesi ile değişir. Kimi genişten dara geçince rahatlar kimide dardan genişe. Bunu sizin bisiklet üzerindeki sürüş tarzınız belirleyecek kısaca işte bu dediğiniz bir sele bulmak için çok mesafe katetmeniz gerekecek. Yaklaşık 6 yıldır düzenli bisiklete binen biri olarak bu sanırım 10.cu selem ama hala budur diyemiyorum. Yakın zamanda yeni bir sele daha aldım gelmesini bekliyorum. Kilo alıp vermek bile rahat olan selenizi rahatsız yada tam tersi rahatsız eden selenizi rahat bir seleye dönüşmesine sebep olabiliyor.

Geri